Detta blåbär brioche French toast gryta görs genom att blötlägga brioche eller challah över natten i en söt, krämig äggkräm och sedan grädda den nästa morgon. Det är en lättlagad frukost som är perfekt för att mata en publik.

En kastrull med blåbärsbroche French toast gryta på galler med en skål med blåbär bredvid.

Anpassad från Jessie Sheehan | Jessie Sheehan bakar | 2022

Här är grejen med bakad French toast (utöver ingrediensernas enkelhet), det är en av de där drömska bakverken som du gör i förväg!! (Vanligtvis är jag försiktig med utropstecken, men detta kräver två).

Kvällen innan skivar du brödet, skiktar det (attraktivt) i din panna, kombinerar alla resterande ingredienser, vispar, häller över brödet och strö på (typ en massa) blåbär. Ställ pannan i kylen för natten så att brödet kan suga upp vaniljsåsen, och på morgonen gör du inget annat än att stoppa in den i ugnen och mata den till dina vänner.

Och att säga att det inte kommer att finnas några bråk – inte ens bland tonåringarna i ditt liv – är en underdrift. Njut av.– Jessie Sheehan

En rektangulär kastrull med blåbärsbroche French toast gryta bredvid en kökshandduk och snygg serveringssked.

Vanliga frågor om blåbärsbroche French Toast Casserole

Vad kan jag göra med överbliven äggvita?

Så många saker! Spara de vita till maränger, frostings, änglamatkaka, mousse, pannkakor eller omeletter! Gör äggvitekoppar för lätta morgnar. Äggvitan håller sig i kylen i upp till två dagar, men du kan även frysa dem i upp till tre månader.

Vad är brioche?

Brioche är ett lätt sötat franskt bröd som är berikat med ägg, mjölk och smör. Tillsatsen av smör och ägg gör den mycket rik och mör.

Vad ska jag servera till fransk toastgryta?

Eftersom grytan sätts ihop kvällen innan har du massor av alternativ för tillbehör – inte för att du behöver många med denna mättande franska toast. Vi älskar kombinationen av salt kött och söta bär, så vi rekommenderar skivor av tjockt, knaprigt bacon eller hemlagad frukostkorv. Sedan, lite riktigt smör och sirap, en kopp gott kaffe och kanske ett ägg eller två – och du har en perfekt helgfrukost för en publik.

Kan jag halvera det här receptet?

Ja. Dela ingredienserna på mitten och följ anvisningarna med en fyrkantig 8-x8-tums bakform.

Vad är det bästa sättet att värma fransk toastgryta?

Våra testare hade stor framgång med att frysa in den överblivna grytan i enskilda portioner. Tina eller värm ofrysta portioner i mikrovågsugnen och ställ sedan under broilern i några minuter för att göra dem knapriga.

Blueberry Brioche French Toast Gryta

En kastrull med blåbärsbroche French toast gryta på galler med en skål med blåbär bredvid.

Bakad French toast är i huvudsak brödpudding till frukost. Jag älskar franska toast (oavsett om det är bakat eller inte) och brödpudding nästan mer än något annat (förutom kanske mina barn).

Jessie Sheehan

Prep 30 min

laga mat 50 min

Total 13 timmar 20 min

  • Smörj en 9 x 13 x 2 tum (23 x 33 x 5 cm) ugnsform med matlagningsspray eller mjukt smör.

  • Skär brioche eller challah i 1-tums (2,5 cm) skivor och skär dessa skivor på mitten. Ordna snyggt i din förberedda ugnsform, lägg brödet i tre rader.

  • I en stor skål, kombinera ägg, äggulor och vanilj och vispa för att kombinera. Tillsätt sockret och vispa igen.

  • Tillsätt mjölk, grädde och smör (vilket kan få vaniljsåsen att kura ihop sig lite) och vispa en sista gång. (Det kommer att finnas MYCKET vaniljsås. Var inte orolig: brödet kommer så småningom att suga upp allt (antingen i kylen eller i ugnen) och den extra vaniljsåsen gör det drömmande av bakade franska toaster.)

  • Häll vaniljsås över brödet, tryck ner brödet med fingrarna, om det behövs, för att se till att alla bitar är nedsänkta.

  • Strö blåbären över brödet och tryck försiktigt in några av blåbären med fingrarna mellan brödskivorna.

  • Strö över rejält med turbinadosocker. Täck ugnsformen med plastfolie och ställ i kylen över natten.

  • Värm ugnen på morgonen till 350°F (175°C).

  • Ta ut ugnsformen från kylen och grädda tills brödet är gyllenbrunt och vaniljsåsen är helt absorberad och tillagad, 50 till 60 minuter. Om du gillar en lösare, mjukare vaniljsås, grädda i närmare 50 minuter. Och om du gillar en krispigare fransk toast, grädda längre. Jag är någonstans mittemellan.

  • Servera omedelbart med konditorsocker lätt pudrat ovanpå, om så önskas.

Servering: 1delKalorier: 682kcal (34 %)Kolhydrater: 61g (20 %)Protein: 14g (28 %)Fett: 44g (68 %)Mättat fett: 26g (163 %)Fleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 8gTransfett: 1gKolesterol: 318mg (106 %)Natrium: 334mg (15 %)Kalium: 225mg (6 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 33g (37 %)Vitamin A: 1736IU (35 %)C-vitamin: 3mg (4 %)Kalcium: 185mg (19 %)Järn: 1mg (6 %)

Recensioner av recepttestare

Ursprungligen publicerad 22 juni 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply