Konditorivaror är nyckelingrediensen för så många av dina favoritdesserter. Om du är en bagare kommer detta snabbt att bli ditt favoritrecept på slät, silkeslen, vaniljsmakande konditorivaror. Servera detta på en tårta för den bästa hemlagade frukttårtan.

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.
Vi älskar hemgjorda desserter, från chokladsufflé till Easy Bread Pudding. Om du älskar att göra din egen desserter från grunden också, denna bakverkscreme är ett måste.
Bakverk grädde recept
Pastry Cream är en fransk dessert som även kallas Crème Pâtissière. Det låter fancy, men det är verkligen lätt att göra det från grunden. Det är som en pudding men tjockare, krämigare, med en mer uttalad vaniljsmak, och perfekt för att lägga till många efterrätter, från Boston Cream Pie till Chocolate Eclairs.
Om du någonsin har beundrat en frukttårta på ditt favoritbageri, med lager av glittrande, konstfullt arrangerad frukt över ett lager krämig vaniljfyllning, då är du mycket bekant med vikten av bra konditorivaror. Här är varför du kommer att älska det här receptet:
- Ingen snygg utrustning behövs – En kastrull och en visp är allt du behöver.
- Ställer in ordentligt – Den här krämen är silkeslen, len och stelnar vackert. De flesta tar bort den från spisen för tidigt eller håller den på för länge vilket kan resultera i en grynig deggrädde.
- Bageristil hemma – Ja, det finns hackare som använder instant puddingmix för att göra en krämersättning, men den här versionen från början är så mycket bättre. Du kommer att känna att du har blivit skjutsad till ett parisiskt bageri när du väl smakar.
Ingredienser
Scrolla ner till receptkortet nedan för utskriftsvänliga ingredienser och instruktioner.
- Ägg och äggulor– I grunden är konditorkräm vaniljsås och vaniljsås börjar med ägg.
- Strösocker – AKA vitt socker.
- Majsstärkelse – Det är detta som gör krämen tjockare.
- Fint havssalt – balanserar sötman
- Helmjölk – ger en krämigare konsistens än lättmjölk
- Tung vispgrädde – Skapar en rik, lyxig konsistens
- Osaltat smör – Om du använder saltat smör, reducera saltet.
- Vanilj extrakt – detta är den traditionella smaken för konditorivaror, men du kan ersätta med mandelextrakt.

Hur man gör konditorivaror
Som jag nämnde ovan är det här bakverksreceptet inte svårt, men det kräver att du följer noga med för att få tekniken rätt. Här är vad du behöver göra.
- Blanda de första 5 ingredienserna – Tillsätt ägget, äggulorna, sockret, majsstärkelsen och saltet i en medelhög värmesäker skål i en skål med medelvärme. Vispa kraftigt tills den är slät och ljusare i färgen, cirka 2 minuter.
- Varm mjölk, grädde och smör – Blanda mjölken, grädden och smöret i en stor kastrull och låt det koka upp lätt på medelvärme, rör om då och då. Så snart det kokar, ta omedelbart bort kastrullen från värmen.
- Tempera äggen – Tillsätt långsamt 1/3 av mjölkblandningen i äggblandningen under konstant vispning. Häll inte i mjölken, annars förvränger du äggen!
- Koka grädden – Häll äggblandningen i kastrullen med den återstående mjölkblandningen och ställ på medelvärme under konstant vispning tills krämen tjocknar; ca 2 minuter. Efter detta, sluta blanda i några sekunder och när blandningen börjar bubbla, sänk värmen och låt den fortsätta att koka på mycket låg koka i 1 minut under konstant vispning. Krämen blir tjock, slät och glansig.
- Tillsätt vaniljen – Ta av från värmen och vispa i vaniljextraktet.
- Kyla – Häll krämen i en grund skål och tryck försiktigt ett lager plastfolie på ytan för att förhindra att det bildas hud. När den degiga grädden är i rumstemperatur, kyl i minst 2 timmar innan den används.
Proffstips: Använd en smalare vispa för att nå de inre hörnen av pannan och förhindra överkokta bitar av vaniljsås.

Vanliga frågor
Konditorivaror är en tjock, smidig kräm som används i en mängd olika desserter, inklusive gräddpuffar, eclairs och frukttårtor. Även om det har sitt ursprung i det franska köket, används det också i amerikanska recept som Boston cream pie.
Att bara koka upp grädde aktiverar stärkelsen och stelnar äggen, vilket är nyckeln till dess tjocka, krämiga konsistens.
Vi har gjort den här med bara 2 koppar mjölk, utan tung grädde, men den tunga grädden skapar en lyxigare konsistens. Om du vill minska kalorierna kan du använda 2 koppar mjölk istället.
Konditorivaror är en typ av vaniljsås; med andra ord, alla krämer är vaniljsås, men inte alla krämer är krämer. Vaniljsås hänvisar helt enkelt till all vätska som är förtjockad med ägg.
Du kan dubbla detta recept, men du behöver en större skål och kastrull, och du får längre tillagningstider.
Om du har följt stegen ovan är det vanligtvis inte nödvändigt men om du ser några förtjockade eller koagulerade äggbitar i din vaniljsås kan du sila den genom en finmaskig sil för en jämnare kräm.

