Alla hjärtans dag, åh, vilken magisk tid på året. Allt är rosa och fluffigt och fullt av gushy och bleh. Det är inte riktigt min grej. Visst, jag kommer att fira, men det är mer hemma, laga en god måltid på något sätt. Det är inte gå ut, ha en stor showoff vara fancy deal. Det finns ingen anledning att få internetpoäng genom att vara extremt extravagant i dina stora gester (särskilt om de är reserverade för bara en dag om året). Låt oss alla fylla våra hjärtan med kärlek och glädje genom att ta en god drink, som Bitter Valentine.

Förra gången jag gjorde en stor ansträngning för att gå ut på Alla hjärtans dag bestämde jag mig för att Alice och jag skulle äta på en av våra favoritrestauranger i LA: The Foundry on Melrose. Det finns inget vi inte älskade med den platsen, maten var fantastisk, servicen var oöverträffad, den grillade osten var häpnadsväckande, det är fortfarande den bästa hamburgaren jag någonsin har ätit, drinkarna var på punkt, bokstavligen (tack) Bobby [there’s a story there too, but that’s another post]) allt var fantastiskt.

Nackdelen med att gå på den stora V-dagen är dock att det alltid är en fast meny. Jag har full förståelse för detta eftersom det är svårt att slå ut en fullständig meny när man försöker vända på steken och få in så många kärleksfåglar som möjligt. Ändå var måltiden bra, men jag visste att jag ville gå tillbaka för hela upplevelsen – mest för att några av mina favoriter inte fanns på menyn.

Sedan stängde de.

Vi fick aldrig den sista måltiden där. Eric Greenspan är fortfarande en av de bästa kockarna jag någonsin har haft nöjet att träffa (han skulle komma förbi varje bord, prata lite, se till att maten var god och sedan återgå till att styra köket), men han var tvungen att stänga gjuteriet innan vi fick den sista fulla måltiden var lite bitterljuv.

Vi kanske bara måste gå och hämta några grillad ost istället.

Hur som helst, tillbaka till början, cocktailen i fråga, Bitter Valentine. Jag har velat leka med bittra smaker nyligen, så jag tog en flaska Amaro Lucanotog en klunk och föreställde mig några Valentine-smaker.

Det är så jag arbetar med mina mystiska cocktailspådomar. Magin bakom drinkarna.

Jag hade två tankar, den ena ignorerade jag eftersom jag kanske skulle utforska den senare och den andra var jordgubbar.

Om du aldrig har provat Amaro Lucano är den jordig, bitter och har några unika botaniska toner. En av de saker som det verkligen fungerar med är jordgubbar. Om du inte tror mig, ta en klunk och fundera själv. Jag väntar.

Efter att ha bestämt mig för att gå nerför Strawberry Lane måste jag ha blivit inspirerad av vårens intrångande natur (åtminstone här i Kalifornien där det svävar runt 77°F idag) och tänkte att en fin tequila skulle fungera välkänt.

Nu var vi dukade med Amaro Lucano, tequila, jordgubbslikör och något. Vi behövde något annat där för att avrunda smakerna. Att något annat visade sig vara citron.

Blanda alltsammans och du har en uppfriskande, lätt bitter, lätt söt, oändligt god cocktail. Oavsett om du älskar den stora dagen för nallar eller hatar den, kommer du att njuta av Bitter Valentine.

För alla andra, låt oss komma till Bitter Valentine!

Bitter Valentine: En bitter tequila-cocktail för alla hjärtans dag

Författare: Drinkbloggen

Typ av recept: Drycker

Förberedelsedags:

Tillagningstid:

Total tid:

Serverar: 1

 • 1½ uns. tequila
 • 1 oz. Amaro Lucano
 • ¾ uns. jordgubbslikör
 • ¾ uns. citron juice
 • Jordgubbar
 • Glastyp: martini
 1. Häll all din sprit plus citronsaft i din cocktailshaker.
 2. Tillsätt lite is.
 3. Skaka.
 4. Skaka för att förstöra ilskan i ditt hjärta.
 5. Eller att fylla den.
 6. Oavsett vilket du bestämmer, skaka tills det är gott och kallt.
 7. Häll upp och sila ner i ditt martiniglas.
 8. Jag har lagt till silningsstegen eftersom du inte vill ha isbitar.
 9. Om du inte gör det, ansträng dig inte.
 10. Garnera med en jordgubbe.
 11. Gå nu och bli bitter.
 12. Eller vara glad.
 13. Hur som helst är det en jävligt bra cocktail.

3.5.3228

12 februari 2018 | av Morgan

Source link

Rate this post

Leave a Reply