Färsk, skarp och oemotståndligt smakrik, denna BLT-sallad är en favorit genom tiderna.
Fullpackad med färska grönsaker, saftiga tomater, smulad bacon och ost, den innehåller en klassisk BLT-smörgåsgodhet i varje tugga.
Ringla över detta med en krämig örtdressing och njut av till en lätt lunch eller till middag.

En enkel favoritsallad
- Njut av det traditionella BLT smörgås i en uppfriskande, salladsform.
- Det är fräscht och krispigt, salt och rökigt och det kommer ihop på nolltid, perfekt för hektiska veckokvällar.
- Den kan serveras som en fyllningsmåltid eller som tillbehör, och ingredienserna är lätta att anpassa efter din smak.
- Dressingen är krämig och full av örter men behöver bara en några ingredienser och en shake i en mason burk.
- Det är naturligt lågkalori och kan enkelt toppas med grillad kyckling om du vill, det är den perfekta middagen under varmare månader.

BLT Sallad Ingredienser
Allt som går in i en vanlig BLT-macka kan göras till en sallad! Allt som behövs är några lätta att hitta ingredienser.
- Sallad: Isberg och romansallat är basen i denna sallad och har en tillfredsställande crunch
- Persilja: Två matskedar, hackade. För en hint av fräschör.
- Tomater: Skär en färsk tomat i bitar eller använd halverade körsbärstomater för en söt och saftig pop.
- Bacon: Om tiden tillåter, tillaga ditt eget bacon för bästa smak (vi lägger det på en kantad bakplåt och bakar bacon i ugnen). Om du har ont om tid, använd riktiga baconbitar men fräs dem i mikron först. Byt ut kalkonbacon om du föredrar det.
- Gröna lökar: Vi älskar den salta smaken de lägger till; byt ut dem mot tunt skivad rödlök om du vill.
- Ost: Välj ädelost, cheddar eller fetaost – välj själv!
Tillsätt gärna avokado, ett skivat hårdkokt ägg eller två, eller kanske en näve krutonger.

Hur man gör en BLT-sallad
- Lägg ingredienserna till dressingen i en burk och skaka för att kombinera.
- Lägg hackad sallad i en skål och toppa med resterande ingredienser enligt receptet nedan.
- Ringla över dressing och servera genast.
För att göra framåt, lägg salladen i en påse eller behållare med dragkedja och lägg dressingen i en separat behållare för att klä när det är dags att njuta.
Dressing för BLT-sallad
Den syrliga dressingen kompletterar smakerna av bacon och tomat i denna sallad. Det är också ett bra dopp för färska grönsaker också!

Lagring av rester
Överbliven BLT-sallad kan förvaras i upp till 3 dagar i kylen om den är i en täckt behållare.
Det är bara att fräscha upp smakerna med lite extra salt och peppar och servera! BLT-sallad är perfekt i en wrap eller staplad på en rostad ciabattarulle!
Våra favoritsallader
Har du testat denna BLT-sallad? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

BLT sallad
Denna BLT-sallad är snabb och enkel att tillaga med alla klassiska BLT-sandwichsmaker vi älskar!
-
Lägg sallad i en stor skål och toppa med resterande ingredienser.
-
I en burk med lock, kombinera gräddfil, majonnäs, kärnmjölk eller mjölk, citronsaft, socker, lökpulver, dill och vitlökspulver. Skaka väl för att kombinera och tillsätt salt och peppar efter smak.
-
Ringla dressingen över salladen och blanda väl. Servera omedelbart.
- Använd förkokt bacon eller tillaga lite i ugnen.
- Tvätta sallad upp till 3 dagar i förväg, skaka torrt och förvara i kylen.
- Om du använder butiksförband, ranch eller ädelost, kombinera väl.
Valfria tillägg
Tärnad avokado
Hackade kokta ägg
Krutonger
Kalorier: 486 | Kolhydrater: 10g | Protein: 14g | Fett: 44g | Mättat fett: 15g | Kolesterol: 70mg | Natrium: 767mg | Kalium: 561mg | Fiber: 2g | Socker: 6g | Vitamin A: 3872IU | C-vitamin: 17mg | Kalcium: 173mg | Järn: 1mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



