Bakad fish and chips är en Harry Potter-inspirerad, barnvänlig middagsidé som går ihop snabbt och enkelt. Doppade i en blandning av krispig Panko, kryddad med timjan, paprika, salt och peppar, de har en smak som alla kommer att njuta av, även mugglar.

Anpassad från Alana Al-Hatlani | Den inofficiella Hogwarts kokbok för barn | Bloom Books for Young Readers, 2021

Fish and chips (aka fish and pommes frites) är en klassisk brittisk rätt. Och även om Stora salen verkligen inte är någon flitig hörn, kan man anta att de duktiga kockarna i köket har sitt eget hemliga recept på denna traditionella klassiker.–Alana Al-Hatlani

Gör chipsen (pommes frites)

 • Värm ugnen till 425°F (220°C), placera ett galler i nedre tredjedelen av ugnen och ett i den övre tredjedelen. Klä en kantad bakplåt med bakplåtspapper.
 • I en medelstor skålsläng potatis i olja, salt och peppar.
 • Strö klyftpotatis i ett enda lager på bakplåten.

 • Sätt in i ugnen på övre galler och grädda i 20 minuter.

Gör fisken

 • Ställ in ett ställ inuti en andra kantad bakplåt och täck med matlagningsspray.
 • Skapa paneringsstationen. Börja med att lägga mjöl på en tallrik.
 • Vispa i en stor platt skål eller pajform ägg med vatten.
 • På en tredje tallrik, blanda ihop pankobrödsmulor, timjan, paprika, salt och peppar.

 • Doppa båda sidorna av den första fiskbiten i mjöl, sedan äggblandningen, följt av panko. Se till att belägga varje tum fisk i varje blandning och tryck in pankoen i fisken för att fästa.

 • Lägg fisken på ett galler på en plåt, upprepa med resterande fiskbitar. Ringla varje bit lätt med olja.

 • När potatisen har kokat i 20 minuter, använd en spatel att vända varje klyftpotatis. Flytta potatisen till det nedre gallret i ugnen och lägg den panerade fisken på det övre gallret för tillagning.
 • Koka tills både potatis och fisk är bruna och krispiga och fisken når 145°F (63°C) på en direktavläst termometer10 till 15 minuter.
 • Servera varm med tartarsås eller ketchup, om du använder.

*Vilken är den bästa fisken till fish and chips?

Mest gjorda av sik, fish and chips behöver något ganska fast och inte alltför flagigt. Du vill ha något som kommer att hålla ihop eftersom du äter det med händerna (i teorin åtminstone…)
Kolja är gynnad för smak – den är inte så mör eller flagnig men den har massor av smak. Torsk och hälleflundra är mindre smakrika men kompenserar med ömhet och lite mer sötma. Av de 3 är dock torsk den hälsosammaste, med mindre kolesterol och mer hälsosamma fetter.

Den inofficiella Hogwarts-kokboken

Anpassad från

Den inofficiella Hogwarts kokbok för barn

Köp på Amazon

Servering: 1 serveringKalorier: 464 kcalKolhydrater: 41 gProtein: 44 gFett: 14 gMättat fett: 8 gFleromättat fett: 2 gEnkelomättat fett: 3 gTransfett: 1 gKolesterol: 178 mgNatrium: 1453 mgKalium: 637 mgFiber: 2 gSocker: 2 gVitamin A: 151 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 82 mgJärn: 4 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Alana Al-Hatlani. Foto © 2021 Alana Al-Hatlani. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Det här receptet på bakad fish and chips är en utmärkt metod för att göra en hälsosammare version av fish and chips. Den ugnsrostade potatisen är krispig med fin gyllenbrun färg och är full av smak trots den enkla tillagningen.

Paneringsmetoden är klassisk och användningen av pankobrödssmulor ger fisken en knaprig beläggning samtidigt som den håller fiskens inre fuktig. Jag serverade detta med coleslaw, citronklyftor och en medley av grillade trädgårdsgrönsaker.

En bakad fish and chips som resulterar i mör, flagnande fisk med en krispig, kryddig skorpa? Utan besväret med fritering och dilemmat med överbliven olja? Ja tack! Jag gör det här när jag blir sugen på god fisk. Receptet stämde ihop som skrivet och vi åt en utsökt middag på drygt 45 minuter.

Jag kanske lägger till lite mer rökt paprika nästa gång, så kan du enkelt ändra kryddorna efter eget tycke. Jag droppade inte olja över den belagda fisken, inte säker på varför du skulle vilja göra det. Potatisen var jättegod, jag använde New Elfes, som är gulköttad potatis från gårdsståndet på vägen. Det här är ett superenkelt och gott recept som jag kommer göra igen.

Ursprungligen publicerad den 12 september 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply