Detta biff chimichurri receptet förlitar sig på en traditionell argentinsk örtsås för att fungera som en marinad för grillad stripp eller rib-eye eller till och med flankstek. Och det är enkelt och lätt att slänga ihop i sista stund från sherry eller rödvinsvinäger, olivolja, persilja, oregano, vitlök och rödpepparflingor.

En skivad biff chimichurri med en såsbåt fylld med chimichurri på sidan.

Snälla handuppräckning om vem som hinner marinera en köttbit under veckan? Det var vad vi trodde. Oroa dig inte. Chimichurri-sås är en bedrägligt enkel blandning av persilja, vitlök, olja och vinäger som packar en smakexplosion även när du bara ringlar över biff eller kyckling eller fisk eller något vegetabiliskt föremål för din tillgivenhet. Släpp den bara efter grillning om du inte har tid att marinera den på morgonen. För helvete med att planera i förväg.–David Leite

Steak Chimichurri Vanliga frågor

Kan jag förbereda chimichurri i förväg?

Medan chimichurri kan göras och serveras omedelbart, kan den också göras i förväg och förvaras i en lufttät behållare i ditt kylskåp i ungefär en vecka. Den bör dock serveras i rumstemperatur, så kom ihåg att dra ut den ungefär en timme före måltid.

Vad är innertemperaturen på tillagad biff?

Det beror på dina önskemål. Sätt in en kötttermometer i den tjockaste delen av din stek. När den inre temperaturen når 120°F (49°C) anses köttet vara sällsynt. Vid 130°F (54°C) är det medium-sällsynt. Vid 140°F (60°C) är det medium; vid 150°F (66°C), medelbrunn; och vid 160°F (71°C) och över är det bra gjort och mer. När din biff når önskad temperatur, dra den från värmen och låt den vila på en skärbräda i cirka 5 minuter innan du skivar och/eller serverar den.

För att uppnå den rosa saftiga interiören som visas på bilden, sikta på medium rare.

Kan jag använda chimichurri på något förutom biff?

Definitivt. Chimichurri är en mångsidig krydda och skulle vara välkommen ovanpå grillad kyckling eller fisk.

Biff Chimichurri

En skivad biff chimichurri med en såsbåt fylld med chimichurri på sidan.

Steak chimichurri är en klassisk argentinsk rätt som kombinerar mört grillat nötkött med en kraftfull ört- och vinägersås. Här marineras rib eye steak i chimichurri, grillas till perfektion och serveras med mer chimichurri på toppen.

Denis Kelly

Prep 20 min

laga mat 2 timmar 30 min

Total 2 timmar 50 min

  • Lägg biffarna i en stor, icke-reaktiv ugnsform. Häll 1/3 kopp av chimichurri i en liten skål och häll resten av chimichurri över biffarna. Vänd biffarna så att de täcker båda sidor. Täck och kyl både den lilla mängden chimichurri och de chimichurri-doserade biffarna, vänd då och då, i minst 2 timmar eller upp till 6 timmar.

  • Ta ut biffarna ur kylen 30 minuter före grillning. Förbered en kol- eller gasgrill för direkt grillning på hög värme.

  • Grilla biffarna direkt över den hetaste delen av grillen, vänd och pensla med marinaden en gång tills de är fint förkolnade och tillagade efter eget tycke, 3 1/2 till 5 minuter per sida för medium-rare.

  • Låt biffarna vila några minuter eller mer. Skiva och servera med den reserverade chimichurri vid sidan om för duggregn.

Förrätt, inte förrätt, biff Chimichurri

Du kan improvisera en förrätt från detta biff chimichurri recept. Skär bara steken i tärningar, spett den på tandpetare och servera den med extra chimichurri vid sidan om som en dippsås.

Servering: 1delKalorier: 591kcal (30 %)Protein: 46g (92 %)Fett: 46g (71 %)Mättat fett: 16g (100 %)Fleromättat fett: 3gEnkelomättat fett: 25gKolesterol: 138mg (46 %)Natrium: 118mg (5 %)Kalium: 608mg (17 %)Vitamin A: 34IU (1 %)Kalcium: 16mg (2 %)Järn: 4mg (22 %)

Recensioner av recepttestare

Ursprungligen publicerad 10 augusti 2020

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply