Perfekt bakat Honungssenap Kycklinglår är oemotståndligt karamelliserade på utsidan och saftiga på insidan. Att baka det här receptet i en gryta gör att botten av kycklingen kan tråckla i honungssenapssåsen, för en utsökt saftig, smakrik kyckling.
Den här enkla kycklingmiddagen är en perfekt vardagsmat. Om du älskar detta kycklinglårrecept är dessa bakade kycklinglår och ugnsbakade kycklingbröst också ett måste!

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.
Honungssenap Kycklinglår recept
Detta klassiska bakade kycklingrecept innehåller så mycket smak. Att tillaga kycklinglår med ben i varm ugn medan de självtråcker i hemgjord honungssenapssås ger det saftigaste kycklingköttet. Under tiden bakas skalen upp karamelliserade och gyllene och låser in alla de aptitretande söta och syrliga smakerna.
Innan servering, ringla över dina kokta, skivade kycklinglår med panndropp för en ännu mer oemotståndlig smak. Allt du behöver för att göra detta enkla kycklingrecept till en måltid är en sida av fluffigt vitt ris och ditt val av vegetabilisk sida (vi är en del av rostad broccoli). Du kan till och med rosta dina grönsaker i en separat panna samtidigt som din kyckling. Det är den ultimata familjevänliga vardagsmiddagen.
Varför du kommer att älska honungssenapskyckling
Du kommer inte att tro hur lätt det är att göra saftig, smakfylld kyckling. Här är ännu fler anledningar till att vi inte kan få nog av detta bakade honungssenapskycklingrecept:
- Minimal förberedelse – Ha dina kycklinglår redo för ugnen på några minuter.
- Smakrik – Dessa saftiga kycklinglår är mättade i syrlig honungssenapssmak.
- Mångsidig – Kombinera dina bakade kycklinglår med dina favoritsidor för en utsökt och krånglig måltid och spara sedan dina rester till lunch.

Ingredienser
Du behöver bara ett litet antal ingredienser för att göra dessa honungssenapskycklinglår. Nedan finns en snabb översikt över vad du behöver, med alla detaljer tillgängliga i receptkortet.
- Kycklinglår – Vi rekommenderar kycklinglår med ben och skinn till detta recept. Skär bort allt fett som annars skulle samlas i pannan under rostning, tillsammans med överflödigt skinn (se vårt proffstips nedan).
- Dijon senap – Dijonsenap har en mildare smak än traditionell gul senap, men du kan använda vilken typ av senap du föredrar. Använd kryddig eller engelsk senap för en ännu starkare smak. Kornig senap ger också fin färg och smak.
- Honung – Honungens naturliga sötma balanserar skarpheten hos senap och aromatisk vitlök perfekt. Det är en perfekt match.
- Olivolja – annars fungerar någon form av olja här.
- Vitlök – Färskhackad vitlök är godast. Vi använder 3 kryddnejlika, men du kan anpassa antalet så att det passar din och din familjs smak.
- Kryddor – Salt och nyknäckt svartpeppar är ett måste. Vi lägger också till torkad eller färsk rosmarin för ännu mer djup smak.

Proffstips: Om din kyckling har överflödigt fett eller överflödigt skinn som lindar sig under låren, rekommenderar vi att du klipper bort det. På så sätt kan lårköttet självtråla direkt i såsen och juicen. Lämna skinnet ovanpå kycklinglåret intakt, för att täta in fukt och skydda köttet från hög värme.
Hur man gör honungssenapskyckling
Honungssenapskyckling är verkligen ett av de enklaste recepten på bakade kycklinglår du kommer att göra. Det går snabbt ihop och det behövs ingen marinering. Du har allt klart på den tid det tar att förvärma ugnen.
- Förbered kycklingen – Använd en hushållspapper, torka försiktigt dina kycklinglår, lägg dem i en ugnsform och ge dem ett rejält strö med salt och peppar. Nu är det dags att förbereda denna saftiga kyckling för ugnen:
- Förbered glasyren – Vispa ihop ingredienserna till honungssenapssåsen.
- Belägg kycklingen – Använd sedan en tråckelborste för att borsta dijon-honungsblandningen över hela toppen och sidorna av varje kycklinglår. Se till att de är väl belagda.
- Baka – Grädda sedan kycklinglåren i cirka 40-45 minuter tills de är genomstekta (se nästa avsnitt för hur du berättar när din kyckling är klar).
- Tjäna – Platta kycklingen och skeda över lite av pannsåsen för extra smak till varje tugga av saftig kyckling.

Proffstips: Att steka i 1-2 minuter allra sist ger kycklinglåren en härlig gyllenbrun färg, men tänk på att hålla koll så att de inte bränns. Varje ugn är annorlunda, och kycklingen kan bryna snabbare under vissa broilers.
Hur vet jag när kycklinglåren är färdiga?
Enligt USDA riktlinjer, kyckling är säker att äta när den når en innertemperatur på 165ºF. Det enklaste sättet att se om din kyckling är färdig är att ta temperaturen på den tjockaste delen med en direktavläst termometer. Jag älskar att mina kycklinglår kommer till 175˚ eftersom kollagenet bryts ner och det blir ännu mörare. Det är det jag älskar med kycklinglår – mörk köttkyckling är mer förlåtande.

