Detta ädelost, korv och valnötspasta är så krämig och överseende att det känns värdigt ett speciellt tillfälle men är helt genomförbart på en vardagskväll.

En vit skål fylld med ädelost, korv och valnötspasta med en gaffel vilande på sidan av skålen.

Denna pastarätt är en av de där riktiga skafferimåltiderna. Jag rotade runt i köket en vardagskväll efter något att göra. Jag var sugen och inte på humör för massor av skalning, skärning, tärning och omrörning. Jag ville äta PRECIS då och där. När det händer brukar jag sätta en kastrull med vatten på spisen och skruva upp värmen och komma på saker därifrån.

Pasta är givet. Roquefort lurar alltid i kylen eftersom The One är en stor ädelost-aficionado. Så två ingredienser ner. Vi hade söt italiensk korv i kylen, så en snurrvad i mikron på “upptining” skötte det. Och ja, valnötter? Vem har inte dem till hands?

Jag erkänner, första gången jag gjorde den här sträckte jag mig efter tung grädde istället för halv-och-halva för, ja, ärligt talat, måste jag ens säga?!–David Leite


Varför våra testare älskade detta

Pojke, älskade våra testare den här rätten. De hittade den enkelt och snabbt att göra. Och smaken? P. Morena skrev, “The kombination av ädelost, korv och valnötter är fantastisk.”

Angie Zoobkoff, vår chefredaktör, tycker att “spektakulärt rik och krämig” och “värd ett speciellt tillfälle.”

Anteckningar om ingredienser

Ingredienser för ädelostpasta: pasta, ost, valnötter, hälften och hälften, korv och smör.
 • Söt italiensk korv–Sötman i den italienska korven balanserar fint mot den mustiga, syrliga osten och krämiga såsen. Du kan ersätta en annan typ av korv, till exempel kryddig italiensk. Var noga med att använda en färsk otorkad korv som går att smula.
 • Pasta—Färsk pasta är underbart här, men torkad pasta fungerar lika bra. Välj en lång nudel, som bucatini, spaghetti eller fettuccine så att såsen har gott om plats att hålla fast vid.
 • Blå ost– Alla typer av ädelost kommer att fungera i denna ädelostpastasås, men observera att om du använder ost med mycket ådring kommer såsen att få en gråaktig färg. Smaken på osten du väljer kommer att märkas, så om du har kräsna matgäster, välj en mild blå, som Gorgonzola eller dansk blå. Om du älskar den läckra smaken av stark ädelost, välj en smulig ost med fet smak, som Roquefort.
 • Hälften och hälften–Detta ger den perfekta mängden krämighet utan att göra rätten för tung. Du kan ersätta tung grädde med en del av halv-och-halva om du vill ha exceptionellt rik och överseende pasta.

Hur man gör detta recept

 1. Värm ugnen till 350°F. Ha klart en kantad bakplåt. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Valnötter på en plåt och hackade valnötter med en kniv på sidan.
 1. Strö ut valnötterna över bakplåten. Rosta valnötterna tills de doftar och får lite färg.
 2. Kyl valnötterna helt. Hacka dem grovt och ställ dem åt sidan.
Okokt och kokt, brynt korv i en stekpanna och kokt korv i en ädelostsås i en stekpanna.
 1. Bryn korven. Lägg till korven i en stekpanna och koka, bryt korven i bitar, tills den är brun och genomstekt.
 2. Koka pastan. Medan korven får färg, tillsätt pastan i det kokande vattnet och koka tills den är al dente, låt den rinna av, spara 1/2 kopp av kokvattnet.
 3. Rör ner halv-och-halva och ost i korven. Koka upp såsen och koka, rör om ofta, tills såsen tjocknar.
Pastan läggs till en stekpanna med krämig korvsås och den färdiga pastan snurras i pastan med en tång.
 1. Häll ner pastan i såsen. Koka pastan i såsen under konstant omrörning tills pastan är genomstekt. Tillsätt det reserverade pastavattnet, om det behövs, för att lossa såsen.
 2. Avsluta pastan. Smaka av med salt och peppar. Divvy mellan skålar och toppa med de hackade valnötterna och mer ädelost.

Vanliga frågor om recept

Vilken typ av ädelost ska jag använda?

Det finns i huvudsak två typer av ätare i världen: De som älskar ädelost och inte kan ha den tillräckligt stickande, och alla andra. Det kan låta ganska självklart, men tänk på din preferensnivå för ädelost när du väljer ost i butiken (eller hämtar den från din ostlåda i kylen) för även om det här receptet är fantastiskt kommer det inte att förändra din ädelost magiskt. tröskel.

