Det här läckra potatissalladsreceptet har mör potatis, en handfull tillägg och ägg som alla kastade en snabb krämig och syrlig dressing! En sommarhäftklammer av goda skäl!
Perfekt att servera tillsammans med en tjock grillad hamburgare, grillad kyckling, eller till och med bredvid en saftig biff! Detta enkla potatissalladsrecept smakar ännu bättre när det görs i förväg vilket gör den till den perfekta rätten när som helst!

Alla älskar ett bra recept på potatissallad!
- Ungefär som pastasallad är potatissallad en billig och mättande tillbehör.
- Varje familj har sina favorittillägg så lägg gärna till vad du än älskar.
- Den här rätten görs bäst i förväg, vilket gör den perfekt.
- Detta potatissalladsrecept har precis rätt mängd crunch, tang och krämighet.
Ingredienser till potatissallad
Potatisar – Röd potatis eller Yukon guldpotatis är vårt bästa val för potatissallad. De är tunnare och tenderar att hålla sin form ganska bra.
Konsistensen på russet potatis är mer grynig och tenderar sedan att falla isär mer (så se till att du inte överkokar dem). Russets kommer att behöva skalas eftersom skalen är tjocka.
Fingerpotatis, babypotatis eller färskpotatis behöver inte skalas och tenderar att hålla formen bra, men de absorberar inte dressingen lika bra. Om jag använder dessa potatisar, ger jag ibland några av dem en liten mos.
Tillägg – Möjligheterna är oändliga. Vi älskar potatissallad med ägg men om ägg inte är din grej, hoppa över dem!
Tillsätt lite crunch med rädisor och selleri. Du kan också lägga till dina favoriter som hackad pickles, cheddarost eller en näve smulad bacon!
Potatissalladsdressing
Det här receptet har en krämig dressing och det är superenkelt att förbereda. Klassiska smaker inkluderar cidervinäger, dijonsenap, en touch av socker och en söt saltgurka.
Det är viktigt att se till att din potatis är kyld innan du lägger till denna dressing eftersom den har en majonnäsbotten.
- Majonnäs kan ersättas med Miracle Whip. Du kan också ersätta 1/2 av majonnäsen med grekisk yoghurt för att lätta upp den lite.
- Lägg till söta pickles eller dill pickles i stället för relish.
- Prova pickle juice eller rödvinsvinäger i stället för cidervinäger.
- Tillsätt torkade eller färska örter som persilja, gräslök, basilika, dragon eller till och med lite timjan.

Hur man gör potatissallad
- Koka potatis & kyl: Koka potatis i en stor kastrull med saltat vatten tills gaffeln är mjuk. Låt rinna av väl och svalna helt.
- Förbereda tillägg: Medan potatisen kokar, hacka övriga ingredienser (enligt receptet nedan).
- Blanda dressing: Blanda dressingen i botten av en stor skål (en maträtt mindre att diska!) och rör ner de kokta och avsvalnade ingredienserna.
- Kyla: Kyl innan servering så att smakerna kan blandas. Krydda med salt och svartpeppar efter smak.
Tips för perfekt potatissallad
- Koka potatisen bara tills gaffeln är mjuk men koka den inte för mycket, annars kan den absorbera vatten och bli för mosig.
- Tunnskal potatis behöver inte skalas eller kan lätt skalas efter kokning.
- Potatis ska kylas innan dressingen tillsätts.
- Klä salladen generöst då potatisen drar åt sig en del av dressingen.
- Se till att lämna tid att kyla potatissalladen innan servering, detta gör att smakerna kan blandas.

Matrester?
Kylskåp För den bästa potatissalladen, planera alltid att göra den färsk. Den håller sig i kylen i cirka 3 till 4 dagar.
Frys Tyvärr är potatissallad en av de sällsynta rätterna som inte håller bra för att frysa. De råa grönsakerna som ger den en så härlig crunch blir mosig, och majonnäsen kommer att separera när den tinar.
Fler lätta sommarsidor
Älskade din familj denna klassiska potatissallad? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Bästa potatissalladsreceptet
Detta är ett klassiskt potatissalladsrecept med precis rätt mängd crunch, tang och komplexa smaker för att tillfredsställa varje aptit.
Koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk (ca 15 minuter). Kyl helt.
Blanda alla ingredienser till dressingen i en stor skål. Tillsätt resterande ingredienser och blanda väl. (Jag mosar lite av potatisen medan jag mixar så att den blir krämig).
Kyl minst två timmar innan servering.
- Koka potatisen bara tills gaffeln är mjuk men koka den inte för mycket, annars kan den absorbera vatten och bli för mosig.
- Tunnskal potatis behöver inte skalas eller kan lätt skalas efter kokning.
- Potatis ska kylas innan dressingen tillsätts.
- Klä salladen generöst då potatisen drar åt sig en del av dressingen.
- Se till att lämna tid att kyla potatissalladen innan servering, detta gör att smakerna kan blandas.
- Rester kan förvaras i kyl upp till 4 dagar.
Kalorier: 216 | Kolhydrater: 19g | Protein: 5g | Fett: 13g | Mättat fett: 2g | Kolesterol: 99mg | Natrium: 204mg | Kalium: 471mg | Fiber: 2g | Socker: 1g | Vitamin A: 205IU | C-vitamin: 20mg | Kalcium: 31mg | Järn: 1.2mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.
Fler potatisfavoriter




Source link