Varmt och fräscht från ugnen, det här hemmagjord blåbärsskomakare recept bakar färska sommarblåbär under en smörig skomakartoppning.
Den är gjord med enkla ingredienser som du förmodligen har till hands, det tar bara 10 minuter att förbereda!

Ett enkelt recept på blåbärsdessert
- Denna blåbärsskomakare kombinerar färska eller frysta blåbär med skafferi ingredienser för en enkel efterrätt.
- Det går snabbt och lätt för en från början favorit!
- Lägg i andra frukter eller bär.
- Gör i förväg och servera kyld eller uppvärmd och servera med vaniljglass eller vispad grädde!

Ingredienser till Blueberry Cobbler
Blåbär – Välj färska eller frysta blåbär! Andra färska bär (som björnbär, jordgubbar eller hallon) kan läggas till och lite citronskal är ett bra tillskott! Blåbären bildar en sås och det är så gott!
Skomakare Topping – En skomakare skiljer sig från en fruktknäcke i toppingen. Fruktcrisp eller crumble har en streusel topping medan en skomakare topping kan vara antingen kak- eller kex-liknande. Kextoppen läggs över bären och gräddas gyllene. Tillsätt en nypa kanel eller muskotnöt och smaka av med vanilj om så önskas
Valfria tillägg – Strö på lite havre, hackade valnötter, strimlad mandel eller kokos, om så önskas.

Hur man gör blåbärsskomakare
Detta enkla Blueberry Cobbler-recept tar minuter att förbereda och blir perfekt varje gång!
- Blanda blåbärsmjöl och socker och häll i ugnsformen.
- Blanda de torra ingredienserna i en liten skål och blanda sedan i resten av ingredienserna tills de är väl blandade.
- Häll smeten över blåbären i matskedar (den täcker inte alla blåbär, det är okej!) Grädda (per recept nedan).
Tips för en stor skomakare
- Färska blåbär är bäst om möjligt.
- Hoppa inte över att slänga blåbären i mjöl! Detta steg förtjockar blåbärsblandningen jämnt och gör en sås.
- Om skomakaren är för rinnig, låt skomakaren få tillräckligt med tid efter gräddningen eller kyl tills den är fast. Om det inte är saftigt, har det troligen inte kokat tillräckligt länge för att blåbären ska kunna släppa saften.
- Om toppingen börjar bryna för mycket, täck den löst med folie.
- Förvara överbliven blåbärsskomakare täckt i rumstemperatur eller i kylen i upp till 3 dagar.

Fler blåbärsrecept
Älskade din familj denna blåbärsskomakare? Lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Blåbärsskomakare
Blueberry Cobbler är perfekt för att visa upp dessa sommarblåbär. Den kommer tillsammans med bara 10 minuters förberedelse och smakar fantastiskt med en kula vaniljglass eller vispad grädde.
-
Värm ugnen till 375°F och smörj lätt en 8×8″ ugnsform.
-
I en stor skål, rör ihop blåbär, ¼ kopp mjöl och 1 kopp socker. Häll i förberedd ugnsform.
-
I en annan stor skål, rör ihop resterande mjöl, socker, bakpulver och kanel. Tillsätt ägg, mjölk och rapsolja och rör tills det är helt blandat. Smeten blir tjock.
-
Häll smeten över blåbären i matskedar, täck så mycket av frukten som möjligt (den täcker inte helt!).
-
Grädda i 35-40 minuter eller tills toppingen är gyllenbrun och blåbären tjocknat och bubbligt.
-
Låt svalna i 10 minuter innan servering.
- Färska blåbär är bäst om möjligt.
- Om skomakaren är för rinnig, låt skomakaren få tillräckligt med tid efter gräddningen eller kyl tills den är fast. Om det inte är saftigt, har det troligen inte kokat tillräckligt länge för att blåbären ska kunna släppa saften.
- Om toppingen börjar bryna för mycket, täck den löst med folie.
- Förvara överbliven blåbärsskomakare täckt i rumstemperatur eller i kylen i upp till 3 dagar.
Kalorier: 369 | Kolhydrater: 76g | Protein: 4g | Fett: 6g | Kolesterol: 27mg | Natrium: 17mg | Kalium: 196mg | Fiber: 3g | Socker: 52g | Vitamin A: 110IU | C-vitamin: 9.6mg | Kalcium: 55mg | Järn: 1.7mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



