Denna biff chili tilltalar alla. Enkelt och billigt att göra med köttfärs, bönor och chili, det är hemlagad häftighet som är perfekt för spelkväll eller helt enkelt gammal tisdagkväll.

Vit skål med biff chili med riven ost, tortillachips och limeklyftor på trä

Som kokboksförfattaren Lucinda Scala Quinn förklarar presenterar olika chili en mängd olika regionala personligheter och variationer. Med eller utan bönor. Malet kött eller hackat i bitar. Hel chili eller chilipulver. Detta recept kommer att tilltala nästan alla. Oavsett om du gör den till spelkväll eller bara en tisdagkväll, kan den kläs upp och ner för tillfället. Det är både enkelt och billigt – och för att streeeeeeetch chilin ännu mer, servera den med några rejäla kolhydrater, oavsett om det är tortillachips, majsbröd, ris, bakad potatis, till och med en tallrik pasta. Folk kommer att bli distraherade av nyheten och du kommer att ha rester över för att hjälpa dig att gå vidare till din nästa lönecheck.–David Leite

Biff Chili

Vit skål med biff chili med riven ost, tortillachips och limeklyftor på trä

Denna biff chili tilltalar alla. Enkelt och billigt att göra med köttfärs, bönor och chili, det är hemlagad häftighet som är perfekt för spelkväll eller helt enkelt gammal tisdagkväll.

Prep 30 min

kock 50 min

Total 1 hr 20 min

  • Kasta chilin i en stor stekpanna på hög värme och rosta lätt på båda sidor i några minuter. Efter rostning tar du bort chilin från stekpannan. När de är tillräckligt svala för att hantera, skär upp dem och ta bort och kassera stjälken och fröna. Lägg chilin i en skål och tillsätt tillräckligt med kokande vatten för att täcka. Låt mjukna i 5 minuter. Använd en hålslev eller tång, överför chilin till en mixer eller matberedare och puré, tillsätt bara tillräckligt med blötläggningsvätska för att bilda en tjock pasta.

  • Värm upp stekpannan igen på medelhög värme och tillsätt sedan oljan. Fräs löken och vitlöken tills den är genomskinlig, ca 3 minuter. Öka värmen och tillsätt nötköttet och 2 tsk salt. Bryn nötköttet, rör om då och då för att skrapa upp de brynta bitarna på botten av pannan, cirka 15 minuter. Om köttet verkar överdrivet fett (ditt omdöme), sked bort lite av fettet men lämna lite för smaken.

  • Rör ner spiskumminen och koka i 30 sekunder. Tillsätt chilipasta, rödpepparflingor, oregano, lagerblad, jalapeños och den återstående teskeden salt. Rör om för att kombinera.

  • Tillsätt tomaterna och ölen och låt sjuda i 30 minuter. Tillsätt bönorna och koka i ytterligare 20 minuter. Tillsätt vatten, om det behövs, för önskad konsistens. Servera med önskade kryddor (se huvudnot).

Servering: 1delKalorier: 460kcal (23 %)Kolhydrater: 9g (3%)Protein: 27g (54 %)Fett: 33g (51 %)Mättat fett: 12g (75 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 15gTransfett: 2gKolesterol: 107mg (36 %)Natrium: 1272mg (55 %)Kalium: 609mg (17 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 3g (3%)Vitamin A: 441IU (9 %)C-vitamin: 61mg (74 %)Kalcium: 51mg (5 %)Järn: 4mg (22 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.





Source link

Rate this post

Leave a Reply