Som baklava, det här baklava granola är fylld med nötter, honung, kanel och kryddor. Tänk dig, baklava till frukost! Vad kommer världen till?!

Anpassad från Leanne Brown | Bra nog | Workman Publishing Company, 2022

Den har nötter, apelsin, kanel – vad kan vara mer frukostrikt? Men också, det är vad som finns i baklava! Du kan ha en skål med närande granola som smakar som den mest himmelska godbiten som finns. Det händer verkligen, alla. Apelsinskal är valfritt, men rekommenderas starkt om du har apelsiner i närheten. Bonus: Medan det bakas luktar ditt hus baklava!–Leanne Brown

Vanliga frågor om Baklava Granola

Kan jag använda några nötter i denna baklava granola?

Detta är kanske ett av de mest anpassningsbara recepten på vår sida. Du kan bli vild med att lägga till alla de olika typer av nötter du gillar. Det enda vi rekommenderar att du inte byter är den gammaldags havregryn.

Hur ska jag förvara detta?

Du kan förvara granolan i en lufttät behållare i rumstemperatur eller i kylen i upp till två veckor. Du kan även frysa den i upp till 3 månader.

Vad är det bästa sättet att smälta kokosolja?

Mikrovågsugn: Häll oljan i en glasskål, täck med hushållspapper och smält på 50 % kraft i 15 sekunders skurar.

Spishäll: Häll oljan i en liten kastrull och värm på medelvärme, rör om då och då, tills den smält.

En burkpanna fylld med baklava granola
: Jennifer W.
  • Värm ugnen till 300°F (150°C). Klä en kantad bakplåt med bakplåtspapper eller en bakmatta av silikon.
  • I en stor blandningsskål, kombinera havre, nötter, apelsinskal, om du använder, kanel och salt. Tillsätt kokosolja och honung och rör om blandningen tills den är fuktig. Smaka av och, om så önskas, rör i ytterligare salt.

  • Bred ut blandningen på den förberedda bakplåten. Grädda tills den fått lite färg överallt, cirka 45 minuter, rör om och vrid bakplåten var 15:e minut så att granolan blir knaprig och kanterna inte blir för mörka.

  • Ta ut bakplåten från ugnen och rör försiktigt ner hackade dadlar eller torkad frukt, om du använder. Låt granolan svalna på plåten. Förvara i en lufttät behållare i rumstemperatur.

Servering: 1 koppKalorier: 683 kcalKolhydrater: 75 gProtein: 13 gFett: 41 gMättat fett: 18 gFleromättat fett: 15 gEnkelomättat fett: 5 gNatrium: 199 mgKalium: 416 mgFiber: 10 gSocker: 29 gVitamin A: 19 IUC-vitamin: 3 mgKalcium: 80 mgJärn: 4 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2022 Leanne Brown. Foto © 2022 Leanne Brown. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Min man kom in och sa att det luktar jul. Den underbara doften av kanel och apelsin gick igenom hela huset. Baklava granola i sig är ganska trevlig och essensen av apelsin är mycket trevlig men om du gillar sött kommer du att vilja lägga till ytterligare honung. Till nötterna använde jag det jag hade till hands, vilket visade sig vara en kombination av mandel, valnötter, pekannötter och lite pepitas. Jag serverade granolan med yoghurt och blåbär.

Rör om var 10:e till 15:e minut är ett måste. Min granola var ganska brun efter bara 30 minuter. Det kan bero på att jag har en gasugn och att det översta elementet fortsätter att ha en broilereffekt.

Jag älskar både baklava och hemgjord granola så detta var en win-win för mig! Baklava granola har en subtil sötma från honungen och är inte kladdig som stormarknadsmärken.

Receptet erbjuder en hel del flexibilitet med ingredienser; Jag använde bara valnötter eftersom det är så vi alltid har gjort baklava i min familj, men du kan använda vilka nötter eller kombinationer av nötter du gillar. Jag utelämnade apelsinskalet och bytte ut dadlarna mot torkade syrliga körsbär som jag rörde i efter att granolan gräddats; Jag kommer att dra ner på saltet nästa gång jag gör detta. Grekisk yoghurt var en naturlig partner till baklava granola och den var också god som kall flingor med mandelmjölk. Detta skulle vara en härlig matpresent under semesterperioden.

Denna baklava granola är fantastisk. Något av det bästa jag har gjort och jag säger inte så lättvindigt. Jag har gjort massor av granola – en del från recept och en del bara riffar av det jag har till hands. Det här blev SÅ bra. En sådan fantastisk smak, anpassningsbar till vad du har till hands, superlätt att sätta ihop och lagom söt utan att vara överdriven. Mitt enda fel med det är att jag inte håller med om att dadlar och apelsinskal är alternativ – de gör det här! Denna granola är 100 % värd att gå upp ur sängen för!

Jag använde lika mycket blancherade hasselnötter, saltade jordnötter, blancherade mandlar och pistagekärnor. I steg 2 kände jag att blandningen var lite torr, men jag tillsatte ingen mer vätska. Slutresultatet verkade ok fuktmässigt. Jag kokade min granola i 45 minuter och medan den kokade undrade jag hur jag skulle veta om den var tillagad. När den hade kokat i 45 minuter var granolan mycket brunare än tidigare och jag tyckte att den då var lagom tillagad. Jag serverade några av mina med naturell yoghurt (15 % fett) och morellokörsbärskompott. Resten förvarade jag i burkar för senare. Jag tyckte att granolan var lite salt i smaken och att den saknade sötma när den äts av sig själv. Men ingen av dessa egenskaper var uppenbara när jag serverade den med yoghurten och kompotten. Jag skulle göra granolan igen som receptet säger.

Efter att ha provat detta recept, finns det ingen anledning att någonsin köpa granola i affären igen. Baklava granola är himmelsk. Vi började äta detta direkt från bakformen och har inte riktigt slutat. Det är gott på yoghurt och strös över hemgjord äppelmos. Jag använde en kombination av pistagenötter, mandel och cashewnötter tillsammans med gyllene russin (istället för dadlarna). Det här receptet är så smidigt och det är kul att du kan använda vilka nötter eller torkad frukt du än har i huset. Jag tyckte att apelsinskalet var en viktig komponent som tillsammans med kanelen gjorde en varm, mysig smakrik granola.

Wow… att lägga till apelsinskal till hemmagjord granola är en uppenbarelse. Jag gör hemmagjord granola mycket… Jag kommer definitivt att lägga till apelsinskal i framtiden! Det här receptet var också trevligt (för mig) eftersom det var mindre sött än de flesta recept. Ingredienserna var perfekta vad gäller mängder och smakkombinationer.

Ursprungligen publicerad 11 januari 2022Source link

Rate this post

Leave a Reply