Detta Bacon Ranch Corn Dip är inte av denna världen beroendeframkallande! Vänta bara tills du tar med den till nästa BBQ eller fest och alla tigger om receptet!

Den är ostig, krämig och krispig på samma gång och den har bacon. Behöver jag säga mer?! Detta dopp tar bara 15 minuter att förbereda och är perfekt för att mata en hungrig publik!

ovanifrån av bacon ranch majs dopp i vit skål omgiven av tortilla chips

Hur detta recept blev till

För länge sedan, år faktiskt, hade jag en riktigt läcker majsdipp på en bbq och det blev ganska pinsamt hur mycket jag åt. Jag kunde inte sluta. Varje tugga fick mig bara att vilja ha mer och mer och allt jag kunde tänka var att jag MÅSTE ha receptet. Tja, alla är inte intresserade av att dela med sig av sina recept, i själva verket avslår vissa helt. Det var ett sorgligt ögonblick. Och jag har helt glömt bort det tills nu, och jag var tvungen att återskapa det! Så bacon corn ranch dip är helt på gång och det är fullt av ostliknande läckerheter.

Vad behöver jag för majsdipp?

Så låt oss bryta ner det, detta kalla majsdopp involverar ranch, bacon och majs. Det är med andra ord tre säkra livsmedel för kräsna ätare. Är det bara jag eller har ni alla märkt att även barn och vuxna som vägrar äta något verkar vara okej med dessa tre livsmedel?

Bacon är uppenbart, majs är så söt och god — och ännu bättre om du grillar den, men det är inte nödvändigt — och ranch. Jag vet inte varför ranch är en kräsen, men det fungerar! Här är en komplett lista över allt du behöver:

  • Majs – helst vill du ha färsk majskolvar, men om det inte är majssäsong fungerar fryst majs utmärkt
  • Ranchdressing – vi föredrar att göra det från grunden eller använda ett ranchpaket istället för att köpa en flaska ranchdressing
  • Sour Cream – du kan dubbla ranchdressingen om du inte har gräddfil och vill ha extra ranchsmak
  • Strimlad ost – vi använde cheddar och pepparjacka för detta recept och du kan använda vilken kombination av ost du vill
  • Paprika – du kommer att hacka dessa och fräsa dem för att mjuka upp dem lite och ge en fantastisk grillad smak
  • Tärnad grön chili – låt dem rinna av väl, de ger så bra smak och lite värme
  • Grön lök – dessa ger en vacker färg och fräsch smak
  • Bacon – koka ditt bacon i förväg tills det är knaprigt och låt det svalna, gå till vårt inlägg om hur man lagar bacon för alla våra tips och tillagning av det perfekta baconet

Måtten för alla ingredienserna finns listade i receptkortet i slutet av detta inlägg. Du kan även spara eller skriva ut receptet där.

kall majsdipp i mörk skål bredvid tortillachips

Hur man gör majsdipp med bacon

Denna ostiga majsdipp kunde inte vara enklare att göra! Här är de grundläggande stegen för att göra detta sommardopp:

  1. Fräs paprikorna tills de är mjuka.
  2. När paprikorna har svalnat, blanda ihop med majs, ranch, gräddfil, ostar och chili.
  3. Garnera den kalla majsdippen med salladslök och smulad bacon.

Tips för att göra kall majsdip

Du är välkommen att använda fryst majs eller grillad majs som har skurits av kolven i detta recept. Om du använder fryst majs, låt den tina till rumstemperatur innan du blandar den med övriga ingredienser.

Om du inte hittar ranchdressing där du bor kan du enkelt göra din egen. Vi har ett recept på hemlagad ranchdressing som vi älskar!

För en kryddigare majsdipp, använd varma gröna chili istället för mild. Du kan också lägga till hackad jalapenos i dippen.