Hur man använder konditorivaror
Förutom att använda konditorivaror i en frukttårta, kan du vara kreativ och lägga den till alla möjliga olika desserter och bakverk:

Precis som pajskal och vaniljsmörkräm behöver varje bagare ett recept på bakverksgrädde och det här är vårt. Den är krämig, rik och silkeslen, och du behöver inte vara konditor för att klara av den.
Make-Ahead
- Att kyla: En gång i rumstemperatur bör konditorkrämen förvaras i kylskåp i minst 2 timmar för att stelna och kan förvaras i kylen i upp till 3 dagar. denna konditorivaror ska förvaras i kylskåp för på kan stå i kyl upp till 3 dagar.
- Frysning: Eftersom det här receptet är gjort med majsstärkelse bör det inte frysas.
- Att använda: Använd konditorivaror i dina favoritrecept enligt anvisningarna.
Fler franska desserter
Om du älskar den här konditorivaren, då vill du inte missa dessa hemlagade franska dessertrecept:
Bakverk grädde recept
Förberedelsedags: 15 minuter
Tillagningstid: 10 minuter
Avkylningstid: 2 timmar
Total tid: 2 timmar 25 minuter

Konditorivaror är ett basrecept för bagare och den här versionen är vår favorit. Det är lätt att göra och du behöver ingen snygg utrustning, bara en kastrull och en visp. Servera detta över en tårta för den bästa frukttårtan eller rör den i Eclairs eller Cream Puffs.
Kurs:
Efterrätt
Kök:
franska
Nyckelord:
cream puff fyllning, creme patissiere recept, konditorivaror grädde fyllning
Skicklighetsnivå:
Medium/Lätt
Kalorier: 229
Serveringar: 8 personer (gör 2 1/2 koppar)
-
1
hela stora ägg -
2
stora äggulor -
1/2
kopp
strösocker -
3
Msk
majsstärkelse -
1/8
tsk
fint havssalt -
1
kopp
helmjölk -
1
kopp
tung vispgrädde -
2
Msk
osaltat smör -
2
tsk
vanilj extrakt
-
Kombinera ägg, gulor, socker, majsstärkelse och salt i en medelstor, värmebeständig blandningsskål, och vispa kraftigt tills den är helt slät och ljusare i färgen, 2 minuter.
-
I en stor kastrull tillsätt mjölk, grädde och smör och värm på medelvärme tills det precis börjar koka, rör om då och då för att förhindra att mjölken skållas eller att det bildas en hinna. Så snart det börjar koka, ta bort från värmen.
-
Ringla långsamt i 1/3 av den varma mjölkblandningen under konstant vispning av äggblandningen. Denna långsamma process att tillsätta mjölk eller temperera äggen säkerställer att du inte rör ihop äggen.
-
Häll tillbaka den varma äggblandningen i kastrullen med den återstående mjölken och vispa ihop. Sätt på medelvärme och vispa hela tiden tills det tjocknat, ca 2 minuter. Krämen tjocknar snabbt men du vill ge den en chans att koka bort majsstärkelsen så att grädden inte separerar. Sluta blanda i några sekunder och så fort du ser att det börjar koka, sänk värmen för att hålla det vid en mycket låg koka och fortsätt vispa kraftigt i 1 minut. När den är klar ska krämen vara tjock, slät och glansig.
-
Ta av från värmen och vispa i vaniljextrakt. Överför krämen till en grund skål och lägg plastfolie direkt över ytan av den varma krämen för att förhindra att ett skinn bildas och låt den komma till rumstemperatur och ställ sedan i kylen i minst 2 timmar eller upp till 3 dagar framåt.
Näringsinnehåll
Bakverk grädde recept
Belopp per portion
Kalorier 229
Kalorier från fett 144
% Dagligt värde*
Fett 16g25 %
Mättat fett 10g63 %
Transfett 0,1 g
Fleromättat fett 1g
Enkelomättat fett 4g
Kolesterol 114mg38 %
Natrium 67mg3 %
Kalium 89mg3 %
Kolhydrater 18g6 %
Fiber 0,03g0 %
Socker 15 g17 %
Protein 3g6 %
Vitamin A 669 IU13 %
C-vitamin 0,2 mg0 %
Kalcium 67mg7 %
Järn 0,3 mg2 %
* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.