Dessa bakade ägg- och rostat bröd är en bärbar frukost som förpackar mjukkokta ägg, ost och rostat bröd till en praktisk handhållen tugga. De är ett bra vegetariskt alternativ, men du kan också lägga till smulad korv eller bacon till dem, om så önskas.

En muffinsform fylld med 12 bakade ägg och rostat bröd

Anpassad från Lisa Steele | The Fresh Eggs Daily Cookbook | Harper Horizon, 2022

Om du är som jag och tycker om att äta frukost med ena handen, medan du använder den andra handen för att skriva eller bläddra igenom ditt sociala mediaflöde, är dessa äggkoppar för dig! Ägg, ost och krispigt rostat bröd kombineras i muffinsformar för en kompakt, bekväm bit.

Jag brukar inte lägga till kött, men om du vill kan du smula ner lite kokt korv eller bacon i kopparna innan du lägger i osten. Dessa är också lätta att göra för en folkmassa eftersom de bakar upp ett dussin åt gången och ser mycket snyggare ut än de är! Jag gillar Gouda- eller Cheddarost i mina äggkoppar, men experimentera gärna.–Lisa Steele

Vanliga frågor om bakade ägg och rostat bröd

Kan jag göra bakade ägg och rostat bröd i förväg och värma dem igen?

Ja! Dessa äggkoppar värms upp underbart. Du kan värma dem i en mikrovågsugn, men vi rekommenderar en brödrost eller en vanlig ugn inställd på cirka 350°F i tio minuter.

Är det ok att äta ett ägg som inte är färdigkokt?

Säker. United States Department of Agriculture (USDA) säger att det är säkert att använda/konsumera råa eller “underkokta” ägg om äggen är pastöriserade. (Om du är som vi är den där dippiga äggulan flytande guld!)

Kan jag göra dessa glutenfria?

Du kan använda glutenfritt bröd eller om du letar efter ett glutenfritt alternativ som inte innehåller bröd, prova dessa enkla äggbitar.

Bakade ägg och rostat bröd

En muffinsform fylld med 12 bakade ägg och rostat bröd

Ägg, ost och krispigt rostat bröd kombineras i muffinsformar för en kompakt, bekväm bit.

Prep 15 minuter

kock 17 minuter

Total 32 minuter

  • Värm ugnen till 375°F (190°C).

  • Skär bort skorpan från brödskivorna och använd en kavel för att platta ut varje skiva till en fyrkant som är cirka 6 mm tjock. (Spara avklippet för att göra en brödpudding eller strata.)
  • Pensla generöst båda sidorna av varje brödskiva med det smälta smöret och tryck sedan ut 1 skiva i varje kopp av en vanlig muffinsform och forma brödskålar. Dela osten mellan kopparna, bryt sedan försiktigt och skjut in 1 ägg i varje kopp. Krydda med salt och peppar.

  • Grädda äggkopparna tills vitorna har stelnat, äggulorna är tillagade efter eget tycke och rostat bröden är gyllenbrun, 17 till 19 minuter. Ta ut formen från ugnen och kör spetsen på en smörkniv runt kanten på varje kopp för att lossa den från pannan.

  • Låt toastkopparna svalna i några minuter och ta sedan försiktigt bort dem från pannan (2 gafflar gör det enklare). Garnera med hackad färsk gräslök och servera.

Servering: 1koppKalorier: 216kcal (11 %)Kolhydrater: 13g (4 %)Protein: 10g (20 %)Fett: 14g (22 %)Mättat fett: 7g (44 %)Fleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 4gTransfett: 1gKolesterol: 208mg (69 %)Natrium: 238mg (10 %)Kalium: 106mg (3%)Fiber: 1g (4 %)Socker: 1g (1 %)Vitamin A: 516IU (10 %)Kalcium: 146mg (15 %)Järn: 2mg (11 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 18 april 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply