Den bästa baconärtsalladen är ett enkelt tillbehör som alla älskar, perfekt för grytor.

Möra söta ärtor blandas med bacon, strimlad cheddarost och lite rödlök. Det hela slängs i en enkel krämig dressing för en lättlagad maträtt.

Eftersom den här använder frysta ärtor går den snabbt att göra och den perfekta salladen året runt!

Den bästa baconärtsalladen i en skål

Ingredienser i ärtsallad

Detta är en variant på en klassisk ärtsallad, fullproppad med smak. Det är det perfekta tillbehöret för en sommargrill eller till och med Thanksgiving-middag!

Ärter – Frysta ärtor är det bästa alternativet. De är söta, möra och kräver inte matlagning. För att göra krämig ärtsallad med färska ärtor från trädgården, skala ärtorna och lägg dem i en kastrull med kokande vatten i 5-8 minuter eller tills de är mjuka. Låt rinna av väl och svalna helt.

Tillägg – Vi älskar knaperstekt bacon, cheddarost och rödlök. Hackade kokta ägg kan tillsättas om du vill.

  • Använd riktiga baconbitar istället för kokt och smulat bacon.
  • Vi älskar skarp cheddarost bäst i detta ärtsalladsrecept men du kan byta in dina favoritostar.
  • Grön lök eller söt vitlök kan användas i stället för rödlök.

Klä på sig – Denna ärtsalladsdressing är både syrlig och krämig och tar bara ett par minuters förberedelse. Lite majonnäs blandas med gräddfil, en skvätt vinäger, socker, salt och svartpeppar. Enkelt men perfekt.

  • För en lättare dressing byt gräddfilen mot grekisk yoghurt.
  • Dressingen i receptet är bäst men du kan också använda Ranch-dressing om du föredrar det.
Ingredienser för ärtsallad i en genomskinlig skål innan du blandar ihop

Måste du laga frysta ärtor till sallad?

Du behöver inte koka frysta ärtor för att göra grön ärtsallad.

Frysta grönsaker blancheras före frysning (med andra ord delvis kokta och snabbt kylda.) Detta förhindrar att cellväggarna spricker och förvandlar grönsaker till mos.

För att göra en söt ärtsallad, köp frysta små ärter, ibland kallade baby peas eller baby sweet peas. De innehåller mer socker, och är ett fint komplement till baconets sälta.

Kör helt enkelt ärtorna under kallt vatten så att de kan tina/

har bara provat detta som skrivet så jag kan inte säga säkert. Låt oss veta hur det fungerar för dig!

Närbild av ärtsallad

Hur man gör baconärtsallad

Här är stegen för att göra en läcker ärtsallad med bacon:

  1. Tina ärtorna genom att köra dem under kallt vatten.
  2. Koka baconet knaprigt och smula sedan sönder.
  3. Vispa ingredienserna till dressingen i en stor bunke. Tillsätt ärtorna, baconet och löken och rör om för att täcka med dressingen.

Voila. Det är så lätt!

Har du rester?

Förvara resterna i en lufttät behållare i 3-4 dagar. Denna ärtsallad fryser inte bra.

Fler grönsakssallader

Den bästa baconärtsalladen i en skål

4,97 från 120 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Den bästa baconärtsalladen

Bacon Pea-sallad är en krämig, publikbehaglig tillbehör med möra ärtor, cheddarost och bacon.

Förberedelsedags 20 minuter

Cool tid 2 timmar

Total tid 2 timmar 20 minuter

  • Blanda alla ingredienser till dressingen i en stor skål och vispa ihop.

  • Tillsätt ärtor, bacon, lök och ost i skålen och rör försiktigt.

  • Kyl minst 2 timmar innan servering. Krydda med ytterligare salt & peppar efter smak.

För att snabbt tina ärtor, lägg dem i en sil och kör dem under kallt vatten i några minuter. De behöver inte tillagas.
För att spara på rätter, vispa dressingen i skålen du ska blanda salladen i.
Ytterligare bacon kan läggas till för garnering innan servering.
Förvara överbliven sallad i en täckt behållare i kylen i upp till 3-4 dagar. Rör om innan servering.

4,97 från 120 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Kalorier: 372 | Kolhydrater: 18g | Protein: 12g | Fett: 28g | Mättat fett: 10g | Kolesterol: 44mg | Natrium: 352mg | Kalium: 343mg | Fiber: 5g | Socker: 9g | Vitamin A: 965IU | C-vitamin: 39,5mg | Kalcium: 115mg | Järn: 1.6mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Lunch, sallad
Kök amerikansk
Den bästa baconärtsalladen i en skål med lök och ost med en titel
närbild av The Best Bacon Pea Salad med en titel
skål med den bästa baconärtsalladen med skrift
Den bästa baconärtsalladen i en skål och närbildsfoto med skrift





Source link

Rate this post

Leave a Reply