Banana split nachos kommer att förverkliga alla dina barndomsdrömmar. Chips gjorda av pajskal, högar av glass, jordgubbar och bananer, allt garnerat med rostad mandel, körsbär, vispgrädde och chokladsås.

Anpassad från Trisha Yearwood | Trishas kök | Mariner Books, 2021

Jag älskar en nachotallrik. Det är den perfekta förrätten att dela på en restaurang eller hemma. Jag tog den där klassiska nachoidén och förvandlade den till efterrätt. Du kan verkligen blanda dessa chokladpajchips med någon av dina favorit dessertpålägg, men jag älskar att kombinera smakerna från en banansplit på ett stort fat som alla kan dela med sig av. Ta så många tuggor du vill av denna dekadenta hög med godhet!– Trisha Yearwood

Vanliga frågor om Banana Split Nachos

Vad kan jag använda istället för pajskal till dessertnachos?

Du har några alternativ här, så få inte panik om du inte känner för att piska ihop ett pajskal. Skärvor av våffelkottar, kanelsockrade pitas eller nachochips fungerar också bra.

  • Värm ugnen till 375°F (190°C).

  • Rulla ut varje omgång pajdeg på ett separat ark bakplåtspapper på en kantad bakplåt. Använd en gaffel för att sticka degen överallt. Pensla båda rundlarna med det uppvispade ägget och strö halva paketet av den varma kakaomixen över varje.
  • Skär varje degrund i 12 till 16 tunna klyftor, som om du skär upp en pizza, var noga med att inte skära igenom pergamentet, separera sedan klyftorna något. Grädda tills de är knapriga och lätt gyllenbruna på kanter och bottnar, 12 till 16 minuter.

    ☞ TESTERTIPS: För att slippa skära av bakplåtspappret, använd baksidan av en smörkniv för att skära igenom pajdegen.

  • Medan pajchipsen gräddas, i en liten kastrullkombinera den tunga grädden och vaniljen och värm på medelvärme tills den ångande men inte kokar, cirka 5 minuter.
  • I en medelvärmebeständig skål, tillsätt chokladbitarna och häll sedan den varma grädden över dem. Låt sitta i 1 minut och rör sedan om ordentligt tills den smält och slät.
  • När pajchipsen är klara lägger du hälften av dem på ett stort mattallrik. Toppa med hälften av jordgubbarna, bananerna och chokladsåsen. Tillsätt de återstående chipsen och toppa med 6 till 8 kulor glass och de återstående jordgubbarna och bananerna.

  • Tillsätt några puffar av vispgrädde och ringla över det hela med chokladsås. Strö över körsbär och nötter. Servera genast, med eventuell överbliven chokladsås vid sidan av.

Servering: 1 serveringKalorier: 1001 kcalKolhydrater: 100 gProtein: 14 gFett: 62 gMättat fett: 32 gFleromättat fett: 4 gEnkelomättat fett: 20 gTransfett: 1 gKolesterol: 182 mgNatrium: 449 mgKalium: 705 mgFiber: 6 gSocker: 58 gVitamin A: 1538 IUC-vitamin: 33 mgKalcium: 307 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Trisha Yearwood. Foto © 2021 Ben Fink. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Dessa banana split nachos var fantastiska och älskades av alla åldrar. Möjligheterna är oändliga och receptet är så enkelt. Hacka lite frukt, gör en snabb och läcker chokladsås, förbered ditt pajskal och allt är klart förutom monteringen.

Jag måste säga att jag var tveksam till den varma chokladblandningen på pajskalet men det var riktigt gott. Mitt barnbarn har ägg- och nötallergi. Jag använde inte ägget på pajskalet enligt anvisningarna, istället penslade jag det med kraftig grädde. Jag vet inte om det gjorde stor skillnad i smakprofilen men jag ville nämna det.

Istället för att lägga nachos på en plåt gjorde jag individuella portioner för att passa allas tycke och smak. Detta var utsökt och alla älskade det. Jag kommer definitivt att behålla detta i mina snabba, enkla och läckra dessertrecept. Jag kan inte vänta med att leka med olika pålägg.

Lollapalooza sundae någon? Det var mina första tankar efter att vi satt ihop den här tallriken med goda glass, den påminde mig om glassen som serverades på Bridgeman’s Ice Cream Shoppe & Restaurants i Minnesota. Dessa banana split nachos är verkligen gammaldags roliga och skulle vara roliga att servera på en födelsedagsfest för alla åldrar och kan anpassas med favoritpålägg och glass.

Den enda biten jag skulle modifiera är att göra en kanel- och sockerblandning på pajskalsbitarna snarare än det varma kakaopulvret – som inte riktigt stod ut (blandade in tillräckligt bra) bland alla andra läckra delar till detta desserttorn. Det var ganska överväldigande att servera för bara 4 personer, så planera för en fest när du gör dessa dessert-nachos.

Ursprungligen publicerad 3 december 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply