Baconbräserad röd potatis från America’s Test Kitchen är en ny variant på en klassisk maträtt. Genom att först sjuda allt i vatten genomsyras potatisen med smakerna av bacon och lök lite djupare. Sedan blir allt knaprigt innan servering. Fullkomlighet.

Anpassad från America’s Test Kitchen | Tillbehörsbibeln | America’s Test Kitchen, 2019

Här lade vi bacon och en skivad lök i mixen och puttrade dem med vår halverade röda potatis i vatten tills potatisen var precis mjuk. Vattnet fyllde två funktioner: Det kryddade potatisen medan den kokades igenom och gjorde baconfettet. Vi tog sedan av locket och höjde värmen för att först avdunsta vätskan och sedan bryn potatisen och löken lätt och knapriga baconet.–Amerikas testkök

VARFÖR ÄR BÄSNING EN SÅ EFFEKTIV MATNINGSMETOD?

Används oftast för tuffare köttbitar eller mycket täta rotfrukter, bräsering är ett mycket effektivt sätt att smaksätta mat på djupet samtidigt som den tillför mörhet. I huvudsak puttrar du något i vatten (eller buljong) som har tillsatts aromater och kryddor och låter det sakta koka ner tills det är redo att ätas. Det är ett ekonomiskt sätt att lägga massor av smak till en maträtt och gör det mesta av ingredienser som annars kan vara oätliga. Oftast bryns kött innan det bräseras, men den här rätten bryns i slutet, vilket ger de möra ingredienserna en chans att bli krispiga innan de serveras.

  • I en 12-tums (30 cm) nonstick-panna, arrangera potatis med skärsidan nedåt i ett enda lager. Tillsätt vatten, lök, bacon, salt och peppar.
  • Låt sjuda på medelhög värme. Sänk värmen till medel, täck över och låt sjuda tills potatisen är precis mjuk, 15 till 20 minuter.

  • Öppna pannan och höj värmen till medelhög. Sjud kraftigt tills vattnet nästan har avdunstat och potatisen börjar fräsa, 10 till 15 minuter.

  • Fortsätt koka, rör om ofta, tills potatisen och löken är prickig brun och baconfettet är helt återställt, cirka 10 minuter.
  • Ta av från värmen, rör ner timjan och smaka av med salt och peppar att smaka. Tjäna.

Servering: 1 serveringKalorier: 139 kcalKolhydrater: 27 gProtein: 5 gFett: 2 gMättat fett: 1 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 1 gTransfett: 1 gKolesterol: 4 mgNatrium: 252 mgKalium: 802 mgFiber: 3 gSocker: 2 gVitamin A: 62 IUC-vitamin: 16 mgKalcium: 27 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2019 America’s Test Kitchen. Foto © 2019 America’s Test Kitchen. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Det här receptet på baconbräserad röd potatis är ett bra tillbehör som mestadels är hands-off. Bacon- och löksmaken är genomgående i potatisen. Vi älskar stekt potatis i tysk stil och detta recept ser till att potatisen blir fin och mör inuti. När vattnet väl avdunstat och de började fräsa började jag röra så att löken karamelliserade också.

Nästa gång ska jag bara tillsätta tillräckligt med vatten för att täcka så att det inte tar lika lång tid att avdunsta. Rosmarin eller persilja skulle fungera också. Resterna är underbart stekta nästa morgon. Serveras med en kryddig grillad kyckling, detta är en keeper.

Detta recept på baconbräserad röd potatis är på testarens val “ja, ja, ja!” lista. Dessa potatisar var krämiga på insidan, krispiga på utsidan och total ört-y bacon-y läckerhet. Till och med saltet var precis perfekt även om jag tvivlade på att 1/4 tsk skulle räcka.

En emaljskål fylld med bräserad, halverad röd potatis, täckt med bacon, lök och persilja.

Min enda rekommendation är att pannan inte är för ytlig. Pannan med en diameter på 12 tum var perfekt för att rymma potatisen i ett lager. Min enda 12-tums panna med ett tättslutande lock var lite grunt och skapade lite spill och mycket röra. Detta kan definitivt undvikas med ett 2-till-3-tums panndjup. Lita på mig, dessa var värda även den stökiga städningen.

Tre av oss slukade hälften av dessa potatisar med rostad kyckling och slaw. Resterna värmde så bra i en panna dagen efter. De avnjöts som pommes frites med ägg och tomatskivor. Vilka mångsidiga små spuds det här är!

Vi njuter verkligen av vår potatis, äter den flera gånger i veckan till våra middagar, och det här receptet på baconbräserad röd potatis är ett ganska enkelt sätt att göra pannrostad potatis och ändra potatisrutinen. Potatisen är fin och mör och får en fin krispig brynning i slutet av tillagningsprocessen. Bacon- och löksmaken kommer dock fint och övermannar inte varandra. Jag tror att nästa gång jag gör den här ska jag försöka använda lite kycklingfond istället för vatten bara för att förstärka smaken på potatisen lite.

Source link

Rate this post

Leave a Reply