Dessa Bing-körsbär med vinsirap är lite pirriga, mycket söta och precis lagom spritiga. Tillsammans med vaniljglass gör de en fantastisk glassglass för vuxna. Glass inte? (vadå?!) Häll dem direkt i ditt pajhål eller lägg dem på varm brieost.

Ett stenglas fyllt med bingkörsbär med vinsirap och vaniljglass

Anpassad från Elizabeth Heiskell | Kom över! | Houghton Mifflin Harcourt, 2021

När vi var små åt vi aldrig efterrätt hemma. Mamma åt inte efterrätter, så jag antar att hon trodde att ingen annan behövde dem. Hon var en hälsonöt innan det fanns något sådant. Hade hon inte varit född i Mississippideltat är jag ganska säker på att hon skulle ha gått med i en kommun och levt på granola, hampa och alfalfa. Det enda undantaget var på våra födelsedagar. Men jag kan ärligt talat inte komma på ett bättre sätt att liva upp en tråkig veckokväll än att servera efterrätt. Låt oss avsluta den här måltiden med ett utropstecken, inte en punkt! Den här efterrätten kunde inte vara enklare. Glassmannen gjorde halva jobbet, allt du behöver göra är att göra såsen.–Elizabeth Heiskell

  • I ett glasmåttkombinera saften från körsbären med Kirsch och rött vin.
  • I en liten kastrull, rör ihop socker och majsstärkelse tills inga klumpar finns kvar. Vispa gradvis i vinblandningen.
  • Tillsätt körsbären. Koka på medelvärme tills såsen kokar och tjocknar, ca 5 minuter.

  • Ta bort från värmen och tillsätt mandelextraktet, om du använder det. Låt svalna något. Smaka av och tillsätt mer socker om det behövs. Servera den varma såsen över glassen.

Vad är skillnaden mellan körsbär?

Det enklaste sättet att kategorisera körsbär är efter geografisk plats och sötma. Svet körsbär, som inkluderar Bing, Ulsteroch Regnigareodlas mestadels i Washington, Kalifornien, Oregon, Wisconsin och Michigan. Surkörsbär, som t.ex Montmorency, Morellooch Tidiga Richmond, är i första hand från Michigan, New York och Utah.

Vilka är de bästa användningsområdena för söta och sura körsbär?

Surkörsbär är bra att baka. Eftersom du kan pilla med mängden socker du använder, kan du anpassa den svårfångade surkörsbärspajen, tårtor, kakor och barer en gång om året för att passa din rynkkvot. Dessutom sägs surkörsbär förbättra sömn och uthållighet, minska systoliskt blodtryck och minimera muskelömhet och inflammation. Var uppmärksam: Säsongen för surkörsbär är kort: juni och juli, mestadels.
Söta körsbär har en längre säsong – maj till augusti – så du behöver inte stressa och göra alla körsbärsrätter du har. Söta körsbär är bra i sirap som detta recept, glasyrer, rispuddingar, glassar, likör och bakade i rätter som clafouti.

Servering: 1 delKalorier: 344 kcalKolhydrater: 45 gProtein: 5 gFett: 13 gMättat fett: 8 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 4 gKolesterol: 52 mgNatrium: 95 mgKalium: 372 mgFiber: 2 gSocker: 39 gVitamin A: 537 IUC-vitamin: 5 mgKalcium: 159 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Elizabeth Heiskell. Foto © 2021 Angie Mosier. Alla rättigheter förbehållna.

Ursprungligen publicerad 10 juli 2021

Recepttestares recensioner

Dessa Bing körsbär med vinsirap är en lätt elegant dessert som framkallar oohs och aahs. Receptet kom ihop på nolltid och var så gott. Jag gjorde den på morgonen och värmde den lite innan jag serverade den senare på kvällen. Kombinationen av mörka, söta körsbär, Kirsch och vin gjorde den perfekta eftermiddagen. Jag serverade den med vaniljglass en kväll och nästa kväll med pistageglass. Båda var underbara.

Dessa Bing-körsbär med vinsirap är så enkla och riktigt läckra! Detta tog ingen tid alls att sätta ihop. Under Bing-körsbärssäsongen gröper jag alltid ett gäng Bing-körsbär och fryser in dem för att använda till muffins eller andra recept under lågsäsong. Detta gjorde förberedelsen supersnabb. Vinet och Kirsch är de perfekta tilläggen för att göra detta till en showpropp. Utsökt på glass, men prova på ricottafyllda crepes eller pannkakor/våfflor! Ren godhet! Förutom att prova detta på crepes och pannkakor, (utan det extra sockret) tillsätt en skvätt balsamvinäger, en nypa salt och svartpeppar och prova på fläskfilé. Utsökt!

Vi har en körsbärsfestival i en närliggande stad varje år, så jag är alltid glad över att hitta nya sätt att använda dem… Speciellt Bing-körsbär! Det här receptet på Bing-körsbär med vinsirap var ett enkelt, imponerande sätt att använda dem och skörda fördelarna när som helst på året. Kontrasten mellan söta körsbär, torrt vin och jordnära mandlar mot den rika, kalla glassen var perfekt. Den lämnade mig inte heller med skuld och tyngd av varm fudge eller kola, den kändes fortfarande riktigt lätt och fruktig.

Det här receptet på Bing-körsbär med vinsirap är en utsökt liten sås. Det var överseende underbart över chokladglass och ganska jäkla gott med ett grillat, örtmarinerat kycklinglår. Och jag måste erkänna att jag smög lite till frukost med min grekiska yoghurt. Jag älskar att ha alternativ.Source link

Rate this post

Leave a Reply