Ibland enkla hemgjorda kryddor, som denna balsamico glasyrär de som kommer att få en måltid att verka som om den lagats av en proffskock!

Denna glasyr är gjord med bara två ingredienser, balsamvinäger och farinsocker. Dessa kokas ner till en söt och tjock sirapssås.

Ett recept på hemlagad balsamicoglasyr är bra för att piffa upp alla typer av rätter, från hamburgare till kyckling, grönsaker och till och med rostade grönsaker eller ost!

balsamico i en liten burk med en sked

Vad är Balsamic Glaze?

En balsamicoglasyr är en tjock sirapsliknande sås (även kallad balsamicoreduktion) som görs genom att puttra balsamvinäger (och lite farinsocker). Smaken är söt och syrlig, perfekt att ringla på allt från kött till capresesallad.

  • En balsamicoglasyr behöver bara två ingredienserdet finns inte mycket förberedelsetid.
  • Farinsockret ger såsen en läcker sötma, medan balsamvinägern ger det lite syrlig smak.
  • Mångsidighet är namnet på denna sås. Eftersom den är så söt och mild kan den ringla över så många rätter.
ingredienser sammansatta för att göra balsamicoglasyr, inklusive balsamvinäger och farinsocker

Ingredienser & variationer

Vinäger – Till skillnad från de lättare generiska varianterna av vinäger är balsamico en mörk och robust vinäger med en djup smak.

När du köper vinäger till detta recept, använd balsamvinäger från Modena som kommer från Italien. Det är mer lämpat för matlagning och reducering. (Kolla in ingredienserna på flaskan; druvor kommer att listas som den första ingrediensen, inte vinättika.)

Sötningsmedel – Farinsocker är det bästa sockret för detta recept. Men tveka inte att ersätta den med lite honung, lite melass eller lönnsirap.

Hur man gör balsamicoglasyr

Enkelhet och sötma är allt för denna glasyr!

  1. Blanda socker och vinäger i en kastrull.
  2. Låt sjuda tills såsen täcker baksidan av en sked.
  3. Cool och njut!
sked omrörande balsamicoglasyr

Hur man använder balsamicoglaze

Det kommer inte att vara svårt att använda upp denna glasyr!

Hur man förvarar balsamicoglasyr

Det fina med balsamvinäger är att den inte behöver förvaras i kylen. Förvara i glasburkar i skåpet i ungefär ett år!

Med detta sagt kan den kylas men det kommer att påverka dess konsistens, vilket gör den tjock och mindre lätt att ringla.

Favorit smakförstärkare

Tyckte du om denna Balsamic Glaze? Lämna oss ett betyg och en kommentar nedan!

sked omrörande balsamicoglasyr med text
balsamicoglasyr i burk med sked med text
balsamicoglasyr med text
balsamicoglasyr och ingredienser med text





Source link

Rate this post

Leave a Reply