Låt dippen sitta i minst 4 timmar eller upp till över natten för att smakerna ska smälta samman. Vänta med att lägga till garneringarna tills precis innan servering.

närbild av majs och bacon ranch dopp i vit skål med tortillachips

Vad man ska äta med denna dip

Jag skulle ärligt talat kunna sitta ner med en skål med denna dipp och äta den som pudding, men det är inte hälsosamt eller rättvist för alla andra på festen…haha! Så hör några idéer om hur du får detta dopp i magen:

  • Tortillachips
  • Pitachips
  • Ritz Crackers
  • Pretzel Crisps
  • Vete tunnar
  • Morötter
  • Selleri
  • Baguette – tunt skivad

ostliknande majsdipp i vit skål omgiven av tortillachips

Hur länge håller majsdipp?

Den håller sig ungefär en vecka i kylen, även om den sällan håller så länge hemma hos oss. Låt den inte stå i rumstemperatur i mer än 2 timmar.

Kan jag förbereda majsdipp i förväg?

Ja, men om du ska servera detta till gäster rekommenderar jag att du äter det inom de första 24 timmarna efter att du gjort det. Det är också bäst om du väntar med att garnera den ostliknande majsdippen tills precis innan servering.

Jag behöver att du gör det här bacon ranch majsdipp så snart som möjligt för det är gudarnas dopp! Doppa bort, doppa, doppa, doppa bort mina vänner! Du kommer att bli den nya stjärnan på varje bbq!!

Bästa PARTY DIPS du inte kan motstå:

Bacon Ranch Corn Dip

Vår besatthet för sommaren, bacon ranch majsdipp såklart!  ohsweetbasil.com

Denna bacon ranch majsdipp är inte av denna värld och så beroendeframkallande!  Vänta bara tills du tar med den till nästa BBQ eller fest och alla tigger om receptet!  ohsweetbasil.com

Förberedelsedags: 5 minuter

Tillagningstid: 10 minuter

Total tid: 15 minuter

Serveringar: 6 -8 portioner

Det bästa receptet för bacon och ranch majsdipp! Detta dopp tar bara 15 minuter att förbereda och är perfekt för att mata en hungrig publik!

  • 1 Matsked Olivolja
  • 1 Kopp Paprika hackad (jag använder röd och orange)
  • 3 Koppar Fryst majs (eller grillade och skär av kolven)
  • 1/2 Kopp Ranchdressing vi föredrar att göra våra egna från paketet eller från grunden
  • 1/2 Kopp Gräddfil eller dubbla ranchen för extra ranchsmak och utelämna gräddfilen
  • 1/2 Kopp Strimlad Pepperjackost
  • 1/2 Kopp Strimlad mild cheddarost
  • 1 Burk Tärnad grön chiles 4 oz, dränerad
  • Salt och peppar att smaka
  • Gröna lökar till garnering
  • 4 Skivor Bacon kokta och hackade
  • Hetta upp en stor stekpanna till medelvärme och tillsätt en liten klick olivolja. Tillsätt paprikan och fräs tills de är mjuka. Ta bort från värmen för att svalna.

    1 matsked olivolja, 1 kopp paprika

  • I en stor skål, blanda ihop majs, ranch, gräddfil, ost, sauterad paprika och chili.

    3 koppar fryst majs, 1/2 kopp Ranch dressing, 1/2 kopp gräddfil, 1/2 kopp strimlad Pepperjackost, 1/2 kopp strimlad mild cheddarost, 1 burk tärnad grön chili

  • Tillsätt salt och peppar efter smak (det tar några nypor salt med all majs och dressingen).

    Salt och peppar

  • Toppa med salladslök och bacon.

    Gröna lökar, 4 skivor bacon

Dip bör inte sitta ute i mer än 2 timmar.

Näringsinnehåll

Bacon Ranch Corn Dip

Mängd per portion (1 kopp)

Kalorier 357
Kalorier från fett 243

% Dagligt värde*

Fett 27g42 %

Mättat fett 10g63 %

Transfett 1g

Fleromättat fett 7g

Enkelomättat fett 8g

Kolesterol 45mg15 %

Natrium 446mg19 %

Kalium 380mg11 %

Kolhydrater 23g8 %

Fiber 3g13 %

Socker 2g2 %

Protein 10 g20 %

Vitamin A 1080 IE22 %

C-vitamin 39mg47 %

Kalcium 171mg17 %

Järn 1 mg6 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.



Source link

Rate this post

Leave a Reply