Bakade musslor med knäckt bröd går snabbt ihop, med bara några få ingredienser. Blanda bara ihop lite ströbröd, persilja och vitlök och sked sedan över musslorna. En snabbstek och du är klar. Elegans och lätthet.

Denna musselrätt är lätt nog att göra när som helst, men värd att ta en central plats när du serverar aptitretare. Jag måste erkänna att även om vi nästan alltid äter skaldjur på julafton, så är jag inte fixerad vid den traditionella italienska sju-skaldjursidén och serverar detta istället.– Toni Lydecker

Vanliga frågor om bakade musslor med knäckt bröd

Hur vet jag att mina musslor är bra?

Ät aldrig musslor vars skal är spruckna, öppna eller några som vägrar stänga sina skal när du hanterar eller knackar på dem, de är sannolikt döende eller döda. Och se till att de luktar som havet, brint och som havsluft, inte fiskigt. Försök att tillaga musslorna direkt (packa upp dem så fort du kommer hem). Om du måste vänta, lägg dem i en skål och täck dem med en fuktig handduk så att de kan andas.

Hur gör jag ströbröd?

Om du saknar brödsmulor, släng 1 eller 2 brödskivor, rivna i flera bitar, i en matberedare och mixa tills de reducerats till medelstora smulor. Om du ska göra brödsmulorna av färskt bröd, rosta skivorna lätt i en torr stekpanna eller en brödrost på låg värme precis tills de är torra, innan du vispar upp dem.

  • Värm ugnen till 450°F (230°C). Justera ugnsgallret till det översta läget.

  • I en liten skål, blanda brödsmulor, persilja och vitlök. Krydda med salt och lite svartpeppar. Ringla över ca 2 msk olivolja och blanda tills brödsmulorna är ordentligt fuktade.
  • Häll musslorna i en stor stekpanna. Täck pannan och ställ den över hög värme, skaka ofta, tills musslorna börjar öppna sig. När musslorna öppnar sig, flytta dem till en långpanna eller kantad bakplåt. (Eftersom musslorna kommer att gräddas måste de värmas upp precis tillräckligt länge för att tvinga skalen att öppnas.) Knäpp av de översta skalen och arrangera musslorna så att de stödjer varandra jämnt istället för att luta åt sidan.
  • Ringla eventuell matlagningsvätska från pannan över musslorna och ner i skalen. Skeda de kryddade brödsmulorna över musslorna, packa dem försiktigt i skalen med baksidan av skeden. Ringla över musslorna med lite mer olivolja.

  • Grädda musslorna bara tills brödsmulorna är bruna, ca 10 minuter. Servera musslorna varma eller rumstemperatur.

Servering: 1 serveringKalorier: 244 kcalKolhydrater: 19 gProtein: 20 gFett: 9 gMättat fett: 2 gFleromättat fett: 2 gEnkelomättat fett: 4 gKolesterol: 42 mgNatrium: 662 mgKalium: 529 mgFiber: 1 gSocker: 1 gVitamin A: 354 IUC-vitamin: 14 mgKalcium: 75 mgJärn: 7 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2009 Toni Lydecker. Foto © 2009 Tina Rupp. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Det här var riktigt läckert! Detta kändes överseende men var riktigt lätt och extremt smakrikt med vitlöken och örterna. Receptet i sig är inte svårt att göra men är lite petigt med att öppna upp och lägga alla musslor platt. Jag rekommenderar att du skaffar en medhjälpare för denna del. Detta skulle bli en fantastisk aptitretare, men jag serverade detta som en sida med grillade filéer och rostad sparris. Det gjorde en härlig surf and turf middag.

Ursprungligen publicerad 7 oktober 2009

Source link

Rate this post

Leave a Reply