Smuliga blåmögelostar, inklusive Roquefort och Stilton och Cabrales och Cambozola, är mer robust smaksatta och stickande. Krämiga unga blåmögelostar tenderar att vara mildare. Även de som svär att de inte tål det tenderar att svimma för recept gjorda med unga blues som gorgonzola dolce. Och de som hamnar mer i mittspektrat inkluderar blues som Maytag blue (tillverkad i Iowa) och gorgonzola (inte dolce) och Valdeon.

Kan du göra detta i förväg?

Som den mesta krämiga pastan serveras denna bäst så fort den är gjord. Om du har rester över, värm på spishällen på låg värme och tillsätt en skvätt halv-och-halva om det behövs för att lossa såsen.

Vad är hemligheten bakom att laga perfekt pasta?

Nyckeln till att laga perfekt pasta är att se till att du inte kokar den förbi al dente, spara lite pastavatten och se till att koka färdigt din pasta i såsen.

Hjälpfulla tips

 • Se till att bara koka pastan tills den är al dente eftersom den fortsätter att koka när den läggs tillbaka till såsen.
 • Denna pasta serveras bäst dagen den görs, men rester kan förvaras i en lufttät behållare i kylen i upp till 3 dagar.
En vit skål fylld med ädelost, korv och valnötspasta med en gaffel vilande på sidan av skålen.

Fler bra recept på krämig pasta

☞ Om du gör det här receptet, eller någon annan maträtt på LC, överväg lämnar en recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

Blåmögelost, korv och valnötspasta

En vit skål fylld med ädelost, korv och valnötspasta med en gaffel vilande på sidan av skålen.

Denna ädelost, korv och valnötspasta är rik, krämig komfortmat gjord på valnötter, söt italiensk korv, pasta och ädelost. Det är ett enkelt sätt att äta middag på bordet när du börjar bli sur för en snabb men extremt tillfredsställande måltid.

Prep 5 min

kock 25 min

Total 30 min

 • Värm ugnen till 350°F (177°C). Klä en kantad bakplåt med bakplåtspapper. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

 • Strö ut valnötterna på plåten och rosta tills de doftar och är lätt brynta i kanterna, 7 till 10 minuter.

 • Lägg genast över valnötterna på en skärbräda och låt svalna innan du grovhacker dem.

 • Under tiden, i en stor stekpanna på medelhög värme, smält smöret. Tillsätt korven och koka, bryt upp köttet med en spatel, tills det får färg och inga spår av rosa finns kvar, 8 till 10 minuter.

 • Koka pastan i det kokande vattnet, rör om ofta, tills den är al dente, cirka 2 minuter mindre än anvisningarna på förpackningen. När pastan är klar, häll av den, spara minst 1/2 dl pastavatten.

 • Tillsätt osten och hälften och hälften till korven, höj värmen till hög och koka, rör ofta, tills hälften och hälften tjocknar lite, 3 till 4 minuter.

 • Häll försiktigt ner den avrunna pastan i stekpannan, sänk värmen till låg och låt sjuda, rör hela tiden, tills pastan är genomstekt och vätskan har tjocknat, ca 3 minuter till. Om så önskas, späd såsen med lite av det reserverade pastavattnet.

 • Smaka av pastan och smaka av med peppar och salt om det behövs.

 • Fördela pastan mellan varma skålar och toppa med mer ädelost och valnötterna. Servera omedelbart.

 1. Koka pasta –Se till att bara koka pastan tills den är al dente eftersom den fortsätter att koka när den läggs tillbaka till såsen.
 2. Lagring-Denna pasta serveras bäst dagen den görs, men rester kan förvaras i en lufttät behållare i kylen i upp till 3 dagar.
 3. Återuppvärmning –För att värma överbliven ädelostpasta, lägg den i en kastrull på låg värme och tillsätt en skvätt halv-och-halva eller grädde. Värm tills pastan är genomvärmd och såsen har lossnat.

Servering: 1serveringKalorier: 1339kcal (67 %)Kolhydrater: 96g (32 %)Protein: 48g (96 %)Fett: 85g (131 %)Mättat fett: 33g (206 %)Fleromättat fett: 20gEnkelomättat fett: 27gTransfett: 0,1gKolesterol: 168mg (56 %)Natrium: 1400mg (61 %)Kalium: 938mg (27 %)Fiber: 6g (25 %)Socker: 9g (10 %)Vitamin A: 851IU (17 %)C-vitamin: 4mg (5 %)Kalcium: 428mg (43 %)Järn: 4mg (22 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Source link

Rate this post

Leave a Reply