Fuktiga och läckra, bananbrödsmuffins är ett bra sätt att njuta av de mogna bananerna på disken. Rör i dina favorittillsatser från nötter till chokladchips till dessa muffins.
Det här receptet förvandlar ett favoritrecept på bananbröd till ett perfekt fuktigt mellanmål eller en utsökt enkel frukost.

Varför vi älskar dessa muffins
- De är lika smaskiga som vårt vanliga bananbröd men laga snabbare och är lätta att ta tag i och gå!
- Dessa blir mjuka, fuktig och smakrik med precis lagom sötma och smaken liknar vårt favoritbananbröd.
- Detta är ett grundrecept som lämpar sig väl för tillägg från nötter till chokladchips.
- Det här receptet är lätt att göra med grundläggande skafferiingredienser du förmodligen har till hands men det kommer ut flavorful varje gång.
- Dessa muffins kan göras i omgångar i förväg och frysa perfekt i månader.

Ingredienser till bananbrödsmuffins
Bananer – Självklart är mogna bananer en nyckelingrediens i detta recept. Bananerna ska ha många svarta fläckar och vara lite övermogna för att säkerställa att de är söta och fulla av smak!
Torra ingredienser – Allroundmjöl, lite bakpulver och lite kanel. Lägg till dina varma favoritkryddor som pumpapajkrydda i stället för kanel.
Våta ingredienser – Riktigt smör ger bra smak. Vitt och farinsocker sötar muffinsen och naturligtvis håller ägg ihop det hela. Se till att äggen har rumstemperatur.
Tillägg – Även om det är valfritt, är nötter ett bra komplement till detta muffinsrecept. Hackade valnötter eller pekannötter är favoriter.
VALFRITT TILLGÄNG Allt som passar till bananbröd kommer att vara lika fantastiskt tillsammans med bananbrödsmuffins!
- Tillsätt ett par skedar havregryn för lite extra fiber.
- Blanda i minichokladchips för en söt muffins av desserttyp!
- Eller prova kokos, russin eller någon sorts torkade bär för en fruktig twist! Varför inte en bananblåbärsmuffins?

Hur man gör bananbrödsmuffins
Det här bananbrödsmuffinsreceptet är riktigt enkelt! Smörj eller fodra din muffinsform och du är redo att baka.
- Mosa bananerna med en gaffel.
- Blanda torra ingredienser och våta ingredienser separat (enligt recept nedan).
- Rör ihop dem i en stor skål bara tills de är fuktade.
- Häll smeten jämnt i den förberedda muffinsformen och grädda tills den är fluffig och brun på toppen!
Se till att inte överbaka; bananbrödsmuffins ska vara extra fuktiga!

Tips för framgång
- Använd mogna bananer med svarta fläckar för bästa smak.
- Kasta tillsatser med lite mjöl innan du lägger i smeten, det hjälper så att de inte sjunker till botten av smeten.
- Tillsätt inga extra bananer, det kan göra smeten för tung och tät.
- Övermixa inte smeten, den ska bara blandas tills den är fuktad.
- Fyll bara muffinsformarna 1/2 till 2/3 fulla.
- Övergrädda inte, ugnar kan variera så se till att kolla muffins några minuter innan de ska vara klara. Om en tandpetare kommer ut ren är de färdiga.

Lagring
Förvara överblivna bananbrödsmuffins i rumstemperatur i upp till 3 dagar. Att frysa, slå in varje muffins i plastfolie och lägg dem i påsar med dragkedja med datum på. De håller i upp till 3 månader i frysen.
Fler bananrecept
Tyckte du om dessa bananbrödsmuffins? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Bananbrödsmuffins
Hemgjorda bananbrödsmuffins är fuktiga och fulla av smak! Tillsätt chokladchips, havregryn eller nötter för en twist.
-
Värm ugnen till 350°F. Klä en muffinsform med papper.
-
Vispa ihop mjöl, bakpulver, kanel och salt i en liten skål. Avsätta.
-
Blanda smält smör och sockerarter. Tillsätt ägg, vanilj och mosad banan. Blanda väl.
-
Tillsätt torra ingredienser och blanda bara tills det blandas. Vik i nötter om du använder.
-
Häll i förberedd muffinsform och grädda 18-20 minuter eller tills en tandpetare kommer ut ren. Överbaka inte.
-
Kyl på galler.
- Använd mogna bananer med svarta fläckar för bästa smak.
- Kasta tillsätt med lite mjöl innan du lägger i smeten, detta hjälper så att de inte sjunker till botten av smeten.
- Tillsätt inga extra bananer, det kan göra smeten för tung och tät.
- Övermixa inte smeten, den ska bara blandas tills den är fuktad.
- Fyll bara muffinsformarna 1/2 till 2/3 fulla.
- Övergrädda inte, ugnar kan variera så se till att kolla muffins några minuter innan de ska vara klara. Om en tandpetare kommer ut ren är de färdiga.
Servering: 1muffin | Kalorier: 186 | Kolhydrater: 25g | Protein: 3g | Fett: 9g | Mättat fett: 5g | Kolesterol: 48mg | Natrium: 268mg | Kalium: 78mg | Fiber: 1g | Socker: 12g | Vitamin A: 284IU | C-vitamin: 1mg | Kalcium: 14mg | Järn: 1mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.
Fler muffins vi älskar




1 Comment
Really appreciate you sharing this blog post. Really thank you! Much obliged. Trudie Munmro Lucienne