Fuktiga och läckra, bananbrödsmuffins är ett bra sätt att njuta av de mogna bananerna på disken. Rör i dina favorittillsatser från nötter till chokladchips till dessa muffins.

Det här receptet förvandlar ett favoritrecept på bananbröd till ett perfekt fuktigt mellanmål eller en utsökt enkel frukost.

bunt bananbrödsmuffins

Varför vi älskar dessa muffins

  • De är lika smaskiga som vårt vanliga bananbröd men laga snabbare och är lätta att ta tag i och gå!
  • Dessa blir mjuka, fuktig och smakrik med precis lagom sötma och smaken liknar vårt favoritbananbröd.
  • Detta är ett grundrecept som lämpar sig väl för tillägg från nötter till chokladchips.
  • Det här receptet är lätt att göra med grundläggande skafferiingredienser du förmodligen har till hands men det kommer ut flavorful varje gång.
  • Dessa muffins kan göras i omgångar i förväg och frysa perfekt i månader.
blanda smeten till bananbrödsmuffins i en skål på en träskiva

Ingredienser till bananbrödsmuffins

Bananer Självklart är mogna bananer en nyckelingrediens i detta recept. Bananerna ska ha många svarta fläckar och vara lite övermogna för att säkerställa att de är söta och fulla av smak!

Torra ingredienser – Allroundmjöl, lite bakpulver och lite kanel. Lägg till dina varma favoritkryddor som pumpapajkrydda i stället för kanel.

Våta ingredienser – Riktigt smör ger bra smak. Vitt och farinsocker sötar muffinsen och naturligtvis håller ägg ihop det hela. Se till att äggen har rumstemperatur.

Tillägg – Även om det är valfritt, är nötter ett bra komplement till detta muffinsrecept. Hackade valnötter eller pekannötter är favoriter.

Dricks: Rosta råa nötter lätt innan du lägger dem i recept. Att rosta dem håller dem krispiga och förbättrar deras smak!

VALFRITT TILLGÄNG Allt som passar till bananbröd kommer att vara lika fantastiskt tillsammans med bananbrödsmuffins!

  • Tillsätt ett par skedar havregryn för lite extra fiber.
  • Blanda i minichokladchips för en söt muffins av desserttyp!
  • Eller prova kokos, russin eller någon sorts torkade bär för en fruktig twist! Varför inte en bananblåbärsmuffins?
okokt bananbrödsmuffinssmet i en muffinsform

Hur man gör bananbrödsmuffins

Det här bananbrödsmuffinsreceptet är riktigt enkelt! Smörj eller fodra din muffinsform och du är redo att baka.

  1. Mosa bananerna med en gaffel.
  2. Blanda torra ingredienser och våta ingredienser separat (enligt recept nedan).
  3. Rör ihop dem i en stor skål bara tills de är fuktade.
  4. Häll smeten jämnt i den förberedda muffinsformen och grädda tills den är fluffig och brun på toppen!

Se till att inte överbaka; bananbrödsmuffins ska vara extra fuktiga!

Bananbrödsmuffins bakade i en muffinsform

Tips för framgång

  • Använd mogna bananer med svarta fläckar för bästa smak.
  • Kasta tillsatser med lite mjöl innan du lägger i smeten, det hjälper så att de inte sjunker till botten av smeten.
  • Tillsätt inga extra bananer, det kan göra smeten för tung och tät.
  • Övermixa inte smeten, den ska bara blandas tills den är fuktad.
  • Fyll bara muffinsformarna 1/2 till 2/3 fulla.
  • Övergrädda inte, ugnar kan variera så se till att kolla muffins några minuter innan de ska vara klara. Om en tandpetare kommer ut ren är de färdiga.
Bananbrödsmuffins uppskurna på bordet

Lagring

Förvara överblivna bananbrödsmuffins i rumstemperatur i upp till 3 dagar. Att frysa, slå in varje muffins i plastfolie och lägg dem i påsar med dragkedja med datum på. De håller i upp till 3 månader i frysen.

Fler bananrecept

Tyckte du om dessa bananbrödsmuffins? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

bunt bananbrödsmuffins

4,97 från 60 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Bananbrödsmuffins

Hemgjorda bananbrödsmuffins är fuktiga och fulla av smak! Tillsätt chokladchips, havregryn eller nötter för en twist.

Förberedelsedags 15 minuter

Tillagningstid 25 minuter

Total tid 40 minuter

  • Värm ugnen till 350°F. Klä en muffinsform med papper.

  • Vispa ihop mjöl, bakpulver, kanel och salt i en liten skål. Avsätta.

  • Blanda smält smör och sockerarter. Tillsätt ägg, vanilj och mosad banan. Blanda väl.

  • Tillsätt torra ingredienser och blanda bara tills det blandas. Vik i nötter om du använder.

  • Häll i förberedd muffinsform och grädda 18-20 minuter eller tills en tandpetare kommer ut ren. Överbaka inte.

  • Kyl på galler.

  • Använd mogna bananer med svarta fläckar för bästa smak.
  • Kasta tillsätt med lite mjöl innan du lägger i smeten, detta hjälper så att de inte sjunker till botten av smeten.
  • Tillsätt inga extra bananer, det kan göra smeten för tung och tät.
  • Övermixa inte smeten, den ska bara blandas tills den är fuktad.
  • Fyll bara muffinsformarna 1/2 till 2/3 fulla.
  • Övergrädda inte, ugnar kan variera så se till att kolla muffins några minuter innan de ska vara klara. Om en tandpetare kommer ut ren är de färdiga.

4,97 från 60 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Servering: 1muffin | Kalorier: 186 | Kolhydrater: 25g | Protein: 3g | Fett: 9g | Mättat fett: 5g | Kolesterol: 48mg | Natrium: 268mg | Kalium: 78mg | Fiber: 1g | Socker: 12g | Vitamin A: 284IU | C-vitamin: 1mg | Kalcium: 14mg | Järn: 1mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Frukost, muffins, mellanmål
Kök amerikansk

Fler muffins vi älskar

bakade bananbrödsmuffins med titel
närbild av bananbrödsmuffins med en titel
stack av bananbröd muffins med skrift
Bananbrödsmuffins i en bunt och en muffins med en tugga tagen ut med skrift





Source link

Rate this post

1 Comment

  1. Really appreciate you sharing this blog post. Really thank you! Much obliged. Trudie Munmro Lucienne

Leave a Reply

%d bloggers like this: