Ingen kan motstå doftande kanelsockeröverdragen bakade äppelskivor!

Varma och söta, bakade äppelskivor serveras med knapriga valnötter och smakar fantastiskt ovanpå havregryn, pannkakor, våfflor eller till och med glass!

Detta är den perfekta kallväderstoppningen eller fyllningen för alla sorters hösträtter!

bakade äppelskivor i ett blått fat på trä

Lättbakade äppelskivor

  • Det här receptet är enkelt, med ingredienser som du förmodligen har för en enkel dessert eller frukttopping.
  • Helt enkelt skiva, släng och baka, det kan inte bli enklare!
  • Bakade äpplen är jättegott mellanmål, tillbehör eller topping.
  • Dra nytta av den färgglada variationen av höstäpplen och gör omgångar av bakade äppelskivor till använd hela veckan. Värm dem helt enkelt i mikrovågsugnen eller på spisen, de kan till och med ätas kylda.

Ingredienser för bakade äppelskivor

Äpplen – Välj ett urval av söta och syrliga äpplen som Granny Smith, Jonagold, Honeycrisp eller Braeburn. Läs den här snabbguiden om de bästa äpplena att baka!

Valnötter – Valnötter har en smörig smak som passar perfekt med äpplen. Andra lämpliga crunchies är pekannötter, kokosflingor eller mandel.

Socker & Kryddor – Vi använder majsstärkelse som förtjockningsmedel för alla juicer för att göra en “sås”. Riktigt smör ger bra smak. En liten kläm citronsaft (och en nypa salt) balanserar ut sötman.

Du kan använda andra sötningsmedel eller till och med en klick lönnsirap i detta bakade äpple-recept.

Närbild av bakade äppelskivor

Hur man bakar äppelskivor

  1. Peel & Prep: Skala äpplena och skär i skivor.
  2. Kasta: Blanda äpplena med socker och krydda (per recept nedan) i en stor skål.
  3. Toppa och baka: Toppa äppelblandningen med smör och grädda tills den är mjuk.
  • Skala äpplena då skalen kan vara sega på vissa äppelsorter.
  • Olika typer av äpplen kommer att baka för olika tider, kontrollera dem tidigt med en gaffel så att de inte överkokar.
  • Andra varma kryddor (som en nypa muskotnöt, ingefära, pumpapajkrydda eller äppelpajskrydda) kan tillsättas.
Bakade äppelskivor i en vit skål toppad med glass

Servering av bakade äppelskivor

Toppa bakade äppelskivor med hemgjord kolasås, eller över en kula vaniljglass.

Häll dem över våfflor, yoghurt eller pannkakor. Toppa med ett stänk granola.

Servera skivade bakade äpplen ovanpå bananbröd, äppelbröd, eller baka dem till omsättningar eller bärbara handpajer.

Matrester?

Förvara bakade äppelskivor i en täckt behållare i kylen i 3-4 dagar. Servera kallt eller värm dem på spishällen eller i mikron. Frys in portioner i kvartsstora påsar i upp till 3 månader.

Fler mysiga äpple-recept

Vilken är din favorit äppeldessert till hösten? Lämna oss en kommentar nedan!

bakade äppelskivor i ett blått fat på trä

5 från 5 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Bakade äppelskivor

Dessa bakade äppelskivor är förvånansvärt enkla att göra! Några färska, skarpa äpplen, en touch av socker och lite kanel!

Förberedelsedags 15 minuter

Tillagningstid 1 timme

Total tid 1 timme 15 minuter

9″x9″ eller 2 QT bakform

  • Värm ugnen till 375°F och smörj lätt en djup 9×9 form med smör.

  • I en stor skål, rör ihop socker, kanel och majsstärkelse tills det är väl blandat.

  • Tillsätt äppelskivorna och rör tills de är väl täckta. Strö över citronsaft och tillsätt valnötter (om du använder) och rör om igen tills det är väl blandat.

  • Lägg över äppelblandningen i den förberedda bakformen (se till att skrapa ur allt socker/saft från skålen) och pricka med smörbitar.

  • Täck pannan med folie och överför till ugnen. Grädda i 60 minuter eller tills äpplena är mjuka när de genomborras med en gaffel, rör om var 15:e minut.

  • Servera varm, toppa med glass om så önskas.

  • Skala äpplena då skalen kan vara sega på vissa äppelsorter.
  • Olika typer av äpplen kommer att baka för olika tider, kontrollera dem tidigt med en gaffel så att de inte överkokar.
  • Andra varma kryddor (som en nypa muskotnöt, ingefära, pumpapajkrydda eller äppelpajskrydda) kan tillsättas.
  • Rester kan förvaras i en täckt behållare i kylen i upp till 4 dagar. Värm på spishällen eller i mikron. Frys äpplen i en påse med dragkedja i upp till 3 månader.

Näringsinformation inkluderar inte valfria ingredienser.

5 från 5 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Kalorier: 173 | Kolhydrater: 32g | Fett: 5g | Mättat fett: 3g | Kolesterol: 15mg | Natrium: 54mg | Kalium: 146mg | Fiber: 3g | Socker: 26g | Vitamin A: 240IU | C-vitamin: 6.5mg | Kalcium: 32mg | Järn: 0,3mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Efterrätt
Kök amerikansk
närbild av bakade äppelskivor med skrift
kokta Bakade äppelskivor i ett fat med skrift
pläterade Bakade äppelskivor med en titel
Bakade äppelskivor i skålen och pläterade med en titel





Source link

Rate this post

Leave a Reply