Dessa enkla, fuktiga muffins med en skål med banan är fullproppade med så många bananer som möjligt och smakar precis som hembakat bananbröd. För att förgylla liljan kröner skivade bananer dessa mjuka muffins.

En trälåda fylld med banantoppade muffins.

Anpassad från Amanda Rettke | Homestead Recept | William Morrow Cookbooks, 2022

Dessa enkla banantoppade muffins handlar om banan. Jag lägger till mer på toppen! Jag är inte känd för min subtilitet. Du behöver inte lägga de extra bananerna ovanpå, men om du gillar bananmuffins lika mycket som jag är det värt att testa.–Amanda Rettke

Vanliga frågor om banantoppade muffins

Måste jag använda cupcake liners?

Cupcakeliners kan göra din presentation lite trevligare (och du köper specifika sådana för speciella tillfällen, vilket är härligt) men om du bara vill få en muffins i munnen utan att behöva bråka med liners, ge helt enkelt varje brunn i din muffinspanna en god spritsa med din favoritmatlagningsspray. Tänk på att botten på dina muffins kan vara lite mörkare än om du använde liners.

Kan bananmuffins frysas?

Det kan du ge dig på! Se bara till att de är helt kylda innan du stoppar dem i fryspåsar eller andra lufttäta, fryssäkra behållare och förvara i frysen i upp till 3 månader.

Banan toppade muffins

En trälåda fylld med banantoppade muffins.

För den mest banansmak är dessa enkla muffins med en skål gjorda med 4 bananer och toppade med mer skivad banan.

Amanda Rettke

Prep 20 min

laga mat 20 min

Total 40 min

  • Värm ugnen till 350°F (175°C).

  • Klä två muffinsformar med tjugo muffinsfodral.

  • Mosa 4 av bananerna i en stor skål. Tillsätt smör, socker, ägg och vanilj och blanda väl. Tillsätt mjöl, bakpulver, bakpulver och salt och blanda tills det precis är blandat.

  • Tillsätt 2 eller 3 matskedar smet till varje fodrad muffinsbrunn; de kommer att vara ungefär två tredjedelar fulla. Toppa var och en med 3 skivor från de återstående 2 bananerna, om så önskas.

  • Grädda i 16 till 18 minuter, tills mitten av muffinsen springer tillbaka när de berörs och inte längre ser våta ut. Var noga med att inte grädda muffinsen för länge – du vill inte ha brända kanter.

  • Låt muffinsen svalna i ca 5 minuter innan servering.

  • Rester kan förvaras i en lufttät behållare i rumstemperatur i 1 eller 2 dagar. Bananskivorna på toppen blir bruna, så de är bäst att konsumera direkt.

Servering: 1muffinKalorier: 145kcal (7 %)Kolhydrater: 27g (9 %)Protein: 2g (4 %)Fett: 4g (6 %)Mättat fett: 2g (13 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 1gTransfett: 1gKolesterol: 19mg (6 %)Natrium: 131mg (6 %)Kalium: 201mg (6 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 14g (16 %)Vitamin A: 149IU (3%)C-vitamin: 4mg (5 %)Kalcium: 16mg (2 %)Järn: 1mg (6 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 1 juni 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply