Äkta Carne Asada handlar om marinaden och att ge köttet tid att dra in alla smaker. Den färska koriander-vitlök-lime-marinaden kommer att bli din favorit för Flank Steak. Vi använder detta recept för att göra den bästa Carne Asada Mexikanska Street Tacos!

Tack till Nötkött. Det är vad som finns till middag. på uppdrag av Beef Checkoff för att ha sponsrat detta recept. Jag fick ersättning, men alla åsikter är mina egna.

Carne asada biff grillad och tunt skivad

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Vad är Carne Asada?

Carne Asada är ett mexikanskt nötköttsrecept som har marinerats i en välkryddad marinad och sedan grillad för att ge en förkolnad smak. Nötköttet skivas sedan tunt och serveras som huvudrätt eller som ingrediens i andra rätter som street tacos eller nachos. När du börjar med ett så läckert högkvalitativt protein finns det så många olika sätt du kan använda Carne Asada på.

Mexikansk street tacos med limefrukter

De bästa köttbitarna för Carne Asada:

  • Plankstek – vårt föredragna snitt eftersom det är magert, mört och tillagas snabbt
  • Kjolstek – ett tunnare och smakrikt snitt (var noga med att inte överkoka)
  • Ryggbiff eller Finfilébiff kan också användas om det är vad du har till hands

Flankstek till carne asada

Autentisk mexikansk Carne Asada Marinad:

En autentisk Carne Asada-marinad kombinerar de klassiska mexikanska smakerna av koriander, limejuice, vitlök och är välkryddad med chilipulver och spiskummin. Tillsatsen av apelsinjuice och soja gör köttet mört och ger också en rik smak.

Proffstips: Marinera minst 6 timmar men vi rekommenderar starkt att marinera över natten för bästa smak.

ingredienser för carne asada marinad

Hur länge ska man grilla Carne Asada:

Som alla biffar bör Carne Asada grillas till önskad stekhet. Beroende på tjockleken på din biff vill du grilla på medelhög värme i 3-5 minuter per sida, vänd en gång.

Marinera och grilla carne asada

Diagram för färdighet av flankstek:

Eftersom Flank Steak är ett tunnare snitt av nötkött, sätt in en direktavläst termometer horisontellt in i sidan av steken i den tjockaste delen. En biff kommer att fortsätta att stiga i temperatur ytterligare cirka 5 grader en gång av grillen så ta den av grillen innan den når den idealiska temperaturen.

  • Medium Sällsynt färdighet – en sluttemperatur på 145˚F. De USDA rekommenderar en lägsta inre temperatur på 145˚F.
  • Medium färdighet – sluttemperaturen kommer att nå 160˚F.

kontrollera att steken är klar med termometern

Hur man skär flankstek:

Skiva alltid en Flank Steak eller Skirt Steak mot säden. Se åt vilket håll köttfibrerna löper och skär vinkelrätt mot dessa fibrer. Att skära tunna skivor mot säden kommer att göra det mycket lättare att tugga biffen.

skiva flankstek mot säden

Gör Street Tacos för tailgating!

Nötkött är alltid ett utmärkt val för sociala sammankomster och är vår favoritmat för fans för speldagar! Oavsett hur bakluckan kan se ut för dig i år, är Carne Asada street tacos perfekta för din nästa fest hemma. Öka upp din speldagsmeny genom att göra en tacobar med autentiska gatatacos.

Klassiska streettacos innehåller Carne Asada, koriander, vitlök och varm sås. Om du vill piffa till din tacobar kan du även lägga till lite smulad cotijaost, Pico De Gallo eller Chimichurri sås för att toppa dessa.

Mexikanska gatatacos serveras med varm sås och limeklyftor

Vad ska man servera med Carne Asada:

Carne Asada är en utmärkt huvudrätt för den ultimata mexikanska matfesten.

Autentiska Carne Asada + Street Tacos

Förberedelsedags: 15 minuter

Tillagningstid: 10 minuter

Marineringstid: 6 timmar

Total tid: 6 timmar 25 minuter

Skivad carne asada på skärbräda

Du kommer att älska detta autentiska Carne Asada-recept. Om du serverar som Carne Asada street tacos, behöver du också små majstortillas, koriander, tärnad vitlök, limeklyftor och koriander för att servera.

Författare: Natasha Kravchuk

Skicklighetsnivå:

Lätt

Kostnad att göra:

$20-$25

Nyckelord:

carne asada, street tacos

Kök:

Mexikansk

Kurs:

Huvudrätt

Kalorier: 292

Serveringar: 8 människor som huvudrätt

  • 2
    lb
    Plankstek
  • 1/4
    kopp
    limejuice, (från 2-3 limefrukter)
  • 1/4
    kopp
    apelsinjuice, (ingen fruktkött)
  • 1/4
    kopp
    Soja sås, (vanlig, inte låg natriumhalt)*
  • 3
    Msk
    olivolja
  • 1
    kopp
    hackad koriander, plus mer att servera
  • 7
    vitlöksklyftor, finhackat
  • 2
    tsk
    Chili pulver
  • 1
    tsk
    kummin
  • 1
    tsk
    salt-
  1. Kombinera ingredienserna till marinaden i en stor grund skål eller gryta: limejuice, apelsinjuice, sojasås, olivolja, hackad koriander, vitlök, chilipulver, spiskummin och salt. Lägg Flank Steak i marinaden och vänd flera gånger för att täcka.

  2. Täck med plastfolie och marinera i kylen i minst 6 timmar och gärna över natten. Vänd steken en gång under marinering.

  3. Förvärm grillen till medelhög värme. Lägg den marinerade steken på den varma grillen och tillaga 3-5 minuter per sida, vänd en gång eller tills steken har nått önskad form (145˚F för medium-rare och 160˚F för medium-stekt).

  4. Ta bort från grillen, tält med folie och vila 5-10 minuter och skiva sedan tunt mot säden.

*Använd tamari sojasås för glutenfri.

Näringsinnehåll

Autentiska Carne Asada + Street Tacos

Belopp per portion

Kalorier 292
Kalorier från fett 135

% Dagligt värde*

Fett 15g23 %

Mättat fett 4g25 %

Kolesterol 91mg30 %

Natrium 1025mg45 %

Kalium 620mg18 %

Kolhydrater 4g1 %

Fiber 1g4 %

Socker 1 g1 %

Protein 34g68 %

Vitamin A 467IU9 %

C-vitamin 10 mg12 %

Kalcium 48mg5 %

Järn 3 mg17 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

Om du gör det här receptet skulle jag gärna se bilder på dina skapelser på Instagram, Facebook och Twitter! Hashtag dem #natashaskitchen





Source link

Rate this post

Leave a Reply