Vanliga frågor
Ja, även om benfri kyckling kommer att bakas snabbare. Grädda låren i 20-25 minuter eller tills mitten når 165ºF på en kött termometer.
Också ja. Kycklingben kommer att behöva tillagas lite längre och tills innertemperaturen når 175ºF.
Om du föredrar krispigare kyckling, fortsätt och använd en kantad bakplåt. Såsen blir mer dispergerad och avdunstar snabbare. Se bara till att fodra bakplåten för enklare rengöring – bränt socker är en smärta att skrubba bort (se bilden ovan för bevis)!

Vad ska man servera med kycklinglår
Denna saftiga honungssenapskyckling är en enkel familjemåltid, och den är lika perfekt att göra när vi underhåller. Smakerna är super tillfredsställande och passar bra med massor av enkla tillbehör. Prova dessa serveringsidéer:

Make-Ahead
Det här receptet är bra för måltidsförberedelser och rester håller sig bra för enkla luncher. Se till att förvara dina bakade kycklinglår inom 2 timmar.
- För att kyla: Förvara överbliven kyckling lufttätt i kylen i upp till 3-4 dagar. Du kan njuta av överbliven kyckling kall över sallader, eller i smörgåsar och wraps.
- Återuppvärmning: Det är alltid bäst att värma upp kött med samma metod som de tillagades från början. Värm bakad kyckling i ugnen på 350ºF. Vi rekommenderar inte mikrovågskyckling (kyckling i mikrovågsugn smakar alltid konstigt för mig).
- Att frysa: Kokt honungssenapskyckling fryser bra. Förvara den i en lufttät, fryssäker behållare eller återförslutningsbar påse och förvara den fryst i upp till 3 månader. Tina kycklingen i kylen över natten innan den värms upp igen.
Det är svårt att slå lättheten och smaken i detta söta, syrliga honungssenapskycklingrecept. Kycklinglår bakas så perfekt med den här metoden, du kommer att älska det!

Fler enkla kycklingrecept
Om din familj också är upprörd över kycklingmiddagar, vänta tills du provar dessa andra läckra kycklingrecept:
Honungssenap Kycklinglår recept
Förberedelsedags: 10 minuter
Tillagningstid: 45 minuter
Total tid: 55 minuter

Dessa saftiga bakade honungssenapskycklinglår är oemotståndligt krispiga på utsidan och nedsänkta i aptitretande hemlagad honungssenapssås.
Kurs:
Huvudrätt
Kök:
amerikansk
Nyckelord:
bakade kycklinglår, honungssenapskyckling, honungssenapskycklinglår
Skicklighetsnivå:
Lätt
Kostnad att göra:
$10-$12
Kalorier: 371
Serveringar: 8 serveringar
-
3
lbs
ben med skinn på kycklinglår, (8 räknas), klippt av överflödigt hud och fett -
1
tsk
fint havssalt -
1/2
tsk
grovmalen svartpeppar, plus mer att garnera -
1/4
kopp
Dijon senap -
1/4
kopp
honung -
1
Msk
olivolja -
3
vitlöksklyftor, ca 1 msk malet -
1/2
tsk
torkad rosmarin, eller 2 tsk hackad färsk rosmarin
-
Värm ugnen till 375 ̊F. Torka kycklinglåren med hushållspapper. Ställ in kycklinglår i en 9×13 gryta och krydda överallt med salt och peppar.
-
Tillsätt dijonsenap, honung, olivolja, vitlök och rosmarin i en liten blandningsskål. Rör om tills det är väl blandat.
-
Pensla honungssenapsblandningen generöst över toppen och sidorna av kycklingen.
-
Grädda i ca 40-45 minuter eller tills kycklingen är helt genomstekt och har en temperatur på minst 165 ̊F, eller helst 175˚F på en kött termometer. Stek i 1-2 minuter för att bryna topparna om så önskas.
-
Ta ut ur ugnen och häll pannsåsen över kycklingen till servering.
Näringsinnehåll
Honungssenap Kycklinglår recept
Belopp per portion
Kalorier 371
Kalorier från fett 234
% Dagligt värde*
Fett 26g40 %
Mättat fett 7g44 %
Transfett 0,1 g
Fleromättat fett 5g
Enkelomättat fett 11g
Kolesterol 142mg47 %
Natrium 488mg21 %
Kalium 320mg9 %
Kolhydrater 10 g3 %
Fiber 0,4g2 %
Socker 9 g10 %
Protein 24g48 %
Vitamin A 119 IU2 %
C-vitamin 0,4 mg0 %
Kalcium 20 mg2 %
Järn 1 mg6 %
* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.