Bakad ostpasta med broccoli är en perfekt middag som kombinerar 2 sorters ost, pasta, broccoli, kryddor, citron och ett stänk panko. Vad finns att inte älska? Åh… nämnde vi att det är ett recept från Antoni Porowski? Japp.

Anpassad från Antoni Porowski | Antoni: Låt oss äta middag | Mariner Books, 2021

Bakad ostliknande pasta med broccoli är precis som din favoritmiddag men med grönsaker. För grönsaker är bra för dig! Och, vi vågar säga, du kanske kommer att njuta av dem. Det här läckra receptet från Queer Eyes Antoni Porowski kombinerar bra för dig och bara riktigt gott.–Jenny Latreille

  • Värm ugnen till 400°F (205°C).

  • Koka upp en stor kastrull med välsaltat vatten på hög värme.

  • Under tiden, i en liten skål, kombinera panko, persilja, om du använder, timjan, rödpepparflingor, 1/4 kopp (25 g) av parmesanen, citronskalet och 1/4 tsk salt.

  • Smält 2 matskedar smör i en liten stekpanna på medelhög värme, eller i en mikrovågssäker skål i mikrovågsugnen. Häll över pankoblandningen och rör om för att täcka.

  • Koka pastan i det kokande vattnet i 2 minuter kortare än al dente-tiden som anges på förpackningen. Tillsätt broccolin och koka tills den är knaprig och pastan är al dente, ca 2 minuter till. Häll av pastan och broccolin i ett durkslag.
  • Tillsätt återstående 2 matskedar smör i grytan och smält på medelvärme. Vispa i mjölet och koka under vispning tills blandningen börjar bubbla, ca 1 minut.
  • Vispa gradvis i mjölken, cirka 1/3 kopp (80 ml) åt gången, vispa tills den är slät mellan tillsatserna. Låt sjuda, vispa och koka, rör om då och då, tills såsen tjocknat något, cirka 5 minuter.

  • Ta bort från värmen, tillsätt mozzarellan, återstående 1/2 kopp (50 g) parmesan och 1 tsk salt och vispa ihop tills osten mestadels smält (mozzarellan kanske inte är helt införlivad i såsen, det är okej).

  • Tillsätt pasta, broccoli och citronsaft, om du använder, till såsen och blanda ihop. Häll i en stor gjutjärnspanna eller 2 liters ugnsform och toppa med brödsmulblandningen.

  • Grädda tills pastan bubblar och brödsmulorna är gyllenbruna, 15 till 20 minuter. Ta ut ur ugnen och låt stå i 5 till 10 minuter för att låta såsen tjockna innan servering.

*Vad är skillnaden mellan broccoli, broccolini och broccoli rabe?

Antoni Porowski kommer med förslaget att ändra dina grönsaker i den här rätten, från broccoli till broccoli-angränsande. Om du aldrig har haft broccolini eller broccoli rabe, hur vet du vilken du ska välja?
Broccoli rabe (även kallad rapini eller kålrotsbroccoli) är en mörk bladgrön i familjen kålrot med en ganska bitter smak. Det smakar faktiskt ingenting som broccoli och smakar mer som senapsgrönt. När det gäller utseendet har den färre, mindre buketter och massor av stora blad.
Broccolini är närmare broccoli än rapini är, eftersom det faktiskt är en hybrid mellan broccoli och gai lan (kinesisk grönkål). Smaken är närmare broccolin och är söt och mild med lite krispig konsistens. Stjälkarna är långa och smala, med många buketter och väldigt få, små blad.

Servering: 1 serveringKalorier: 507 kcalKolhydrater: 48 gProtein: 25 gFett: 24 gMättat fett: 14 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 6 gTransfett: 1 gKolesterol: 70 mgNatrium: 562 mgKalium: 658 mgFiber: 5 gSocker: 9 gVitamin A: 1688 IUC-vitamin: 108 mgKalcium: 535 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Antoni Porowski. Foto © 2021 Paul Brissman. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Min familj älskar mac & cheese och även om jag har två huvudrecept älskar jag fortfarande att testa nya för att få andra idéer. Smaken av denna ostliknande bakade pasta med broccoli var mild men god och broccolin var ett trevligt tillskott.

Det som troligen gör att detta fungerar är att koka broccolin kort i slutet av nudlarnas tillagningstid. Jag rekommenderar att du kontrollerar tillagningstiden på förpackningen eftersom du kanske måste justera tiden för att tillaga pastan. Medan vi gillade mozzarellan, tenderar min familj att gilla en skarpare ost eller en blandning av ostar nu. Detta recept kan enkelt anpassas för att passa denna smak.

Jag älskar makaroner och ost, men jag gör det sällan. För kalorier. Men släng i lite broccoli med så kan jag helt plötsligt få med programmet!

En gjutjärnspanna fylld med bakad ostliknande pasta med broccoli.

Denna version av mac and cheese var på den icke-traditionella sidan. Inte bara på grund av tillsatsen av broccoli, utan också för att den innehöll citron och använde mozzarella istället för den vanliga cheddaren. Bara att säga upp, det här receptet kanske inte är för alla. Men jag njöt faktiskt av citronträffen och övergången till mozzarella. Det blev en mindre rik maträtt. Jag serverade detta med vitlöksräkor och en citronig Caesarsallad, och ihopkopplingen fungerade väldigt bra. Jag kan redan se att man lägger till en burk tonfisk till denna förberedelse för en komplett måltid.

Det finns fortfarande plats på min repertoar för den klassiska mac ‘n cheesen, men även denna får en värdig plats i min receptrotation.

Jag har provat alla typer av mac och ost på min tid men jag minns inte någon med citronskal och juice som ingrediens så jag blev nyfiken. Denna ostliknande bakade pasta med broccoli var en enkel rätt att förbereda. Att koka pastan och broccolin i samma vatten och sedan använda samma gryta för att tillaga såsen är genialiskt. Enkelhet och enkel rengöring är alltid ett plus i min bok.

Såsen var lätt och ostliknande med en fin antydan av citron som kompletterade broccolin. När du gör den här rätten, se till att låta den vila efter gräddningen enligt rekommendationen eftersom såsen kommer att tjockna en hel del. Jag serverade detta som förrätt men skulle också passa bra som tillbehör.

Ursprungligen publicerad 26 oktober 2021



Source link

Rate this post

Leave a Reply