Detta bacon majsbröd är gjord med majskärnor, bacon och majsmjöl som är genialiskt blötlagd i mjölk över natten för att ge en otroligt mör, kakliknande, nästan puddingliknande konsistens. Lite sött, lite rökigt och bara så härligt.

En stor rektangulär panna med baconmajsbröd i bakgrunden med en hand som håller i hörnbiten av majsbröd.

De skarpa små bitarna av kalkonskinn som kallas “cracklings” var min årliga Thanksgiving-godis. De påminde mig om bacon, och jag kunde aldrig få nog. Mitt baconmajsbröd – som är sött och smakligt, fuktigt inuti och knaprigt på utsidan – ger lite riktigt bacon till festen. Börja förbereda detta en dag framåt.– Peter Reinhart

En stor rektangulär panna med baconmajsbröd i och en stor kniv.
En liten, rustik tårtform med en ruta baconmajsbröd.

Bacon Majsbröd

En stor rektangulär panna med baconmajsbröd och 3 kvadratiska skivor.

Detta baconmajsbröd är gjort med majskärnor, bacon och majsmjöl som är genialiskt blötlagt i mjölk över natten för att ge en otroligt mör, kakliknande, nästan puddingliknande konsistens. Lite sött, lite rökigt och bara så härligt.

Prep 35 min

kock 35 min

Blöta 12 timmar

Total 13 timmar 10 min

 • Flera timmar innan bakning (dvs. kvällen innan eller på morgonen), ta en stor skål och rör ihop majsmjöl och kärnmjölk. Täck över och låt majsmjölet dra i rumstemperatur i 8 till 12 timmar.

 • Värm ugnen till 375°F (190°C).

 • Lägg baconet på 2 kantade bakplåtar. Grädda tills baconet är knaprigt, 15 till 30 minuter, beroende på tjockleken på ditt bacon.
 • Lägg baconet på en tallrik klädd med hushållspapper med hjälp av en tång eller en gaffel. Häll av bacondropparna från bakplåtarna i en skål och spara det. Sänk ugnstemperaturen till 350°F (175°C).
 • När baconet svalnat smula det i grova bitar.

 • I en stor skål, rör ihop mjöl, bakpulver, bakpulver och salt. Rör ner strösocker och farinsocker.

 • Vispa äggen lätt i en annan skål. I ytterligare en skål, rör ner honungen i det smälta smöret och rör sedan ner det varma honungssmöret i äggen.

 • Tillsätt äggblandningen till den blötlagda majsmjölsblandningen och rör om. Tillsätt sedan detta till mjölblandningen, vispa eller rör om för hand, blanda tills alla ingredienser är jämnt fördelade och smeten är blandad och slät. Det ska vara konsistensen av en tjock pannkakssmet. Rör ner majskärnorna tills de är jämnt fördelade.

 • Placera 2 matskedar av de reserverade bacondropparna i en 10-tums rund kakform, en 9-av-13-tums ugnsform eller en 12-tums fyrkantig form. Sätt in formen i ugnen i 5 till 7 minuter, eller tills fettet blir ganska varmt.
 • Använd grytlappar eller ugnsvantar, ta bort formen eller formen från ugnen och luta den försiktigt för att täcka alla hörn och sidor. Skrapa i majsbrödssmeten, bred ut den från mitten av pannan till kanterna. Strö de smulade baconbitarna jämnt över smeten, tryck försiktigt ner dem i smeten.

 • Grädda i 30 till 35 minuter, tills majsbrödet är fast och spänstigt och en tandpetare i mitten kommer ut rent. Toppen blir medium gyllenbrun och innertemperaturen i mitten av baconmajsbrödet bör vara minst 185°F (85°C).

 • Låt baconmajsbrödet svalna i pannan i minst 15 minuter innan du skär det i rutor eller klyftor. Servera varm.

Servering: 1bitKalorier: 319kcal (16 %)Kolhydrater: 40g (13 %)Protein: 9g (18 %)Fett: 15g (23 %)Mättat fett: 6g (38 %)Fleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 6gTransfett: 1gKolesterol: 71mg (24 %)Natrium: 411mg (18 %)Kalium: 433mg (12%)Fiber: 2g (8%)Socker: 14g (16 %)Vitamin A: 201IU (4 %)C-vitamin: 4mg (5 %)Kalcium: 128mg (13 %)Järn: 2mg (11 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 9 augusti 2001

Source link

Rate this post

Leave a Reply