Detta Blueberry Lemon Dutch Baby är det perfekta sättet att börja din morgon. Laddad med saftiga blåbär och färskt citronskal, denna korsning mellan crepe, popover och pannkaka blåser upp vackert i ugnen och kommer säkerligen att imponera.

Vi älskar att servera speciella frukostar på helgerna eller för en semesterbrunch, från citron-ricottapannkakor till blåbärsmuffins. Om du älskade vårt klassiska Dutch Baby-recept, kommer du att älska denna Lemon Blueberry Dutch Baby.

blåbär citron holländsk baby i stekpanna beströdd med strösocker

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Precis som traditionella pannkakor kan Dutch Babies serveras med en mängd olika fyllningar, men vi älskar särskilt denna populära smakkombination med färska blåbär och en hint av syrlig citron bakad rakt in i smeten, pudrad med strösocker på toppen.

Vad är en holländsk babypannkaka?

Holländska babypannkakor är faktiskt inte holländska alls. Namnet kommer troligen från ett felaktigt uttal av ordet “Deutsch”, som betyder tyska. Denna amerikaniserade version av tyska pannkakor har blivit en populär frukostgodis i Amerika. Du kommer att älska denna stora, ugnsbakade puffpannkaka med höga, skarpa kanter och en mjuk, vaniljsåsliknande botten.

holländsk baby bakad med frukt i stekpanna med strösocker strös ovanpå

Ingredienser

Ingredienserna till smeten blandas ihop i en blandare gör detta recept superenkelt att göra och städning är en bris.

  • Ägg – Hjälp till att skapa den imponerande ökningen av detta recept. För att snabbt få rumstemperatur, placera ägg i en kopp varmt vatten i 5 minuter.
  • Helmjölk – Mikrovågsugn i femton sekunder för att få rumstemperatur
  • Mjöl – vi använder allroundmjöl. Gör det glutenfritt genom att använda ditt favorit GF-mjöl
  • Blåbär – saftiga bär ger precis rätt sötma till vårt traditionella holländska babyrecept
  • Citron – tillsätt skalet av en citron för bara en aning syrlighet
  • Nypa salt – för att balansera smaken
  • Socker – 1 msk strösocker för att lätt söta smeten
  • Osaltad Smör – täcker pannan för att förhindra att den fastnar
  • Vanilj – Vi älskar hemlagad vanilj för bästa smak.
ingredienser för att göra en citronblåbär holländsk baby med vanilj och strösocker

Proffstips: Se till att använda rumstempererade ingredienser. Att använda för kalla ingredienser kommer att hindra dina holländska bebisar från att skapa det signaturlyftet. Detta inkluderar blåbären (det är därför vi låter blåbären värmas upp i pannan i en minut).

Hur man gör Blueberry Lemon Dutch Baby Pancakes

  1. Förvärm ugnen. Placera a 10-tums gjutjärnspanna eller ugnssäker panna in i ugnen för att förvärma till 425°F i minst 8 minuter.
  2. Blanda smeten. Tillsätt ägg, mjölk, vanilj, citronskal och torra ingredienser till en blandaretäck och blanda tills det är slätt, skrapa sidorna för att se till att mjölet är helt införlivat.
  3. Smöra pannan. Ta försiktigt ut pannan från ugnen och tillsätt smör, pensla det smälta smöret på botten och sidorna av din stekpanna.
  4. Lägg till blåbär. Tillsätt blåbär i din smörade panna och skaka för att täcka blåbären. Sätt in blåbären i ugnen i 1 minut för att värma blåbären så att de inte hindrar pannkakans höjning.
  5. Tillsätt smet. Häll din smet över blåbären.
  6. Baka. Sätt tillbaka formen i ugnen och grädda i 16-18 minuter, eller tills din pannkaka är puffad och gyllenbrun runt kanterna.
holländska babyingredienser i en mixer och tillagning i en gjutjärnspanna

Proffstips: Undvik att använda för mycket blåbär, annars kan det tynga ner pannkakan. Du vill lämna plats för pannkakan att jäsa. Du kan alltid toppa den med mer färska blåbär att servera.

Vanliga frågor

Behöver jag en mixer?

Du kan kraftigt vispa ihop ingredienserna i en skål eller använda en elektrisk stavmixer. Nyckeln är att få smeten väldigt smidig och luftig.

Kan jag använda frysta bär?

På grund av den kalla temperaturen rekommenderar vi inte att du använder frysta bär direkt från frysen.

Kan jag ersätta mjölken?

Vi provade detta recept med mandelmjölk och fick samma fantastiska resultat.

Kan jag göra detta i förväg?

Det här receptet avnjuts bäst direkt från ugnen när pannkakorna är fint puffade, men du kan göra smeten i förväg och kyla tills du ska grädda. Rör snabbt om smeten med en visp innan den går ner i pannan.

Kan jag dubbla detta recept?

Ja, gör det till en “Double Dutch” genom att dubbla receptet och använda en 13×9″ gryta. Efter att ha värmt upp skålen, använd 4 msk smör för att täcka botten och sidorna och häll i smeten. Grädda i 20-23 minuter eller tills den är puffad och gyllenbrun runt kanterna.

blåbär citron holländsk babypannkaka med krispiga kanter i stekpanna

Hur man serverar holländska babypannkakor

Holländska bebisar är av naturliga skäl inte särskilt söta, så anpassa detta recept efter dina önskemål genom att lägga till:

  • Bär (lägg dem direkt i smeten eller lägg på toppen efter gräddning)
  • Florsocker
  • Ren lönnsirap
  • Honung
  • Sylt
  • Jordgubbssås
  • Vispgrädde

Använd en kniv eller pizzaskärare för att skära rakt in i pannkakan, liknande hur du skulle skiva en paj. Detta recept ger 2-4 portioner, beroende på hur stor skiva du vill ha.

blåbär citron holländsk baby pannkaka skivad på tallrik med lönnsirap

Proffstips: Holländska babypannkakor kommer att tömmas när de svalnar. Detta är normalt och förväntat, så du kommer att vilja servera dem direkt för den bästa presentationen.

Fler frukostrecept

Om du älskar detta Blueberry Lemon Dutch Baby-recept, då vill du inte missa dessa andra smakrika frukostrecept:

Blueberry Lemon Dutch Baby

Förberedelsedags: 10 minuter

Tillagningstid: 18 minuter

Total tid: 28 minuter

holländsk babypannkaka i stekpanna med strösocker

Denna Blueberry Lemon Dutch Baby är laddad med saftiga blåbär och syrligt citronskal. Denna korsning mellan en popover och pannkaka puffar upp vackert i ugnen.

Författare: Natasha Kravchuk

Kurs:

Frukost

Kök:

tysk

Nyckelord:

blåbär, blåbär citron holländsk baby, holländsk baby pannkaka

Skicklighetsnivå:

Lätt

Kostnad att göra:

$6-$10

Kalorier: 228

Serveringar: 4 skivor

  • 3
    stora ägg, rumstemperatur
  • 1/2
    kopp
    helmjölk, rumstemperatur
  • 1/2
    kopp
    mjöl för alla ändamål
  • 1
    Msk
    strösocker
  • 1
    tsk
    vanilj extrakt
  • skal av 1 citron
  • Nypa
    av salt
  • 3
    Msk
    osaltat smör, skär i bitar
  • 3/4
    kopp
    blåbär, sköljs och torkas
  1. Värm ugnen till 425°F med ett galler i mitten av ugnen. Ställ in a 10-tums ugnssäker stekpannasåsom gjutjärn, in i ugnen medan den förvärms.

  2. Under tiden, i burken av en blandare, kombinera dina ägg, mjölk, mjöl, socker, salt, vanilj och citronskal. Täck mixern och mixa på hög hastighet i cirka 30 sekunder eller tills blandningen är helt slät. Skrapa ner sidorna av mixern om det behövs för att se till att allt mjöl är väl införlivat.

  3. Ta försiktigt ut den varma pannan från ugnen med ugnsvantar. Tillsätt 3 matskedar smör i din heta panna. Smält och snurra för att täcka botten och sidorna av pannan. Smöret kommer att fräsa. Tillsätt blåbären och skaka pannan för att belägga dem med smör, sätt sedan tillbaka stekpannan i ugnen i en minut. Du vill värma upp blåbären så att de inte hindrar pannkakans höjning.

  4. Ta ut kastrullen från ugnen och häll smeten över dina blåbär.

  5. Grädda i 16 till 18 minuter eller tills pannkakan är puffad och gyllenbrun runt kanterna.

  6. Ta ut ur ugnen, pudra över strösocker om så önskas och skär i klyftor. Servera med lönnsirap eller dina favoritpannkakor.

Näringsinnehåll

Blueberry Lemon Dutch Baby

Mängd per portion (1 skiva)

Kalorier 228
Kalorier från fett 117

% Dagligt värde*

Fett 13g20 %

Mättat fett 7g44 %

Transfett 0,4 g

Fleromättat fett 1g

Enkelomättat fett 4g

Kolesterol 149mg50 %

Natrium 60 mg3 %

Kalium 133mg4 %

Kolhydrater 21g7 %

Fiber 1g4 %

Socker 8 g9 %

Protein 7g14 %

Vitamin A 505 IE10 %

C-vitamin 3 mg4 %

Kalcium 63mg6 %

Järn 1 mg6 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

Source link

Rate this post

Leave a Reply