Dessa enkla fyllda dadlar är den perfekta aptiten för alla fester och speciellt runt helgerna! Urkärnade dadlar fyllda med getost, inlindade i bacon och ringlade med honung och sedan gräddade tills baconet är knaprigt och så smakrikt.

Det här receptet på fyllda dadlar ansluter till våra Grape Jelly Meatballs och Jalapeno Poppers som en publikbehaglig fingermat på fester.

Fyllda dadlar serveras på ett fat

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Fyllda dadlar recept

Om det finns en kombination av smaker som passar välsmakande med sötma, skulle dessa datum vara med på listan. Den nötaktiga söta smaken från dadlarna kombinerat med den milt syrliga smaken av getost insvept i bacon med en hint av honung sedan och bakad tills den är krispig är den perfekta kombinationen av oväntade smaker.

Kombinationen av sött, kryddigt och krämigt är oemotståndligt bra i detta recept på fyllda dadlar.

Även om de fyllda dadlarna är perfekta för fester eller grytor, är de lika fantastiska för ett eftermiddagssnack eller ett roadtrip-snack.

Fyllda dadlar inlindade i knaperstekt bacon serveras med en tandpetare

Ingredienser till fyllda dadlar

Du behöver bara 4 enkla ingredienser för detta enkla recept och det går ihop så snabbt och gör det till ett vinnande recept.

  • Medjool datum – Vi gillar att använda Medjool datum eftersom de är stora och har den perfekta sötman. Du kan använda dina favoritdadlar till detta recept.
  • Getost – Din favorit mjuka getost kommer att fungera.
  • Bacon – Vi föredrar tunt bacon eftersom det snabbare blir knaprigt i ugnen. Tjockskuret bacon tar längre tid och dadlarna och fyllningen blir lite överstekt.
  • Honung – Även om honung kan vara valfritt, är den extra klicken av smak välkomnande.
Ingredienser till fyllda dadlar.

Hur man gör fyllda dadlar

  1. Klä bakplåten – För enklare rengöring, klä en kantad bakplåt med bakplåtspapper.
  2. Ta bort grop – Använda en parkniv att skiva dadlarna på längden på ena sidan och ta bort gropen.
  3. Fyll ost – Fyll varje dadel generöst med getost.
  4. Varva bacon – Linda baconet tätt runt dadeln så att ändarna möts under dadeln.
  5. Ringla honung – Lägg dadlarna på din bakplåt med baconsömmen nedåt. Ringla över honung.
  6. Baka – Grädda de fyllda dadlarna tills baconet är knaprigt.

Proffstips: Du kan dela bacon i tre om du föredrar mindre bacon. Fäst i så fall baconet med en tandpetare så att det inte lossnar.

Collage av hur man gör dadlar fyllda med goost insvept i bacon.

Lagring och förberedelse

Vi älskar aptitretare som vi kan göra i förväg som räkcocktail eller hummus. Det gör underhållande så mycket lättare och mer avslappnat. Du kommer att älska att dessa fyllda dadlar håller bra.

  • Make-Ahead – Dessa kan enkelt göras en dag i förväg, täckas och kylas. Sedan är det bara att baka innan servering.
  • Kyla – Förvara resterna i en lufttät behållare i kylen i upp till 3 dagar.
  • Värm upp igen – För att värma upp de fyllda dadlarna, grädda dem i ugnen eller fritösen tills de är återuppvärmda.
Gjorde i förväg fyllda dadlar på bakplåtspapper

Vanliga frågor

Kan jag göra detta utan bacon?

ja! Du kan bara skippa baconet och ingen bakning krävs. Ringla bara honungen över dadlarna och getosten.

Kan jag njuta av dem kalla?

Även om aptitretarna är godast när de serveras varma, är de lika goda om de serveras kalla.

Är dejter hälsosamma?

Dadlar är verkligen hälsosamma. Deras antioxidantegenskaper kan hjälpa till att stödja tarm- och benhälsa, och dadlar är höga i näringsämnen och fibrer vilket gör dem till en fantastisk njutning! De är också den bästa bearbetade sockerersättningen eftersom de är naturligt söta.

Hur får jag extra knaperstekt bacon?

Om du letar efter en extra krispig finish till ditt bacon, tillaga dem bara några minuter längre än vad som anges.

Måste jag använda Medjool-datum?

Nej, du kan använda dina favoritdadlar, se bara till att gröpa dem innan du fyller på.

Fyllda dadlar på en tallrik med en burk honung.

Variationer och ersättningar

De fyllda dadlarna är så mångsidiga och kan avnjutas på så många olika sätt. Här är några olika söta eller salta sätt att fylla på dina datum:

  • Gräddost istället för getost
  • Jordnötssmör och mandel
  • Jordnötssmör fyllt och överdraget med choklad
  • Byt ut prosciutto mot bacon
  • Toppa eller fyll på med krossade pistagenötter eller mandel
  • Skippa baconet för ett alternativ utan bakning

Fler aptitretare att njuta av

Baconlindade fyllda dadlar recept

Förberedelsedags: 15 minuter

Tillagningstid: 15 minuter

Total tid: 30 minuter

Baconlindade fyllda dadlar på ett serveringsfat

Dessa otroliga baconlindade fyllda dadlar är den perfekta förrätten eller tillbehöret för helgerna. Dadlarna i kombination med getost, knaperstekt bacon har så mycket smak.

Författare: Valentina Ablaev

Skicklighetsnivå:

Lätt/Medium

Kostnad att göra:

$12-$14

Nyckelord:

fyllda dadlar

Kök:

amerikansk

Kurs:

Aptitretare

Kalorier: 103

Serveringar: 24 datum

  1. Värm ugnen till 375°F. Linje a bakplåten med bakplåtspapper.

  2. Använder en liten skalkniv, kärna ur och dela dadlarna på längden. Fyll dadlar med getost.

  3. Skär baconremsor på mitten. Linda bacon runt varje dadel och lägg på plåten med baconsömmen nedåt.

  4. Ringla över honung och grädda i 12-15 minuter eller tills baconet är knaprigt.

Näringsinnehåll

Baconlindade fyllda dadlar recept

Belopp per portion

Kalorier 103
Kalorier från fett 18

% Dagligt värde*

Fett 2g3 %

Mättat fett 1g6 %

Transfett 0,01 g

Fleromättat fett 0,3g

Enkelomättat fett 1g

Kolesterol 6mg2 %

Natrium 85mg4 %

Kalium 189mg5 %

Kolhydrater 20 g7 %

Fiber 2g8 %

Socker 17 g19 %

Protein 3g6 %

Vitamin A 86IU2 %

C-vitamin 0,01 mg0 %

Kalcium 23mg2 %

Järn 0,4 mg2 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.



Source link

Rate this post

Leave a Reply