Kaffe kaka muffins som är så bra att du kommer att känna att de kom från ditt favoritbageri! Det finns streusel på toppen och i mitten också!

Vi har tagit vårt smöriga läckra kaffekakarecept och förvandlat det till en bekväm muffins. Du kan ta en på väg ut genom dörren till jobbet eller skicka den med ditt barn på lunchen.

ett foto av en kaffekakamuffins i en vit tulpanmuffinsfodral toppad med en streusel och ett vitt glasyr-dugg. Muffinen sitter på en vit desserttallrik.

Ok, varje gång vi reser blir det lite bråk om vem som vill äta vad när vi sitter fast på flygplatsen och väntar på en mellanlandning. Tack och lov är uppehållen aldrig för galna, men med lite tid att döda och hungriga magar att mata, har jag inget emot att ta några saker från några ställen och alla mötas vid borden för att äta tillsammans. Varje gång någon inte tycker att något alls låter bra och det är oftast den som slutar med en bagel eller muffins. Det är i allmänhet ett visst barn, men jag kommer att hålla HENNES namn hemligt.

Kaffekaka muffins är en go-to men jag lär mig att inte alla är särskilt fuktiga. Faktum är att många blir ganska torra och intetsägande så förra året satte jag mig för att göra en perfekt kaffekakamuffins som skulle konkurrera med alla gamla kaféer i stan, och det här är det.

Ett foto av en kaffekakamuffins utan foder som sitter på en prickig gräddfärgad desserttallrik. Muffinsen har en streusel-toppning och vitt glasyr.

Ingredienser för kaffekakamuffins

Det finns inget för spännande i den här ingredienslistan, men det är den perfekta blandningen av ingredienser för att göra fuktiga och kanelaktiga muffins. Jag älskar också strukturen på streusel på toppen och insidan! Här är vad du behöver:

För Streusel

  • Mjöl
  • Brunt socker
  • Vitt socker
  • Kosher salt
  • Kanel
  • Osaltat smör

För tårtan

  • Osaltat smör
  • Socker
  • Vegetabilisk olja
  • Ägg
  • Vanilj
  • Mjöl
  • Bakpulver
  • Salt
  • Kärnmjölk

För glasyren

  • Florsocker
  • Vanilj
  • Tung grädde

Måtten för varje ingrediens finns listade i receptkortet nedan.

Ett foto på en kaffekakemuffins som har gått sönder på mitten så att du kan se insidan av muffinsen. Det finns streusel på toppen och i mitten av den bakade muffinsen.

Hur man gör kaffekakamuffins

Jag vet att vi är vana vid att se streusel ovanpå kakor och muffins, men för det här receptet älskar jag det ovanpå och inuti. Jag gillar att göra streusel först så att den är redo att gå. Här är de grundläggande stegen:

För Streusel

  1. Blanda alla ingredienser utom smöret.
  2. Smält smöret, låt det svalna något.
  3. Rör ner smöret i de torra ingredienserna. Lämna de stora klumparna.

För tårtan

  1. Värm ugnen och klä 3 muffinsformar i vanlig storlek med foder.
  2. Vispa smör och socker i en stående mixer tills det blir fluffigt. Tillsätt oljan och blanda sedan igen.
  3. Tillsätt ägg och vanilj och blanda en gång till innan du tillsätter de torra ingredienserna.
  4. Blanda ner de torra ingredienserna tills de nästan är blandade och tillsätt sedan kärnmjölken.
  5. Rör ihop tills det knappt är blandat.
    • Notera: Smeten blir tjock.
  6. Gör en brunn i mitten av smeten och lägg i lite streusel och täck den sedan med smet.
  7. Lägg mer av streusel ovanpå (se till att lämna lite att strö på topparna) vik sedan ihop allt med en gummispatel.
  8. Häll smeten i de förberedda fodren och strö resten av streuselen ovanpå alla muffins.
  9. Grädda i 15-20 minuter.
    • PROFFSTIPS: Höjd över havet kommer att påverka din baktid. Vi är på över 4000 fot och det tar hela 15-20 minuter. Lägre höjder kommer att minska gräddningstiden så håll koll på dem.
  10. Medan muffinsen gräddas gör du glasyren genom att lägga allt i en liten skål och vispa ihop.
  11. Låt muffinsen svalna något och toppa sedan med glasyren.

Alla dessa instruktioner i detalj finns i receptkortet i slutet av detta inlägg.

en bild av en kaffekakamuffins som sitter i omslaget som den har tagits bort från omgiven av andra muffins som fortfarande finns i omslaget.

Tips för de bästa muffinsen

Jag har bakat några muffins under mina dagar och jag har lärt mig några saker om att göra dem till de bästa. För det här receptet för kaffekakamuffins, här är några av mina knep…

  • Övermixa inte din smet. Så fort allt går ihop och några mjölstrimmor finns kvar, sluta blanda.
  • Använder sig av tulpan muffin liners hjälper till att få en högre muffinskupol
  • Genom att placera ut muffinsen i plåtarna får du bättre luftcirkulation. Lägg liners i varannan muffinsbrunn.
  • Var uppmärksam på din höjd, det kommer att påverka höjningen på din muffins. Lägre höjd = mindre gräddningstid.

Kan du göra kaffekakamuffins i förväg?

