Dessa glaserade blåbärscitronscones är lätta och flagnande och sprängfyllda av blåbärs- och citronsmaker. Det är inte konstigt att våra testare kallar dem det bästa de någonsin har provat.

Tre glaserade blåbärscitronscones på en bakplåtspappersklädd plåt med en citronhalva och en sked på sidan.

Anpassad från Kristin Hoffman | Baker Betties bättre bakbok | Mango, 2021

Dessa blåbärscitronscones är scones i amerikansk bageristil som är något fluffigare, sötare och närmare ett bakverk än många scones som finns utanför USA. Dessa toppas också ofta med en konditorglasyr. Dessutom kan scones göras enkla och ätas med vilken fyllning du vill eller använda som bas på jordgubbstårta.–Kristin Hoffman

Vanliga frågor om blåbärscitronscones

Hur ska jag servera mina bakade scones?

När de är gräddade och redo att serveras, bryt helt enkelt isär sconesen med fingrarna och ät som alla andra bakverk. Som författaren föreslår kan du använda dina scones som bas för jordgubbstårta (ärligt talat kan vi inte få den ur våra huvuden och behöver göra scones just nu), eller så kan du välja att skära upp dem och lägga till smör , Meyer lemon curd eller blåbärssylt.

Kan jag använda mjölk istället för tung grädde för scones?

Medan tung grädde krävs i det här receptet, om du är i en förträngning, kan du ersätta mjölk och smör med grädde och få nästan samma slutresultat. Använd bara 1/4 kopp smält smör och 3/4 kopp mjölk för varje kopp tung grädde som krävs.

Vilken skillnad gör krämtvätten på de färdiga sconesen?

Du kanske är mer bekant med en äggtvätt (som du kan använda här istället om du föredrar det). Äggtvättet som vi vanligtvis använder på pajer och bakverk skapar en härlig glittrande glans på bakverk, men proteinet och sockret i den tunga grädden kommer att lägga en touch av färg till annars bleka scones. Fettet i grädden kommer också att ge lite glans till topparna.

Varför behöver smör vara väldigt kallt för att göra scones?

Genom att använda väldigt kallt (eller till och med fryst) smör kan degen hålla sig kall ända tills den går in i ugnen. Vid den tidpunkten smälter smöret och skapar lätta, möra scones som inte sprider sig.

Blåbär citron scones

Tre glaserade blåbärscitronscones på en bakplåtspappersklädd plåt med en citronhalva och en sked på sidan.

Dessa citronblåbärsscones i amerikansk stil är toppade med en söt citronglasyr. De är bara söta nog att njuta av när som helst på dagen.

Kristin Hoffman

Prep 35 min

laga mat 15 min

Total 1 hr

Gör scones

 • Placera en ugnsgaller i mittläget. Värm ugnen till 425°F (220°C). Se till att ge ugnen gott om tid att förvärma, eftersom sconesen sprider sig för mycket om den inte är tillräckligt varm.

 • Klä en kantad bakplåt med bakplåtspapper eller en bakmatta av silikon.

 • Vispa ihop mjöl, socker, bakpulver och salt i en stor skål.

 • Lägg till bitarna av kallt smör i mixerbunken och skär det i mjölblandningen. För att göra detta, tryck ner fettet med trådarna i en konditorivaror eller pinnarna på en gaffel när du flyttar det runt skålen. Fortsätt att skära ner fettet i mjölet tills de flesta av fettbitarna är ungefär lika stora som ärtor, och vissa bitar är ungefär lika stora som en valnötshalva.

 • Kasta blåbären genom mjöl- och smörblandningen.

 • Vispa ihop ägget, grädden, citronskalet och citronsaften lätt i en separat skål.

 • Häll de blöta ingredienserna i de torra ingredienserna och blanda med en silikonspatel precis tills vätskan absorberats. Detta bör bara ta några varv. Degen kommer att se osammanhängande ut, men den kommer att samlas på bänken i nästa steg.

 • Vänd ut degen på en lätt mjölad bänkskiva och mjöla toppen av degen. Degen är vanligtvis mycket smulig vid denna tidpunkt; det här är normalt. Använd lite tryck för att trycka ihop degen till en massa.

  Att arbeta degen ovanpå ett ark vaxpapper gör det lättare att vika degen, med hjälp av papperet för att lyfta den.

 • Tryck ut degen till en cirka 1 tum (2,5 cm) tjock rektangel.

 • Använd en bänkkniv (eller en metallspatel), vik degen på mitten och vrid den sedan 90 grader. Klappa ut och vik igen totalt 6 gånger. Degen kommer troligen att smulas sönder under de första varven. Var väldigt försiktig och fortsätt att klappa ihop den igen. Denna process skapar lager som kommer att skapa flagnande scones. Om du använder frysta bär kan det göra den här degen fuktigare och knepigare att arbeta med. Pudra mer mjöl ovanpå degen efter behov för att göra den hanterbar.

 • Klappa ut degen till en 7-tums (18-cm) cirkel (cirka 1,5 tum eller 4 cm tjock). Skär i 8 triangelformade bitar. Jag använder gärna en bänkkniv till detta, men en vass kniv fungerar också. Överför sconesen till den förberedda bakplåten. Pensla lätt med grädde och strö rikligt med grovt socker om så önskas.

 • Som ett valfritt steg, ställ plåtformen i frysen i 10 minuter innan gräddning. Detta kommer att säkerställa att dina scones inte sprider sig för mycket och gör att din ugn blir helt förvärmd.

 • Grädda tills den är gyllenbrun och fast när den trycks försiktigt, 14 till 18 minuter.

 • Lägg över till ett galler och låt svalna i minst 10 minuter innan du tillsätter glasyren.

Gör citronglasyren

 • Medan sconesen svalnar, kombinera socker, skal och salt i en liten skål. Tillsätt citronsaften bit för bit, vispa tills du har en tjock glasyr, ungefär lika konsistens som honung. Det ska sakta rinna av vispen i en jämn ström. Om glasyren blir för tunn kan du tillsätta lite mer socker för att tjockna igen. Ringla över kylda scones med glasyr.

 • Förvara rester, helt kylda, i rumstemperatur, inslagna i folie eller plastfolie, i upp till 2 dagar. Alternativt kan du frysa in sconesen råa och grädda dem direkt från frysta vid 425°F (220°C) i 18 till 22 minuter, tills de är genomgräddade.

Servering: 1sconeKalorier: 395kcal (20 %)Kolhydrater: 56g (19 %)Protein: 5g (10 %)Fett: 18g (28 %)Mättat fett: 11g (69 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 5gTransfett: 1gKolesterol: 70mg (23 %)Natrium: 167mg (7 %)Kalium: 234mg (7 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 30g (33 %)Vitamin A: 616IU (12%)C-vitamin: 6mg (7 %)Kalcium: 90mg (9 %)Järn: 2mg (11 %)

Recensioner av recepttestare

Ursprungligen publicerad 13 juni 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply