Bakade BBQ kycklinglår är extremt saftiga och så fulla av smak, kvävda i vår familjefavorit söta och klibbiga hemgjorda BBQ-sås. Detta är en enkel, mångsidig kycklingmiddag som du vill göra för vänner och familj året runt.

Vi älskar våra favoritkött med BBQ-smak, från Instant Pot Ribs till hamburgare. Om du älskar den rökiga sötman hos BBQ-mat, vänta tills du smakar dessa Baked BBQ Chicken-lår.

Två bakade BBQ-kycklinglår på en vit tallrik bredvid rostad potatis och sparris.

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Saftiga BBQ-bakade kycklinglår

Dessa bakade BBQ-kycklinglår är enkla att göra och blir otroligt saftiga och saftiga. Smakfull barbecuesås karmeliseras över låren för att låsa in all ömhet och smak.

Vi har gjort detta kycklinglårrecept så många gånger, antingen till familjemiddagar eller till vänner när vi underhåller. Vi har till och med tredubblat receptet för en lärares uppskattningslunch på våra barns skola. Inget slår benfria lår som är nedsmutsade i rökig, klibbig-söt smak.

Varför du kommer att älska detta enkla kycklingrecept

Denna BBQ-kyckling är en av vår familjs favoritmåltider på vardagar. Här är anledningen till att du också kommer att älska det:

 • Smakrik – Dessa lår är rika och rökiga och lite söta från BBQ-såsen. Men din favoritsås kommer också att fungera perfekt.
 • Alla säsonger – Njut av denna goda BBQ-kyckling året runt. Att baka dina benfria kycklinglår i ugnen är superenkelt, eller elda upp grillen under grillsäsongen.
 • Perfekt för en folkmassa – Dubbla eller till och med tredubbla satsen om du behöver en generös mängd kyckling (eller om du bara vill ha rester). Var noga med att scrolla för att hitta tipsen nedan.
En gaffel fast i en bit saftigt bakat BBQ-kycklinglår, på en tallrik bredvid rostad potatis och sparris.

Ingredienser

Nyckeln till perfekt smakrika BBQ-bakade kycklinglår ligger i bara en handfull ingredienser, sammanfattade nedan. Glöm inte att hänvisa till receptkortet för alla detaljer.

 • Kycklinglår – Du behöver mellan 2 och 2 ½ pund benfria, skinnfria kycklinglår. Kom ihåg att putsa kycklingen på överflödigt fett innan du börjar.
 • Olja – Använd en matolja av god kvalitet, som olivolja eller avokadoolja.
 • Krydda – Vi kryddar våra kycklinglår med en kombination av havssalt och färsk hackad peppar, vitlökspulver och lökpulver för extra smak.
 • BBQ sås – Använd ditt favoritmärke av butiksköpt BBQ-sås, eller gör din egen med hjälp av vårt recept på god hemlagad BBQ-sås.
Ingredienserna till BBQ-bakade kycklinglår.

Proffstips: Du kan definitivt använda kycklinglår med ben och skinn till detta recept om du föredrar det. Lår med ben tar längre tid att baka. Se bakinstruktionerna för våra honungssenapskycklinglår.

Hur man gör BBQ-kycklinglår i ugnen

Klä först en plåt med bakplåtspapper medan du förvärmer ugnen till 400ºF. Låt oss nu göra några saftiga bakade BBQ-kycklinglår:

 1. Krydda kycklingen – Tillsätt kycklinglåren i en skål tillsammans med oljan och kryddorna och rör om.
 2. Tillsätt BBQ-sås – Rör ner ungefär hälften av BBQ-såsen så att kycklingen blir jämnt täckt.
 3. Baka – Lägg kycklinglåren på din förberedda bakplåt med den släta sidan (det som skulle vara skinnsidan) vänd nedåt. Grädda i 20 minuter, vänd och pensla sedan den överblivna BBQ-såsen över den andra sidan. Sätt tillbaka kycklingen i ugnen för att grädda i ytterligare 10 minuter.
 4. Halstra – Till sist vill du få BBQ-såsen fin och karamelliserad. Ställ ugnen på att steka, håll ett öga på kycklingen medan den tillagas i ytterligare 3-5 minuter, eller tills såsen stelnat. När kycklingen är ute ur ugnen, låt den vila några minuter innan servering. Se nedan för enkla serveringsidéer.
Fotocollage som visar hur man förbereder BBQ-bakade kycklinglår.

Proffstips: Glöm inte att fodra din panna för enkel rengöring. Det är svårt att skrubba bort bränt socker från en bakplåt.

Kan jag förbereda denna kyckling i förväg?

Absolut. Den här BBQ-kycklingen är väldigt vänlig att göra i förväg, så du kan få ett försprång på receptet om du förväntar dig en publik.

 • Marinera framåt: Efter att kycklinglåren har oljats ​​och kryddats (låt BBQ-såsen vara avstängd för tillfället), täck över och kyl den okokta kycklingen i upp till 2 dagar.
 • Hålla varm: För att hålla den kokta kycklingen varm tills du är redo att servera den, överför den till en långsam spis så snart de kommer ut ur ugnen och ställ in den på “håll varm” i upp till 4 timmar.

Vanliga frågor

Hur vet jag när kycklinglåren är klara?

Kyckling tillagas när innertemperaturen når 165ºF på en direktavläst termometer.

Kan jag använda kycklingbröst istället?

Ja, du kan göra detta recept med kycklingbröst istället för lår. Grädda kycklingen i 22-26 minuter vid 400ºF.

Hur många kycklinglår är det i 2 lbs?

Två pund är ungefär 8 kycklinglår. Du kan skala upp eller ner detta recept efter behov.

Kan jag grilla dessa kycklinglår istället?

Absolut. Dessa kycklinglår tar cirka 24-30 minuter på grillen. Se vårt recept på grillade kycklinglår för detaljer.

Kan jag laga dessa i airfryern?

Ja, följ instruktionerna för Air Fryer Kycklinglår för benfria lår utan skinn och luftsteka i 12-15 minuter vid 375°C, tråckla med sås halvvägs efter att ha vänts.

Servera med

Letar du efter läckra sidor för att förvandla denna fräcka BBQ-kyckling till en måltid? Prova dessa idéer:

Ett vitt fat fyllt med bakade BBQ-kycklinglår.

Förvaring och återuppvärmning av rester

Enligt FDA:s riktlinjer, tillagad kyckling kan lämnas i rumstemperatur i upp till 2 timmar. Efter detta måste du kyla eller frysa den bakade BBQ-kycklingen.

 • För att kyla: Förvara de kokta kycklinglåren lufttätt och förvara dem i kylen i upp till 3-4 dagar.
 • Återuppvärmning: Värm överblivna BBQ-kycklinglår i ugnen på 350ºF, täckt, tills de är varma hela tiden. Du kan också värma i luftfritösen i 4-5 minuter.
 • Att frysa: Förvara de bakade kycklinglåren i en lufttät, fryssäker behållare eller zip-top påse och förvara dem frysta i upp till 3-4 månader. Tina kycklingen i kylen över natten innan den värms upp igen.

Vi hoppas att du får ut lika mycket mil av detta enkla, bakade BBQ-kycklinglårrecept som vi har! Det är den perfekta måltiden när du är sugen på de där läckra rökiga BBQ-smakerna. Låt oss veta vad du tycker i kommentarerna nedan.

Fler enkla kycklingrecept

Om du älskade det här receptet på bakade kycklinglår, kommer du definitivt att vilja ge dessa andra aptitretande idéer för kycklingmiddag ett försök:

Recept på bakade BBQ-kycklinglår

Förberedelsedags: 10 minuter

Tillagningstid: 35 minuter

Total tid: 45 minuter

Två bakade BBQ-kycklinglår på en vit tallrik bredvid rostad potatis och sparris.

Bakade BBQ-kycklinglår är en enkel middagsidé som är fulladdad med smak. Detta kycklinglårrecept är extremt saftigt, nedsänkt i söt och rökig hemgjord BBQ-sås.

Författare: Natasha Kravchuk

Kurs:

Middag, huvudrätt

Kök:

amerikansk

Nyckelord:

bakade bbq kycklinglår, bakade kycklinglår, bbq kycklinglår

Skicklighetsnivå:

Lätt

Kostnad att göra:

$6-$10

Kalorier: 365

Serveringar: 4 – 6 portioner

 1. Värm ugnen till 400ºF med ett galler i mitten av ugnen. Linje a kantad bakplåt med bakplåtspapper.

 2. Lägg kycklingen i en mixerskål (eller zip-top-påse). Ringla över olja och smaka av med salt, peppar, lök och vitlökspulver. Blanda tills det är jämnt täckt med kryddor.

 3. Häll hälften av bbq-såsen över kycklingen och rör om så att den blir jämn.

 4. Lägg kycklinglåren på en plåt med den släta sidan nedåt. Grädda i 20 minuter, vänd sedan kycklingen, pensla med den återstående bbq-såsen och grädda i ytterligare 10 minuter eller tills innertemperaturen når minst 165 °F på en direktavläst termometer.

 5. Sätt ugnen på att steka och fortsätt grädda i 3-5 minuter för att karamellisera och stelna bbq-såsen. Håll ett öga på det så att det inte bränns. Vila i minst 5 minuter och servera sedan med mer bbq-sås om så önskas.

Näringsinnehåll

Recept på bakade BBQ-kycklinglår

Belopp per portion

Kalorier 365
Kalorier från fett 117

% Dagligt värde*

Fett 13g20 %

Mättat fett 3g19 %

Transfett 0,04g

Fleromättat fett 2g

Enkelomättat fett 6g

Kolesterol 215mg72 %

Natrium 1152mg50 %

Kalium 649mg19 %

Kolhydrater 15 g5 %

Fiber 0,5g2 %

Socker 12 g13 %

Protein 44g88 %

Vitamin A 136 IU3 %

C-vitamin 0,3 mg0 %

Kalcium 35 mg4 %

Järn 2 mg11 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

Source link

Rate this post

Leave a Reply