Denna enkla banankokosrom Bundt-kaka är toppad med kokosromglasyr och flingor av riven kokosnöt. Det är ungefär som en tropisk semester för dina smaklökar.

En banan-kokos-rombundt-kaka på ett metallprov med en skiva skuren inifrån på en tallrik i närheten.

Anpassad från Ana Zelić | The Cake Chronicles | Page Street Publishing, 2021

Det här är ett av mina favoritbakar i det här kapitlet, eftersom det går ihop väldigt snabbt och kombinationen av banan, kokos och min älskade rom gör att det smakar både lite tropiskt och festligt. Den är perfekt när du vill göra något speciellt, men utan krångel i köket.– Ana Zelić

Vanliga frågor om Banana Coconut Rum Bundt Cake

Vilken typ av kokosmjölk ska jag använda i denna tårta?

Använd kokosmjölk som innehåller minst 70 procent kokos, med vatten som den enda extra ingrediensen. Den bästa sorten kommer i en kartong, men du kan använda några konserverade också.

Kan du baka ett recept på Bundt-kaka i en vanlig panna?

Jo det kan du. För det här receptet kan du baka kakan i en 11 x 7 tums eller 13 x 9 tums kakform. Tillagningstiden blir kortare, så börja kontrollera om den är klar efter 30 minuter.

Banan Coconut Rom Bundt Cake

En banan-kokos-rombundt-kaka på ett metallprov med en skiva skuren inifrån på en tallrik i närheten.

Det här är ett av mina favoritbakar i det här kapitlet, eftersom det går ihop väldigt snabbt och kombinationen av banan, kokos och min älskade rom gör att det smakar både lite tropiskt och festligt. Den är perfekt när du vill göra något speciellt, men utan krångel i köket.

Prep 30 minuter

kock 45 minuter

Total 2 timmar 15 minuter

Till kokosromglasyren

Gör tårtan

  • Värm ugnen till 350°F (175°C). Spraya en 10-kopps (2,4 l) Bundt-panna med matlagningsspray.

  • Sikta mjöl, bakpulver, kanel, sockerarter och salt i skålen på en stavmixer eller en medelstor skål om du använder en elektrisk stavmixer. Tillsätt den torkade kokosen och vispa ihop.

  • Vispa lätt samman kokosmjölken, rom, ägg och vanilj i en vätskemätare. Tillsätt smöret och kokosoljan till mjölblandningen, montera stativmixern med paddeltillbehöret och blanda på låg hastighet tills du får en sandliknande konsistens och det inte finns några spår av mjöl, 2 till 3 minuter.

  • Tillsätt den mosade bananen och kokosmjölksblandningen till mjölblandningen i 3 lika stora omgångar för att undvika stänk och överblandning av smeten. Efter varje tillsats, blanda smeten i cirka 15 sekunder, eller tills allt är helt införlivat. Skrapa skålen ett par gånger med en silikonspatel för att se till att allt blandas fint.

  • Skrapa smeten i den förberedda pannan, jämna till toppen med en förskjuten spatel och grädda tills ett spett som sticks in i mitten kommer ut mestadels rent, 45 till 55 minuter. (Det är bäst att kontrollera kakan efter 40 minuter och sedan anpassa gräddningstiden efter det, eftersom ugnar kan variera.)

  • Ta ut kakan från ugnen och låt den svalna i formen i 15 minuter innan du försiktigt vänder upp den på ett galler för att svalna helt.

Gör kokosromglasyren

  • Vispa rom, kokosmjölk, konditorsocker och salt tillsammans i en liten skål. Tillsätt mer socker eller vätska beroende på vilken konsistens du vill ha. Häll glasyren över den svala kakan och strö sedan över kokosflingor.

  • Förvara kakan i en lufttät behållare i rumstemperatur i 3 till 4 dagar eller upp till en vecka i kylen.

Servering: 1skivaKalorier: 487kcal (24%)Kolhydrater: 58g (19 %)Protein: 5g (10 %)Fett: 25g (38 %)Mättat fett: 19g (119 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 4gTransfett: 1gKolesterol: 74mg (25 %)Natrium: 129mg (6 %)Kalium: 299mg (9 %)Fiber: 2g (8%)Socker: 36g (40 %)Vitamin A: 395IU (8%)C-vitamin: 2mg (2 %)Kalcium: 65mg (7 %)Järn: 2mg (11 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 17 mars 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply