Avokadochutney tar de traditionella ingredienserna som ingår i guacamole och pumpar upp dem med indiska kryddor som koriander, mynta, ingefära, grön chili och spiskummin. Den gör en magnifik napp när den paras ihop med dina favoritdoppsidor.

Anpassad från Rohit Ghai | Tarkari | Kyle Books, 2021

Indisk mat anses ofta vara alltför komplicerad, med långa recept, men de läckra vegetariska rätterna som vi lagar hemma är ofta väldigt enkla. Men det är viktigt att balansera smakerna av dina ingredienser och kryddor medan du lagar mat. Smaka och justera alltid när du lagar mat. Den perfekta kombinationen ger den perfekta rätten.—Rohit Ghai

Vanliga frågor om avokadochutney

Hur förvarar jag avokadochutney?

Precis som guacamole blir avokadochutney brun snabbt när den oxiderar. Ett lager citronsaft hjälper till att hålla din dip grön, liksom att trycka ett lager plastfolie mot toppen innan du kyler. Att stå i kylen hjälper till att bromsa oxidationen, så om du inte äter det direkt, lägg undan det.

Kan jag halvera detta avokadorecept?

Även när den är kyld har avokadochutney inte särskilt lång livslängd, så om du tror att du skulle ha det bättre med mindre är det här receptet lätt att halvera. Du kommer att använda bara en avokado så att du inte behöver oroa dig för att hålla en delvis frukt färsk heller.

Hur kan jag annars använda avokadochutney?

Våra oförskämda testare trodde att den här chutneyen skulle vara superb med alla möjliga saker från samosas till tacos till spiskumminkryddat lamm. Vad sägs om en smörgås eller en wrap?

  • Skär avokadon på mitten och ta bort gropar. Använd en sked och ös upp köttet i en skål och mosa den med en gaffel.
  • I en matberedare eller mixer, kombinera koriander, mynta, ingefära, vitlök, om du använder, och grön chili och blixtra tills den är grovt hackad. Tillsätt avokadon och rör om för att kombinera.
  • Rör i rostad spiskummin, tomat, olivolja, limejuice och salt efter smak.

  • Blanda noga, smaka av och justera eventuellt kryddningen. Servera med tortillachips, pitabröd eller rostat bröd.

Servering: 1 serveringKalorier: 143 kcalKolhydrater: 8 gProtein: 2 gFett: 13 gMättat fett: 2 gFleromättat fett: 2 gEnkelomättat fett: 9 gNatrium: 13 mgKalium: 387 mgFiber: 4 gSocker: 1 gVitamin A: 1055 IUC-vitamin: 13 mgKalcium: 35 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Rohit Ghai. Foto © 2021 Maja Smend. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Denna avokadochutney var så god. Det är bedrägligt eftersom de flesta som tittar på det skulle tro att det är guacamole, men när du har den första tuggan och du får känslan av chili och ingefära, örtnoterna av mynta och koriander och den jordiga spiskumminen, vet du att du är i en lekplats med indisk smak. Det var så ljust och fräscht och en så fin förändring till vår avokadorutin. Vi åt den med Samoas och pitabröd. Kommer absolut att göra det igen.

Jag har väldigt låg värmetolerans, så jag använde sambal oelek efter smak istället för grön chili för att bättre kontrollera kryddnivån. Dessutom, eftersom vitlöken var listad som valfri, delade jag skillnaden och använde bara tre av de sex föreslagna nejlikorna. Mina kryddnejlika var jättelika och detta verkade vara den rätta balansen för mig och skulle förmodligen motsvara sex små kryddnejlika.

På bilden kan man se mycket avokado och det ser ut som guacamole. Min var mer som en tjock chimichurri. Avokadon förde i princip bara ihop de andra ingredienserna. Jag skulle säga att det här är mer av en koriander, mintchutney. Vi hade det som ett dopp med tortillachips.

Myntan kom verkligen igenom så den var ganska uppfriskande med en bra mängd värme. Lade inte ens märke till spiskumminen så jag får lägga till mer nästa gång. Jag tror att det skulle vara ett bra tillbehör till lamm eller grillad kebab.

Tänk guacamole med indisk stil! Vad finns det att inte gilla? Denna avokadochutney gör bara ett utmärkt dopp och kan ta dina festplattor eller fotbollssnacks i en ny och läcker riktning. Vi hade det med rostade pitas, vilket var jättegott, men det skulle också vara bra med majschips ur en påse. Och som tacofyllning. Och öste på en grönsallad. Du förstår idén.

En välsmakande nymodig version av chutney som ger en hälsosam punch i varje tugga. På sommaren kanske du har de flesta komponenter som växer på din bakgård eller på din lokala bondemarknad – koriander, mynta, chili, tomater – ett roligt sätt att använda färskvaror. Gör dig redo att överraska dina gäster för happy hour med en twist på guacamole-dipp med kex eller helt enkelt serverad som avokadotoast till frukost. Om du har några rester över (vilket du inte kommer att göra) rekommenderar jag att du serverar detta med grillade fläskkotletter kryddade med en spiskummininspirerad spice rub för att matcha den rostade spiskumminen i chutneyn.

Ursprungligen publicerad 16 november 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply