Detta autentiska Guacamole-recept är laddat med avokado, tomat, lök, koriander, mycket limejuice, salt och peppar. Lär dig hur du gör den BÄSTA GUACAMOLEN NÅGONSIN med vår enkla videohandledning.

Guacamole är den perfekta förrätten med crunch tortillachips men den är också fantastisk som topping till tacosallad, den är läcker på Tostadas och så god på kycklingfajitas. Det kompletterar så många mexikanska recept.

Autentisk Guacamole laddad med avokado, tomat, lök, koriander, mycket limejuice, salt och peppar.

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Guacamole recept

Vi tar vår guacamole på största allvar – vi gör denna på vår regelbundna rotation (minst en gång i veckan) och efter att ha gjort hundratals satser har den fulländats genom åren. Detta är det enda guacamole-receptet du behöver. Den är krämig, chunky, så fräsch och har precis rätt mängd lime-zing. Det är så mättande och svårt att sluta äta det.

Guacamole video

Om du älskar guacamole-recept är denna klassiska guacamole basen för så många fantastiska varianter som majsguacamole, eller till och med kryddig guacamole om du vill lägga till lite värme. Det är så lätt att bemästra guacamole och när du har det här grundreceptet nere kan du experimentera med att lägga till dina favoritsmaker.

3 skålar guacamole med klassisk guac, majsguac och kryddig guac

Ingredienser

När du väl har valt dina perfekt mogna avokado, är det viktigt att få fram förhållandet mellan ingredienserna för att få den mest autentiska smaken av guacamole. Här är vad du behöver för hemlagad guacamole:

 • Avokado – avokado är stjärnan i showen så se till att du plockar mogen avokado (se våra tips för att välja avokado nedan).
 • Limejuice – vi använder 1 msk FÄRSK limejuice för varje stor avokado. Limejuicen hjälper till att förhindra brunfärgning och rätt mängd kommer att göra din guacamole levande (men inte bokstavligen, oroa dig inte).
 • Lök – Smakprofilen för vit lök är vårt bästa val för autentisk smakande guacamole, men du kan ersätta vilken lök (gul eller lila) du har till hands.
 • Tomat – alla lägger inte till tomater men jag älskar färgen och den saftiga sötman som det tillför guacamole. Om din tomat är väldigt saftig när den är tärnad, sila av saften innan du tillsätter den.
 • Koriander – Jag tror inte att man kan få en ordentlig sats guacamole utan fräschören av koriander. Som sagt, jag inser också att vissa människor är genetiskt benägna att inte gilla koriander. Om det är du kan du prova persilja, basilika, dill, gräslök eller salladslök.
 • Salt och peppar – Salt förstärker smaken av avokado och tomat och balanserar syran i limejuice, medan nymalen svartpeppar ger en subtil värme. Du kan lägga till båda efter smak.
Guacamole ingredienser med avokado, tomat, lök, koriander, lime, salt och peppar

Hur man väljer avokado

När du köper avokado, fundera över när du ska göra din guacamole och om de behöver tid att mogna. Om du vill ha guacamole ikväll, välj perfekt mogen avokado. Om du handlar framåt kan du få fasta avokado och följ våra tips nedan för snabbare mognad.

 • Välj Mogen avokado – mogen avokado ska ha stjälkar fästa och du ska kunna trycka in sidorna något med fingertopparna.
 • Undvik övermogna avokado – alltför mjuka och squishy avokado eller avokado med saknade stjälkar är mer benägna att ha fått färg på insidan.
 • För att mjuka upp hårda avokado – lägg undermogna avokado i en papperspåse med äpple eller banan (som släpper etylengaser för att påskynda mognaden) och låt stå i rumstemperatur i 2-3 dagar.
 • För att bromsa mognaden – om dina avokado börjar bli mogna och du inte är redo att använda dem, kan du sakta ner mognadsprocessen genom att ställa hela avokado i kylen.
Mogen avokado mosad och kombinerad med guacamoleingredienser med tortillachips

Hur man gör guacamole

Detta är samma grundläggande process för att göra varje guacamole-recept och du kommer att ha det memorerat på nolltid.

 1. Förbered avokado – Börja med att halvera avokadon på längden, ta sedan bort gropen, ta bort fruktköttet med en sked och överför det till en mixerskål. Mosa grovt med en potatismosare till en tjock konsistens.
 2. Tillsätt limejuicePressa limejuice direkt över toppen för att förhindra brynning.
 3. Tillsätt resterande ingredienser – tillsätt tärnade tomater, hackad koriander och lök.
 4. Säsong – tillsätt salt och peppar efter smak och rör om bara för att kombinera.

Proffstips: Titta på videohandledningen ovan för att se vårt favoritsätt att skära, kärna ur och skala avokado.

Göra guacamole process med mosad avokado, limejuice, tomater, lök, koriander

Sätt att servera guacamole

Från en fristående aptitretare till en topping, dipp eller garnering, det finns så många bra sätt att servera guacamole. Här är några av våra favoriter:

Vanliga frågor

Är Guacamole hälsosamt?

Kolla in näringsdeklarationen nedan för att se kalorierna och kolhydraterna för guacamole. Avokado är näringsrikt och innehåller fibrer och bra fetter. För att göra det hälsosammare kan du kontrollera dina portionsstorlekar genom att äta med måtta. Istället för chips för att doppa, prova fullkornskex eller använd färska grönsaker som gurka.

Kan jag ersätta limejuice?

Limejuice är det traditionella valet, men vi ersätter ofta limejuice med citronsaft om det är vad vi har till hands. Om du ersätter, använd samma mängd citronsaft. Nyckeln är att använda färskpressad juice och aldrig från koncentrat, annars kommer det att smaka som tråkig butiksköpt guac.

Vilken är den bästa löken för guacamole?

Vitlök är det klassiska valet för guacamole på grund av dess skarpa, fräscha och rena smakprofil. Du kan ersätta gul lök eller rödlök som vi gjorde med Corn Guacamole, men vitlök används oftast i autentisk guac.

Guacamole tillagad i en skål serverad med tortillachips

Vi kan inte få nog av denna hemgjorda guacamole. Jag skulle gärna höra om dina favorit guacamole ingredienser. Finns det något speciellt du älskar att lägga till?

Make-Ahead

Guacamole smakar bäst att avnjutas inom en dag eller så för att göra den, men det finns ett bättre sätt att lagra rester för att förhindra missfärgning:

 • Att kyla – du kan piska ihop en sats guacamole en dag i förväg. Luft är avokadons fiende och kommer att få den att bli brun. Du kan bevara din guacamole genom att placera plastfolie direkt över ytan av guacamole, trycka ut all extra luft. Även om den förvaras i stängt Tupperware, kommer du att lägga plastfolie direkt över guacamole först så att den ser grön och levande ut.
 • Frysning – Vi rekommenderar inte frysning eftersom grönsakerna kan bli blöta och mjöliga när de tinas.

Fler aptitretare recept

Om du letar efter fler aptitretare för din nästa fest, är det här några av våra mest älskade, publikbehagliga aptitretare:

Bästa Guacamole recept

Förberedelsedags: 15 minuter

Total tid: 15 minuter

Guacamole serveras i en skål med tortillachips

Hur man gör den bästa guacamole någonsin. Detta autentiska guacrecept är laddat med avokado, tomat, lök, koriander, mycket limejuice, salt och peppar. Det enda receptet på guacamole du behöver!

Författare: Natasha Kravchuk

Kurs:

Aptitretare

Kök:

Mexikansk

Nyckelord:

guacamole, guacamole recept

Skicklighetsnivå:

Lätt

Kostnad att göra:

$6-$9

Kalorier: 171

Serveringar: 6 människor som förrätt

 • 3
  avokado, (stor, mogen)
 • 1
  tomat, (medium), kärnade och tärnade
 • 1/2
  vit lök, tärnad
 • 1/2
  kopp
  Koriander, (1/3 knippe) finhackad
 • 3
  Msk
  limejuice
 • 1/2
  tsk
  havssalt
 • 1/4
  tsk
  svartpeppar, nymalen
 1. Skär 3 avokado på längden, ta bort gropar, skrapa ur avokadoköttet med en sked. Lägg i en medelstor skål med platt botten och mosa avokadon med en potatisstöt till en tjock konsistens.

 2. Pressa 3 msk färsk limejuice direkt över avokadon medan du förbereder resten av dina ingredienser.

 3. Tillsätt tärnade tomater, lök och hackad koriander. Krydda med 1/2 tsk salt och 1/4 tsk svartpeppar. Rör bara tills det blandas och servera.

Näringsinnehåll

Bästa Guacamole recept

Belopp per portion

Kalorier 171
Kalorier från fett 135

% Dagligt värde*

Fett 15 g23 %

Mättat fett 2g13 %

Natrium 203mg9 %

Kalium 565mg16 %

Kolhydrater 11 g4 %

Fiber 7g29 %

Socker 2g2 %

Protein 2g4 %

Vitamin A 407IU8 %

C-vitamin 16mg19 %

Kalcium 16mg2 %

Järn 1 mg6 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

Source link

Rate this post

Leave a Reply