Denna hemgjorda Bang Bang Räkor är krispig och fräsig på samma gång. Denna räka kan serveras på så många sätt, men den är särskilt tillfredsställande som Bang Bang Räktacos dränkte med bang bang såsen.

Titta på video tutorial och se hur lätt det är att återskapa denna restaurangfavorit.

Bang bang räktacos överdrålad med bang bangsås

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Det här receptet kommer att höja dina tacotisdagar. Om du älskar tacos lika mycket som vi gör, se till att lägga till våra berömda Fish Tacos till din rotation. Du kan också ändra saker med tacosallad eller till och med tacosoppa!

Bang Bang Räktacos-video

Om du gillade denna Bang Bang Shrimp Tacos-video, tack prenumerera på vår Youtube-kanal (PS Klicka på KLOCKA-ikonen så att du kan vara den första att veta när vi lägger upp en ny video).

Vad är Bang Bang Shrimp?

Bang Bang Shrimp gjordes populär av Bonefish Grill. De kallas också Dynamite Shrimp som gjordes populärt av restaurangen Cheesecake Factory.

Räkorna smetas och steks tills de är extra krispiga och slängs sedan i en söt och kryddig krämig sås. Det är bara tre ingredienser för denna enkla och goda sås: majonnäs, Thai sweet chilisåsoch sriracha varm chilisås. Vi kan inte låta bli att lägga till lite extra het sås för mer värme.

Bang Bang Räkor kastade med Bang Bang-sås i en skål

Ingredienser

Nyckeln till att göra bra bang bang räkor är muddring med majsstärkelse. Det gör den krispigaste exteriören som förblir krispig även efter tillsättning av såsen. Det är ganska fantastiskt!

  • Räka – vi använder stora råräkor med 21-25 tal, skalade och rensade med borttagna svansar. Prep är mycket snabbare och lättare om du skaffar färdigskalade räkor.
  • Marinad – Kombinera kärnmjölk, salt, peppar, lökpulver och vitlökspulver för att bilda en smakrik marinad. Kärnmjölken mjukar räkorna, ger smak och hjälper majsstärkelsen att fastna på räkorna för att bilda en skorpa.
  • Majsstärkelse – skapar en gyllene färg och extrem krispighet.
  • Olja – stek räkorna i 1 till 1 1/2 tum högvärmeolja som t.ex jordnötsolja eller rapsolja.
  • Bang Bang sås – gjord av bara 3 ingredienser: majonnäs, sweet chilisås och sriracha
Ingredienser med räkor, kärnmjölk, majsstärkelse och kryddor

Hur man gör Bang Bang räkor

  1. Bang Bang sås – Kombinera majonnäs, sweet chilisås och sriracha.
  2. Marinera – kombinera ingredienserna till marinaden och häll över räkor. Rör om och låt sitta medan du värmer oljan till 375˚F på a clip-on pott termometer.
  3. Muddra – Ta bort räkorna från marinaden en i taget, låt överskottet droppa av. Doppa i majsstärkelse, knacka bort överskottet.
  4. Fritera – När alla räkor är panerade, stek i 3 omgångar i 2 1/2 till 3 minuter tills de är gyllenbruna, krispiga och genomstekta. Använda en sil för att överföra räkor till en pappershandduksklädd tallrik.
  5. Tillsätt sås – Lägg över varma räkor i en mixerskål och ringla över hälften av såsen.
  6. Gör tacos – rosta majstortillas, tillsätt toppings, räkor och ringla över resten av såsen. Servera med färska limeklyftor att pressa över toppen.
Hur man gör Bang Bang räkor

Proffstips: Använda en clip-on pott termometer för att hålla temperaturen på oljan konstant på 375˚F och se till att få tillbaka oljan till temperatur innan du lägger till nästa sats. Om oljan svalnar för mycket kommer räkorna att absorbera mer olja, blir det för varmt kan räkorna brännas.

Hur man serverar Bang Bang räkor

Folk har blivit så kreativa med Bang Bang Shrimp genom åren och serverat det som förrätt eller huvudrätt.

  • Aptitretare – garnera med gräslök och servera direkt ur skålen med tandpetare.
  • Tacos – vi älskar det här alternativet eftersom räkorna redan kommer med en krämig sås som du kan ringla över de sammansatta tacos.
  • Pasta – släng de saucy räkorna med din favoritpasta. Prova att lägga till en skvätt limejuice över rätten som vi gjorde med tacos.
  • Risskålar – Servera räkor över en skål med kokt vitt ris, lägg på samma pålägg som till tacos och ringla över sås.
Bang Bang Shrimp Tacos serveras på ett fat

Proffstips: För att göra det enkelt att ringla sås över tacos, överför den till en ziploc-påse och förslut. Klipp av spetsen på påsen med en sax och ringla sedan sås över tacos.

På nära håll saftiga bang bang räkor på en taco

Kombinationen av smaker och texturer i Bang Bang Shrimp Tacos är “dynamit” och du kommer att bli kär i bang bang-såsen.

Fler asiatiska recept

Om du älskar att återskapa dina favoritrecept för asiatiska hämtmat, då vill du inte missa dessa recept:

Bang Bang Shrimp Tacos (Dynamit Shrimp)

Förberedelsedags: 30 minuter

Tillagningstid: 15 minuter

Total tid: 45 minuter

Bang Bang Räkor serverade som tacos

Bang Bang räkor är krispiga, krämiga, söta och kryddiga. De är så tillfredsställande serverade som Bang Bang Shrimp Tacos som översållades med den berömda såsen.

Författare: Natasha Kravchuk

Kurs:

Huvudrätt

Kök:

asiatiska

Nyckelord:

bang bang räkor, bang bang räkor tacos, dynamiträkor

Skicklighetsnivå:

Lätt/Medium

Kostnad att göra:

$20-$24

Kalorier: 362

Serveringar: 8 tacos (eller 12 mindre tacos)

Bang Bang räkor:

  • 1
    lb
    stora räkor, skalade och urvattnade, svansar borttagna
  • 1/2
    kopp
    kärnmjölk
  • 1/4
    tsk
    salt
  • 1/4
    tsk
    svartpeppar
  • 1/4
    tsk
    lökpulver
  • 1/4
    tsk
    vitlökspulver
  • 3/4
    kopp
    majsstärkelse
  • Jordnötsolja eller rapsolja för stekning av räkor

Tacopålägg:

  • 8 till 12
    Små vita majstortillas, eller hårda tacoskal
  • 3
    koppar
    Lila eller grönkål, tunt skivad
  • 1
    medelstor tomat, tärnad
  • 1/4
    kopp
    Koriander, grovt hackad

Hur man gör Bang Bang räkor:

  1. I en liten skål, rör ihop ingredienserna till Bang Bang Sauce och ställ åt sidan.

  2. Gör marinaden genom att kombinera kärnmjölk, salt, peppar, lökpulver, vitlökspulver. Häll över skalade och djävulska räkor och rör om för att täcka. Ställ åt sidan medan du börjar förvärma din olja.

  3. Ta bort räkor från marinaden en i taget, låt överflödig marinad droppa av. Doppa båda sidor i majsstärkelse tills de är helt täckta, knacka av överskottet och arrangera panerade räkor på ett fat.

  4. Värm 1 1/2″ olja i en holländsk ugn eller gryta till 375˚F. Stek räkor i 3 omgångar, koka i 2 1/2 till 3 minuter tills de är gyllenbruna, krispiga och genomstekta (vänd halvvägs om det behövs). Använd en sil för att överföra räkor för att vila på en pappershandduksklädd plåt i några minuter.

  5. Överför räkor till en skål och ringla hälften av såsen över varma räkor. Kasta försiktigt tills räkorna är täckta och vila i 10 minuter för att absorbera såsen.

Hur man gör Bang Bang Shrimp Tacos:

  1. Rosta majstortillas lätt på en stekpanna, stekpanna i 30 sekunder per sida, eller över en gasslåga om du vill ha lite kolning.

  2. Tillsätt önskat tacopålägg, toppa med 2-3 räkor per taco och ringla över resterande sås.

  3. Servera med ett stänk koriander och en skvätt färsk limejuice.

Näringsdeklarationen (fetthalt och totala kalorier) är bara en uppskattning eftersom det är svårt att mäta oljeabsorptionen för räkor.

Näringsinnehåll

Bang Bang Shrimp Tacos (Dynamit Shrimp)

Belopp per portion

Kalorier 362
Kalorier från fett 189

% Dagligt värde*

Fett 21g32 %

Mättat fett 4g25 %

Transfett 1g

Kolesterol 150 mg50 %

Natrium 744mg32 %

Kalium 242mg7 %

Kolhydrater 30 g10 %

Fiber 3g13 %

Socker 6 g7 %

Protein 14g28 %

Vitamin A 571 IU11 %

C-vitamin 25 mg30 %

Kalcium 140 mg14 %

Järn 2 mg11 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

Source link

Rate this post

Leave a Reply