Detta Bourbon kyckling är mör, fuktig och full av smak och så enkel att tillaga! Jag har testat detta recept i 20 år precis nu, och det var dags för en uppfräschning av detta recept! Det är min nya favorit!
En av de saker som vi absolut älskar är att det är så lätt att göra det krydda upp det eller ta ner det några snäpp beroende på vem du ska dela din måltid med.
Det fanns en fantastisk bourbonkyckling, håll andan, på Washington Square Mall när jag gick i gymnasiet. Jag vet, mallmat. Kan du ens tro att jag sa det?! Det är helt löjligt, och om jag gick tillbaka skulle jag nog bli lite besviken nu när min gom har utvecklats. Eller, jag hoppas i alla fall att det har det! Och den här såsen är inte precis som den från köpcentret, den är ännu godare!
Och jag kommer inte ens att berätta om Hot Dog on a Stick. Eller ska jag säga…osten på en pinne. Jag vet, jag vet, det är löjligt. Den där är jag fortfarande frestad att göra en hemmagjord version dock…
Denna kyckling är söt och klibbig och gjord med mör och smakrik kycklinglår. Du börjar med att bryna kycklingen på spisen med en enkel torr rub och sedan tillagas den färdigt i ugnen i såsen. Här är vad du behöver:
Kyckling
- Kycklinglår – benfria och skinnfria lår, du kan även använda kycklingbröst om du föredrar det
- Salt – ger smak
- Vitlökspulver – ger smak
- Lökpulver – ger smak
- Peppar – kyckling ska bara alltid kryddas med salt och peppar
- Olivolja – ger kycklingen ett ordentligt sved och förhindrar att den fastnar i pannan
Sås
- Vitlökspulver – tillsammans med ingefäran är det den viktiga smakkombinationen för kinesisk mat
- Mald ingefära – den är väldigt fin och smälter in i såsen vackert
- Äppelcider – tillför fyllighet, känsla och en fruktighet
- Vatten – tunnar ut såsen något
- Farinsocker – tillför den perfekta sötman till såsen
- Risvinäger – ger såsen en fin känsla
- Sojasås – Jag föredrar att använda låg natriumhalt för att bättre kontrollera saltets sälta.
Det kompletta receptet med alla mått hittar du i receptkortet nere i slutet av inlägget. Du kan också spara och/eller skriva ut receptet därifrån.

Innehåller Bourbon Chicken Bourbon?
Det kan den om du vill, men bourbonkyckling är faktiskt uppkallad efter Bourbon Street i New Orleans, så du behöver inte köpa någon bourbon alls. Om du vill lägga till bourbon byter du bara mot hälften av äppelcidern.
Hur kan jag göra denna kryddigare?
Om du vill lägga till mer värme, tillsätt en nypa röd paprika flingor eller en kläm på sriracha. Du har fullständig kontroll över hur kryddig du gör den.
Är Bourbon Chicken glutenfri?
Ja, bourbonkyckling kan vara glutenfri så länge du är säker på att använda glutenfri sojasås. Många sojasåser innehåller gluten så det är bara att kontrollera ingredienserna. Du kan också ersätta sojasåsen med tamari eller flytande aminosyror.
Vad ska man servera med Bourbon Chicken?
Vi föredrar att ha denna kyckling över ångat ris eller med en sida av stekt ris. Sedan ska vi göra en grönsak eller två, som sauterade snapsärtor eller grillad sparris.
Hur man gör Bourbon Chicken i Crockpot
Jag tycker ärligt talat inte att det smakar lika gott, men det här receptet kan du göra i slowcookern. Bryn kycklingen först precis som det står i bruksanvisningen. Häll såsen i crockpoten och tillsätt kycklingen. Koka på hög i 2-3 timmar eller på låg i 4-5.
Hur länge håller kokt kyckling?
Tillagad kyckling kan förvaras i kylen för upp till 4 dagar. Kyckling bör kylas inom 2 timmar efter tillagning. Kyckling ska förvaras övertäckt.
Du behöver inte gå till gallerior för att få det bourbon kyckling du minns att du åt med kompisar på gymnasiet! Nu kan du göra den här klassiska hämtmaten helt från början hemma! Njut av!
Fler enkla asiatiska kycklingrecept att prova:

Serveringar: 4
- 2 lbs Kycklinglår benfritt/skinnfritt
- 1 Tesked Salt
- 1/2 Tesked Vitlökspulver
- 1/2 Tesked Lökpulver
- 1/2 Tesked Peppar
- 1-2 Matsked Olivolja
Till såsen
- 1/2 Tesked Vitlökspulver
- 3/4 Tesked Mald ingefära
- 1/3 Kopp Äppelcider
- 1/4 Kopp Vatten
- 1/2 Kopp Brunt socker ljus
- 1 Matsked Risvinäger
- 2 Matskedar Sojasås med låg natriumhalt
För kycklingen
-
Blanda ihop kryddningen till kycklingen och strö jämnt, fram och bak på kycklingen. Hetta upp olja i en stor stekpanna eller värm en grill till hög värme. Ringla lite olja på varje sida av kycklingen.
-
Värm en ugn till 350 grader. Lägg till kycklingen i den heta pannan eller grillen, och efter en minut eller två av bryning, vänd till medelvärme och tillaga 3-5 minuter per sida
-
Ta ut kycklingen från pannan och lägg i den ugnssäkra stekpanna med såsen. Du kan flytta allt till en ugnssäker form om det behövs.
-
Grädda i 350 grader i 30 minuter. Ta bort kycklingen på en skärbräda i 5 minuter, draperad i folie, hacka sedan kycklingen, lägg tillbaka den i såsen och servera med ris.
Vi serverade detta med brunt ris och ångad broccoli. Jag tror att nästa gång kommer jag att använda lite mindre krossad röd paprika eftersom jag gillar den lite mindre kryddig, men det var en så fantastisk smak. Vi kommer garanterat att göra denna igen!
Näringsinnehåll
Bourbon kyckling
Mängd per portion (1 g)
Kalorier 652
Kalorier från Fat 369
% Dagligt värde*
Fett 41g63 %
Mättat fett 11g69 %
Transfett 1g
Fleromättat fett 8g
Enkelomättat fett 18g
Kolesterol 222mg74 %
Natrium 1054mg46 %
Kalium 569mg16 %
Kolhydrater 31g10 %
Fiber 1g4 %
Socker 29 g32 %
Protein 38g76 %
Vitamin A 179 IU4 %
C-vitamin 1 mg1 %
Kalcium 49mg5 %
Järn 2 mg11 %
* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.
KOM IHÅG ATT PRENUMERERA PÅ vår GRATIS Oh Sweet Basil NYHETSBREV OCH FÅ ENKLA RECEPT LEVERERADE I DIN INKOG VARJE DAG!
När du provar ett recept, använd hashtaggen #toppratter.se på INSTAGRAM för en chans att bli med i våra berättelser! FÖLJ ÅH, SÖT BASILKA PÅ FACEBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST | TWITTER FÖR ALLT VÅRT SENASTE INNEHÅLL, RECEPT OCH BERÄTTELSER.