Blåbärsfryst yoghurt är en flerårig favorit men det är särskilt härligt mitt i en varm sommardag. Mindre rik än blåbärsglass, med lite tang som är mer uppfriskande än bitande.

Fyra skopor blåbärsfryst yoghurt i en träskål med en sked vilande bredvid.

Anpassad från Leda Scheintaub | Kulturmat för ditt kök | Rizzoli, 2014

Äkta blåbärsfryst yoghurt, som receptet du hittar här, är krämig, syrlig och fyllig och innehåller få ingredienser förutom ren yoghurt och något som sötar och smaksätter den naturligt. Även om fro-yo-verksamheten har blivit en mångmiljonaffär, är många produkter på marknaden lite mer än skräpmat, laddade med svåruttalade ingredienser och ohälsosamma sötningsmedel och saknar probiotisk profil (och sedan toppar du dem med gummibjörnar).–Leda Scheintaub

Vanliga frågor om blåbärsfryst yoghurt

Måste jag använda fullfet yoghurt?

Men ja. Yoghurt med reducerad fetthalt är mer vattnig och ganska lite tunnare än den feta grejen. Du kommer först och främst att upptäcka att din fro-yo är isig snarare än krämig. I fullfet yoghurt ersätter det extra fettet vattnet – fett fryser väldigt olika. Läckert annorlunda faktiskt. Du kommer också att upptäcka att fryst yoghurt med låg fetthalt fryser till ett fast block mycket snabbt.

Kan jag byta limejuice mot citronsaften i detta frysta yoghurtrecept?

Ja. En av våra testare använde limejuice i sin blåbärsfrysta yoghurt och blev nöjd med smaken. Du kanske inte vill ha hela 3 matskedar. Börja med mindre och anpassa efter smak.

Blåbär Frozen Yoghurt

Fyra skopor blåbärsfryst yoghurt i en träskål med en sked vilande bredvid.

Hemlagad blåbärsfryst yoghurt kommer att smaka som yoghurten som gick in i den; gör din egen eller använd ett märke av god kvalitet för en verkligt odlad fryst dessert.

Leda Scheintaub

Prep 15 min

laga mat 15 min

Total 3 timmar

  • Kombinera blåbär, honung och citronsaft i en medelstor kastrull. (Den exakta mängden honung beror på hur syrliga dina blåbär och hur söta dina sötsaker.) Placera på medel-låg värme och koka tills blåbären mjuknar och sirapen som bildas börjar tjockna, 10 till 20 minuter (om du är med frysta blåbär kan det ta lite längre tid).

  • Ta kastrullen från värmen, rör ner saltet och låt svalna till rumstemperatur, cirka 45 minuter.

  • Häll blandningen i en mixer, tillsätt yoghurten och mixa tills den är helt införlivad. Smaka av och tillsätt mer honung om det behövs, tänk på att din frysta yoghurt kommer att smaka mindre söt när den är fryst (kallt dämpar smaker). Placera den frysta blåbärsyoghurtblandningen i en återförslutningsbar behållare med lock, täck och kyl tills den är kall, minst 2 timmar och upp till 24 timmar.

  • Bearbeta blandningen i en glassmaskin enligt tillverkarens instruktioner. Häll upp i en lufttät behållare och frys i minst 2 timmar så att konsistensen stelnar något innan servering. (Den frysta yoghurten serveras bäst inom några timmar efter att den har kärnats, men var säker på att den håller sig i frysen i upp till flera dagar utan att förvandlas till en ogenomtränglig bit av lila is.)

Servering: 0,5koppKalorier: 88kcal (4 %)Kolhydrater: 16g (5 %)Protein: 2g (4 %)Fett: 2g (3%)Mättat fett: 1g (6 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 1gKolesterol: 8mg (3%)Natrium: 29mg (1 %)Kalium: 132mg (4 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 14g (16 %)Vitamin A: 81IU (2 %)C-vitamin: 5mg (6 %)Kalcium: 77mg (8%)Järn: 1mg (6 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 11 juni 2015

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply