Detta bananbröd med puddingmix från Chrissy Teigen fick oändliga utmärkelser från våra testare. Hemligheten bakom Chrissy Teigens bananbröd Bundt-kaka? Tillsats av vaniljpuddingmix, mörk choklad, osötad kokos och massor av bananer.

Ett Bundt bananbröd på ett vitt serveringsfat och enskilda skivor på två tallrikar.

Anpassad från Chrissy Teigen | Cravings: Hungry for More | Clarkson Potter, 2018

Att fullända detta enda bananbröd Bundt tårta recept tog mig nästan ett år. Det var därför jag behövde så många jäkla bananer. Det var ett fint, smaskigt bananbröd. Men något var inte SPECIAL med det.

Jag provade en miljon olika saker. Att använda bananpuddingmix gjorde att det smakade falskt. Att rosta toppen med salt kokos gjorde den lite för kokosnöt. Nötter var för kontroversiella bland mina vänner. Mjölkchoklad blandat i för mycket. Men! Det visade sig att om man satte kokosnöten inuti fick den en subtil antydan av söt kokosnöt, vaniljpudding gav den en fluffig, fuktig konsistens som jag aldrig kunde föreställa mig, och mörk choklad gav den en . . . Jag vet inte, behöver jag förklara varför det är bra att lägga i choklad?

Kan du slänga nötter i detta? Säker. Kan man använda en annan choklad? Varför inte? Men jag säger dig – jag gjorde det här på alla sätt som mänskligt var möjligt så att du inte skulle behöva göra det. Och de hundratals bananbrödsbilder jag är taggad i (dagligen!) bevisar detta.–Chrissy Teigen

Vanliga frågor om bananbröd med pudding

Kan jag använda en annan smak av puddingmix i detta bananbröd?

Vi rekommenderar det inte. Smaksättningen som läggs till puddingmixen kan ändra smaken på brödet och, som Chrissy säger, få det att smaka falskt. Stick med vaniljen.

Hur kan jag mogna bananer snabbt?

Om du vill göra den här kakan nu och dina bananer fortfarande är lite gröna, lägg bananerna på en bakplåtspappersklädd plåt med skalet på och grädda vid 150 °C tills de är mjuka och skalen har svartnat, 10 till 20 minuter.En plåt klädd med pergament och sju svarta bananer.

Hur ska jag servera Chrissy Teigens bananbröd?

Chrissy rekommenderar ett klick saltat smör ovanpå varje skiva, men våra testare tyckte att kakan var så fuktig och smakrik att flera valde att njuta av sitt bananbröd utan utsmyckning. Hur som helst är det läckert.

Bananbröd med puddingmix

Ett Bundt bananbröd på ett vitt serveringsfat och enskilda skivor på två tallrikar.

Detta bananbröd har allt. Det är en fuktig kaka med en rik banansmak som är fint balanserad av bitar av mörk choklad och flingor av kokos.

Chrissy Teigen

Prep 20 min

laga mat 1 hr 10 min

Total 1 hr 30 min

  • Värm ugnen till 325°F (160°C).

  • Kombinera de mosade bananerna, äggen och oljan i en stor skål. I en separat skål, vispa ihop mjöl, socker, puddingmix, bakpulver och salt. Tillsätt de torra ingredienserna till de blöta ingredienserna och blanda väl men försiktigt. Vänd ner kokos- och chokladbitarna.

  • Smörj och mjöla en 12-kopps (10-tums) Bundt-panna (det betyder att torka av lite fett över hela insidan av pannan, pudra den med mjöl och vänd den upp och ner för att skaka ut eventuellt extra mjöl). Häll smeten i pannan. (Detta kan också göra två 8 x 4 tum [20- by 5-cm] bröd, men det är så mycket fuktigare i en Bundt-panna!)

    För att enkelt mjöla en smord form, fyll en kryddshaker med mjöl och använd den för att strö över allt. Det hjälper till att fördela det jämnare och det slösar mindre mjöl.

  • Grädda tills bananbrödet fjädrar tillbaka när det trycks lätt och en tandpetare som sticks in i mitten kommer ut rent, 65 till 75 minuter. Om det börjar bli för mycket, täck löst med folie. Om du använder mindre brödformar blir tillagningstiden kortare.

  • Låt den svalna något i pannan, använd sedan en smörkniv för att försiktigt lossa kakan från sidorna av formen och runt den inre cirkeln och vänd den sedan på en tallrik.

  • Kyl helt innan du skär den i skivor. Pensla med smör och servera.

Servering: 1skivaKalorier: 502kcal (25 %)Kolhydrater: 71g (24 %)Protein: 6g (12%)Fett: 23g (35 %)Mättat fett: 8g (50 %)Fleromättat fett: 4gEnkelomättat fett: 10gTransfett: 1gKolesterol: 62mg (21 %)Natrium: 462mg (20 %)Kalium: 283mg (8%)Fiber: 4g (17 %)Socker: 47g (52 %)Vitamin A: 117IU (2 %)C-vitamin: 3mg (4 %)Kalcium: 23mg (2 %)Järn: 3mg (17 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 7 juni 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply