Sötpotatisfrites är ugnsbakade för maximal smak utan tillsatt fett och kalorier.
Tillverkade med bara några enkla ingredienser, inklusive sötpotatis, olivolja och kryddor, är dessa pommes frites det perfekta tillskottet till alla måltider från en saftig biff till en hamburgare.
Den bästa delen? Dessa pommes frites är inte bara läckra, utan de är också ett hälsosammare alternativ som är lätt att göra!

Hur man skär sötpotatisfrites
Att skala eller inte skala? Själv väljer jag att inte skala potatisen, eftersom skalen innehåller näringsämnen och ger bra konsistens till pommes fritesen. Men om du föredrar skalade pommes frites, skala gärna potatisen.
Skär sötpotatis: När det gäller att skära pommes fritesen, till skillnad från ugnspommes med bakpotatis, är det viktigt att undvika att skära sötpotatisen för tunt. Detta kan göra att de bränns innan de blir krispiga. Sötpotatisfrites kan skäras i stavar eller klyftor, jag tycker att det ger bäst resultat att skära dem i 1/2-tums klyftor.
Håll det enkelt: Jag har provat otaliga sätt att göra bakade sötpotatisfrites och verkligen, less is more. Håll det enkelt och hoppa över tillsatsen av onödiga ingredienser som majsstärkelse. Enkelt är bäst och var generös med oljan!

Hur man kryddar sötpotatisfrites
Receptet nedan är helt enkelt kryddat med havssalt och peppar. Tillsätt andra kryddor som chilipulver, vitlökspulver, rökt paprika eller en liten nypa cayennepeppar. Blanda upp det med Tex Mex-kryddor som tacokrydda eller fajitakrydda.
Älskar godis? Strö över lite kanel och ingefära för att höja sötman.
Hur man gör sötpotatisfrites
Skrubba potatisen och skär den i klyftor. När pommes fritesen är skuren följer du bara dessa steg:
- Blanda med olja och kryddor (per recept nedan).
- Lägg pommes fritesen med skinnsidan nedåt i ett enda lager på bakplåtspappersklädda formar. (Det här är lite tråkigt men gör de bästa pommes fritesen, jag använder den här metoden med klyftpotatis också).
- Grädda i 450°F i 35-40 minuter eller tills de är gyllenbruna.
Doppningssåser
Sötpotatisfrites är ett bra mellanmål eller festmat, så lägg till en dippsås eller två i tillägg till ketchup!

- Använd hög värme.
- Skär dem inte för tunt, jag tycker att sötpotatisklyftor lagar sig bäst.
- Träng inte pannan. Om du kan, använd två bakplåtar.
- Lägg pommes fritesen på plåten med skinnsidan nedåt (så att de står upprätt) för bästa resultat.
- Klä bakplåtarna med bakplåtspapper.
Tänk på att du aldrig kommer att få samma spröda sötpotatisfrites som du skulle fritera dem (som du får på en restaurang)!

Pommes frites favoriter
Gjorde du dessa bakade sötpotatisfrites? Lämna oss en kommentar och ett betyg nedan!

Bakade sötpotatisfrites
Sweet Potato Fries kryddas och ugnsbakas tills de är perfekt gyllene krispiga.
-
Värm ugnen till 450°F. För bästa resultat, klä två bakformar med bakplåtspapper.
-
Skär sötpotatisen i ½-tums klyftor. I en stor skål, släng dem med olivolja, salt och peppar. Se till att varje kil är väl belagd.
-
Placera klyftorna på den förberedda plåten med skinnsidan nedåt, se till att inte överfulla dem.
-
Placera en bakform på det nedersta gallret i ugnen och den andra bakformen i den övre ⅓ av ugnen.
-
Grädda tills de är gyllenbruna, ca 35-40 minuter, byt placering av formarna efter 15 minuter.
Skär inte pommes fritesen för tunt; detta gör att de bränns innan de har en chans att bli knapriga på utsidan.
Ytterligare örter eller kryddor kan läggas till pommes fritesen före gräddning. Om du använder vitlök rekommenderas vitlökspulver eftersom färsk vitlök kan bränna.
Överblivna pommes frites kan förvaras i en lufttät behållare i kylen i upp till 3 dagar. Värm i ugnen tills den är genomvärmd.
Kalorier: 182 | Kolhydrater: 33g | Protein: 2g | Fett: 5g | Mättat fett: 1g | Natrium: 278mg | Kalium: 510mg | Fiber: 5g | Socker: 6g | Vitamin A: 21450IU | C-vitamin: 4mg | Kalcium: 45mg | Järn: 1mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