Den här tårtan är fantastisk att göra i förväg! Även två dagar innan ditt evenemang är bra om du täcker det väl i en lufttät behållare eller med plastfolie. Jag skulle också spara glasyren och lägga till den precis innan servering så att streusel-toppen inte blir blöt.

ett foto av en singel kaffekakamuffins i ett vitt tuplifodral på en liten desserttallrik toppad med streusel och ett glasyr.

Hur länge ska kaffekakamuffins hållas?

Dessa muffins håller sig i rumstemperatur i 2 dagar. Vill du att de ska hålla lite längre, förvara dem i kylen i upp till en vecka. Du kan även frysa dem i upp till 3 månader. Slå in ordentligt i plastfolie och sedan folie.

Livet är bättre med streusel i! Dessa knapriga, smöriga bitar packade med kanel och socker är mitt favoritsätt att toppa och fylla en mör kaffe kaka muffins. Jag kan inte vänta på att du sätter tänderna i denna muffins!

ett foto av en kaffekakamuffins i en vit tulpanmuffinsfodral toppad med en streusel och ett vitt glasyr.  Muffinen sitter på en vit desserttallrik.

Bageri stil kaffe kaka muffins

Förberedelsedags: 15 minuter

Tillagningstid: 50 minuter

Total tid: 55 minuter

Serveringar: 24

För Streusel

  • 3 Koppar Mjöl
  • 1 Kopp Brunt socker
  • 1/2 Kopp Vitt socker
  • 1 Tesked Kosher salt
  • 2 Matskedar Kanel
  • 1 Kopp Osaltat smör (2 pinnar = 1 kopp)

För tårtan

  • 1/2 Kopp Osaltat smör
  • 2 Koppar Socker minus 2 matskedar
  • 1/2 Kopp Vegetabilisk olja
  • 2 Ägg stor, vispad
  • 1 1/2 teskedar Vanilj extrakt
  • 4 Koppar Mjöl
  • 4 teskedar Bakpulver
  • 1 tesked Salt
  • 1 Kopp Kärnmjölk

För glasyren

  • 1 Kopp Florsocker
  • 1 Tesked Vanilj
  • 3-4 Matskedar Tung grädde (mjölk är okej)

För Streusel

  • I en stor skål, rör ihop mjöl, socker, salt och kanel.

  • Smält smöret och låt svalna något så det fortfarande är smält men inte varmt.

  • Rör ner smöret i de torra ingredienserna och bryt inte upp klumpar om de inte är enorma. Avsätta.

För tårtan

  • Värm ugnen till 350 grader och klä 3 muffinsformar med pappersfoder. Dessa fungerar bäst när muffins är inblandade, se inlägg. Se notering om muffinstips för bästa jäsning.

  • Vispa smör och socker pösigt i en stående mixer, ca 1-2 minuter. Tillsätt oljan och blanda igen.

  • Knäck i dina ägg och tillsätt vaniljen och ge sedan mixern ett sista varv innan du häller i alla torra ingredienser. Blanda tills det nästan är blandat och tillsätt sedan kärnmjölken och rör om tills det knappt blandas.

  • Gör en brunn i mitten av smeten, tillsätt ca 1 dl streusel och täck streuselen med smet.

  • Strö ca 1 1/2 dl mer streusel på toppen och vik försiktigt in streuselklumparna med en gummispatel.

  • Använder en cookie scooptillsätt smeten jämnt i varje tulpan liner och strö över generöst med streusel.
  • Grädda 15-20 minuter, eller tills en tandpetare i mitten kommer ut ren.

  • Låt svalna något och ringla sedan över glasyren och servera varm. (se notering)

Glasyr

  • I en skål, vispa ihop strösocker, vanilj och tjock grädde tills ett stadigt band av duggregn lossnar från vispen. Avsätta.

Muffinsfodral

Tulpanmuffinsfodral hjälpa till att få en högre muffinskupol.

Muffinsavstånd

Det är bäst när du gör muffins att placera en liner i varannan brunn för bästa luftcirkulation, men det är ok om du behöver få det gjort och fylla varje brunn.

Bakningstid

Höjd har verkligen betydelse här så din tårta kan göras på 40-50 minuter medan vår vanligtvis är närmare 50-60.

Gör framåt

Den här tårtan är fantastisk att göra i förväg! Även två dagar före ditt evenemang är bra om du täcker det väl.

Näringsinnehåll

Bageri stil kaffe kaka muffins

Mängd per portion (1 muffins)

Kalorier 391
Kalorier från fett 117

% Dagligt värde*

Fett 13g20 %

Mättat fett 8g50 %

Transfett 1g

Fleromättat fett 1g

Enkelomättat fett 3g

Kolesterol 48mg16 %

Natrium 216mg9 %

Kalium 146mg4 %

Kolhydrater 64g21 %

Fiber 1g4 %

Socker 35 g39 %

Protein 5g10 %

Vitamin A 420 IU8 %

C-vitamin 1 mg1 %

Kalcium 67mg7 %

Järn 2 mg11 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

KOM IHÅG ATT PRENUMERERA PÅ vår GRATIS Oh Sweet Basil NYHETSBREV OCH FÅ ENKLA RECEPT LEVERERADE I DIN INKORTA VARJE DAG!

När du provar ett recept, använd hashtaggen #toppratter.seINSTAGRAM för en chans att bli med i våra berättelser! FÖLJ ÅH, SÖT BASILKA PÅ FACEBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST | TWITTER FÖR ALLT VÅRT SENASTE INNEHÅLL, RECEPT OCH BERÄTTELSER.





Source link

Rate this post

Leave a Reply