Ett av Betty Crockers mest älskade recept, den här blåbärskaffekakan är verkligen så god. Mör, full av saftiga bär, toppad med en krispig, smörig, kanelsmula och sedan fått en vaniljglasyr. Wow! Låter enastående, eller hur?

Anpassad från Betty Crocker | Betty Crockers bästa 100 | Betty Crocker, 2021

Det här är det mest efterfrågade blåbärsreceptet som jag gör varje år. Ingen vill dela kakan, inte ens med sin make. Jag har redan bakat åtta kakor i år och har bara kunnat äta två stycken själv. Behöver jag säga mer?-Betty Crocker

HUR FÖRVARAR JAG KAFFEKAKA?

Du kanske har missat all översvallning i det här receptet om hur läcker denna blåbärskaffekaka är. Eller, mer troligt, så planerar du bara i förväg. Oavsett rester du har kvar kan du slå in tätt och kyla i en vecka eller frysa i upp till 6 månader.

Gör smultoppen

  • Värm ugnen till 375°F (190°C). Belägg botten och sidan av en 9-tums (23 cm) springform eller 9-tums (23 cm) fyrkantig panna med smör, matfett eller matlagningsspray.
  • Blanda socker, mjöl och kanel i en liten skål. Skär i smör med en gaffel tills det blir smuligt.

Gör kaffekakan

  • I en stor skål, kombinera alla ingredienserna till kaffekakan utom blåbären. Använd en sked och blanda kraftigt i 30 sekunder. Vänd i blåbär.

  • Bred ut smeten i den förberedda pannan. Strö över smultopping.

  • Grädda tills en tandpetare i mitten kommer ut ren, 45 till 60 minuter. Kyl kakan i formen i 10 minuter, ta sedan bort sidan av formen om du använder en springform.

VARIATION

KAFFE TÅRTA MED HALLON: Förbered enligt anvisningarna – förutom att ersätta blåbären med 1 kopp färska eller frysta hallon och 1 kopp färska eller frysta tranbär, delade på mitten.

Servering: 1 serveringKalorier: 343 kcalKolhydrater: 66 gProtein: 5 gFett: 7 gMättat fett: 2 gFleromättat fett: 2 gEnkelomättat fett: 3 gTransfett: 1 gKolesterol: 23 mgNatrium: 213 mgKalium: 208 mgFiber: 2 gSocker: 39 gVitamin A: 82 IUC-vitamin: 3 mgKalcium: 83 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Betty Crocker. Foto © 2021 General Mills. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Detta är en utmärkt kaffekaka med blåbär. Och det kommer ihop på nolltid. Innan ugnen är uppvärmd är du redo att börja baka den här kakan. Det är ljust. Det är gott. Den är inte för söt vilket gör den perfekt till frukost. Och det är läckert.

Blåbärs kaffekaka--Nadine

Ingen jag erbjöd det kunde stanna vid ett stycke. Jag använde vilda Maine-blåbär som jag frös och lade till smeten medan de fortfarande var frysta. Jag var tvungen att baka i 4 till 5 minuter längre än receptet krävde på grund av de frysta bären. Glöm inte glasyren. Det tillför lite härlig sötma. Den här blåbärskaffekakan dyker ofta upp vid mitt frukostbord.

Den här blåbärskaffekakan är väldigt klassisk, lätt att göra och ganska läcker. En av de saker jag älskade mest med den var hur perfekt den bakade upp med en fin fuktig smula. Mitten var genomgräddad men utan de övergräddade kanterna som så ofta händer.

Blåbärs kaffekaka--Sasha

Den enda förändringen jag gjorde i receptet var att slänga i 1/4 kopp hackade pekannötter i smultoppen. Jag är galen på nötter och en kaffekaka skulle bara inte vara komplett utan dem. Min dotter och jag njöt av en kopp rykande varmt kaffe med vår kaffekaka i eftermiddags medan vi såg en storm rulla in och lyssnade på åskans mullret. Perfekt!

Den här blåbärskaffekakan doftade verkligen gudomligt, så jag kunde inte vänta med att skära i den. Verket var för varmt, och jag tänkte att det är okej, men inte bra. Jag fick en bit till några minuter senare – bättre. Vid min tredje bit bestämde jag mig för att den var ganska läcker!

Blåbärs kaffekaka--Samantha

Den har en fin lätt smula och är inte för söt. Glasyren tillför fina träffar av sötma när du stöter på den. Och det kommer ihop ganska snabbt, vilket är en bonus – instruktionen att röra om den i bara 30 sekunder gjorde definitivt mitt val att göra detta. När jag gör den här igen ska jag tillsätta mer kanel och lite vanilj och kardemumma i smeten också.

Detta är ett fantastiskt, klassiskt recept. Lätt att sätta ihop, enkla ingredienser, bra resultat. Vad mer behöver du i ett bakverk? Min mamma är ett stort fan av kaffekakor och har ett recept som hon efterfrågar om och om igen. Jag gillar då och då att slänga i mig en fräsch tavla för att se om jag kan ta bort hennes favorit och jag visste att det här hade en kämparchans: smula topp, blåbär, kanel, vaniljglasyr och lättare att sätta ihop än hennes ofta efterfrågade version.

Detta recept gav en delikat smula, krispig (men inte för krispig!) topp och en bra balans mellan sött och syrligt med blåbären. Det finns officiellt en ny favoritkaffekaka i stan.

Det här receptet på kaffekaka med blåbär var en fröjd att göra. Allt kom ihop på en dryg timme. Jag var superimponerad av den fuktiga och möra kakan fylld med extra blåbär och den suveränt krispiga toppingen. Direkt när den kom ut ur ugnen ringlade jag på glasyren som tillförde ytterligare en dimension av smak och sliskig godhet. Mums, Mums, Mums!

Det här var bra! Låt mig inleda detta med en bekännelse att jag inte är en godisperson, jag brukar ta ett pass eftersom jag helt enkelt inte har en affinitet för sötsaker, och det är inte värt kalorierna. Som sagt, vi är en familj av blåbärsentusiaster och jag är omgiven av sötsugna människor, så jag gav det här receptet ett försök.

Det är en fantastisk tårta. Det jag älskade mest var att den inte var överdrivet söt, den hade en härlig syrlighet från bären som balanserade sötman från smulan och glasyren. Om dina bär är söta skulle jag föreslå ett par river citronskal i smeten om du vill uppnå en harmonisk smakbalans. Den här kakan kan ätas till frukost, brunch, efterrätt. . . alla lämpliga kategorier.

Den här blåbärskaffekakan är sällskapsvärd. Det är en läcker tårta fylld med blåbär. Lätt att tillaga, ingredienserna är lättillgängliga och den har en underbar smak. Det är en god sommarefterrätt, särskilt med färska bär från gårdsmontern. Glasyren och smultoppen gör detta till en speciell tårta.

Ursprungligen publicerad 7 oktober 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply