Vill veta vad som gör detta autentisk General Tsos kyckling så sugen värdig? Det är den klassiska kryddiga sötsyrliga såsen, gjord på sojasås, chilisås, sriracha och risvinäger som kväver mjuka wokfriterade bitar av benfri kyckling. Det är det bästa vi någonsin har provat.

En wok fylld med äkta General Tsos kyckling med en kniv och skivad salladslök på sidan.

Anpassad från Jeremy Pang | Jeremy Pang’s School of Wok | Hamlyn, 2022

Varför är General Tsos kyckling så populär? Tja, den här rätten är söt, syrlig, kryddig och salta med precis rätt mängd salt. Det är den perfekta balansen mellan smak, konsistens och färg och en underbar plats att börja din wokresa på.–Jeremy Pang

Autentiska allmänna Tso’s Chicken FAQs

Hur kryddig är Tien Tsin chili?

Dessa vackert ljusa, glänsande röda paprikor är riktigt heta. Extremt så. De ringer in från 50 000 till 75 000 Scoville värmeenheter. För att få det i perspektiv är paprika 0 på Scoville-skalan och jalapeños kan vara 2500 till 8000 SHU.

Om du är motvillig mot värme, oroa dig inte. Paprikorna ger visserligen smak, men de kan skjutas åt sidan och inte ätas. Om du fortfarande är orolig, använd mindre paprika eller utelämna dem helt.

Vad gör att belägga kycklingen med majsstärkelse innan stekning?

Majsstärkelsebeläggningen är ett avgörande steg för att uppnå den gyllene, krispiga godheten på din kyckling. Det hjälper kycklingen att hålla sig saftig inuti samtidigt som den bryns vackert på utsidan, och när alla ingredienserna är kombinerade hjälper majsstärkelsen till att tjockna såsen.

Kan jag göra General Tso’s Chicken utan wok?

Visst kan. En anständig sautépanna eller stekpanna fungerar som ett substitut för en wok.

Autentisk General Tso’s Chicken

En wok fylld med äkta General Tsos kyckling med en kniv och skivad salladslök på sidan.

General Tsos kyckling är gjord av wok-stekta knapriga bitar av benfria kycklinglår och en söt och kryddig sås. Den här versionen är så mycket bättre.

Jeremy Pang

Prep 40 min

laga mat 20 min

Total 1 hr

För General Tso-såsen

Gör General Tso-såsen

Marinera kycklingen

  • Vispa ihop marinadens ingredienser i en medelstor skål. Lägg i kycklingen i skålen och massera in marinadens ingredienser i köttet. Låt kycklingen marinera medan paprikan blötläggs färdigt.

  • Strö den kryddade majsstärkelsen över kycklingen och massera in tills varje köttbit separeras och har en torr dammig vit beläggning.

Stek kycklingen

  • I en wok på medelhög värme, värm 2 tum (5 cm) olja till 350°F (180°C). Arbeta i omgångar, om nödvändigt, fritera den belagda kycklingen tills den är ljus gyllenbrun, 4 till 5 minuter. Lägg över kycklingen på en tallrik klädd med hushållspapper.

  • Häll försiktigt ut oljan från din wok i en värmesäker skål för att svalna och torka av din wok snabbt med en pappershandduk. Sätt tillbaka woken på spisen och för 1 matsked vegetabilisk olja till hög värme. Tillsätt ingefära, vitlök och salladslök och fräs tills det doftar, cirka 30 sekunder.

  • Rör ner den blötlagda chilin, följt omedelbart av såsblandningen. Koka upp såsen kraftigt tills den blir sirap, 2 till 3 minuter. Tillsätt det friterade köttet, släng woken några gånger så att såsen täcker kycklingen helt.

Tjäna

  • Strö över den skivade röda chilen och salladslöken, om så önskas, och servera omedelbart med ångat ris och snabbstekta gröna grönsaker.

Servering: 1delKalorier: 757kcal (38 %)Kolhydrater: 82g (27 %)Protein: 35g (70 %)Fett: 31g (48 %)Mättat fett: 6g (38 %)Fleromättat fett: 15gEnkelomättat fett: 9gTransfett: 0,2gKolesterol: 234mg (78 %)Natrium: 1224mg (53 %)Kalium: 576mg (16 %)Fiber: 2g (8%)Socker: 19g (21 %)Vitamin A: 986IU (20 %)C-vitamin: 6mg (7 %)Kalcium: 56mg (6 %)Järn: 3mg (17 %)

Recensioner av recepttestare

Ursprungligen publicerad 6 juli 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply