Detta recept för bourbon sötpotatis dränker potatisen i smör, farinsocker, bourbon och lönnsirap. En fantastisk Thanksgiving-sida som fortfarande är bra för dig som gillar det söta men vill ha något mer elegant än en marshmallowpaj.

Kalkonen kan vara mittpunkten, men för mig är sidorna den bästa delen av en Thanksgiving-fest. Varje familjemedlem har den där ena sidan som är deras favorit. För vissa riskerar hela semestern att förstöras om sötpotatisen toppas med något annat än rostade bruna marshmallows eller squashgrytan saknas på bordet.

Jag lärde mig den hårda vägen att tillbehör kan vara Lagt tillmen ingenting kan vara tog bort från menyn. Som kock och inofficiell person som ansvarar för Thanksgiving-måltiden har jag försökt att förgrena mig lite. Det betyder inte att jag har lyckats. Ett försök att lägga pankobrödsmulor på squashgrytan ansåg mig vara en fiende till staten men denna bourbon sötpotatisrätt är en som jag aldrig kommer att ändra på.—Virginia Willis

Vanliga frågor om Bourbon sötpotatis

Vilken typ av sötpotatis ska jag använda till detta recept?

Brun eller lila skal sötpotatis är kända som de “torra” sorterna och rekommenderas inte för denna maträtt. Vi föreslår att du håller dig till sötpotatis med apelsin eller rödskal, som röd granat eller juvel. Dessa är kända som “fuktiga” varianter och har en sötare smak och en krämigare konsistens.

Måste jag använda alkohol i bourbon sötpotatis?

Om du är alkoholmissbrukare kanske det här inte är receptet för dig. Med en halv kopp i sirapen utgör bourbonen en stor del av receptet och du måste ersätta den med något annat. Om du bara inte gillar bourbon kan du ersätta den med en annan alkohol som en annan typ av whisky (eller whisky. Vi ser dig, Kanada), skotsk eller rom.

  • Värm ugnen till 350°F (176°C). Smöra en ugnsfast gratäng eller gryta.
  • Lägg sötpotatisskivorna i den förberedda ugnsformen och smaka av med salt och peppar.
  • I en stor kastrull, kombinera socker, smör, bourbon och sirap och låt blandningen koka upp på medelhög värme. Så fort såsen börjar koka, häll den över sötpotatisen.
  • Grädda grytan, vänd på sötpotatisen och häll vätskan över då och då, tills sötpotatisen är mjuk, 45 till 60 minuter. Smaka av och krydda med salt och peppar.

Servering: 1 serveringKalorier: 501 kcalKolhydrater: 79 gProtein: 4 gFett: 12 gMättat fett: 8 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 3 gTransfett: 1 gKolesterol: 32 mgNatrium: 145 mgKalium: 825 mgFiber: 7 gSocker: 42 gVitamin A: 32432 IUC-vitamin: 5 mgKalcium: 105 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2008 Virginia Willis. Foto © 2008 Ellen Silverman. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Bourbon! Sötpotatis! Behöver jag säga mer? Jag har varit nöjd med alla Virginia Willis recept från denna fantastiska kokbok, men den här vände verkligen huvuden … och näsor. Doften av sötpotatis bakning i bourbonblandningen var förtjusande. Det här var ett bra tillbehör till en currykryddad kyckling- och okrarätt som vi gjorde till några vänner i helgen. Den här kommentaren borde berätta mycket för dig: en av våra vänner som kom över på middag brukar inte ens gilla sötpotatis, men han rusade nästan tillbaka till ugnen för några sekunder av dessa!

När det gäller själva receptet så gjorde jag den här rätten i en gryta för att försöka hålla potatisen i ett lager. Det gjorde det lättare att tråckla och rotera potatisen under hela tillagningstiden. Min potatis kokades vid 45-minutersstrecket istället för 60-minutersstrecket. Jag älskade det här enkla receptet och skulle gärna prova det igen med lite pekannötter eller valnötter strös över.

Sötpotatis smaskiga himlen! Gör detta till Thanksgiving, Superbowl Sunday och alla andra höst/vinter speciella tillfällen.

Alla som gör detta kommer att säga att det var en njutning bara att öppna ugnen och lukta på det här bakandet. Dess underbara godhet når dig redan innan du tar den första tuggan. Smaken som tar detta till toppen är bourbon. Det förenar denna maträtt. Allt jag kan säga är att alla extrafunktioner du kanske vill lägga till kommer att vara en extra bonus. Jag var frestad att lägga till pekannötter.

Dessa är ganska söta, så de kommer att vara perfekta för Thanksgiving. Detta är det andra receptet jag testade av Virginia Willis från hennes kokbok Bon Appetit Y’All. Och det är definitivt ett favoritord här nere i Louisiana. Jag kommer att använda hennes kokbok mycket mer och äger den gärna.

Om du gillar att motivera vad du äter kan detta kallas en grönsaksrätt. Detta skulle dock lika gärna kunna kallas dessert. Sötpotatisen blir mör medan såsen blir en fyllig, smörig glasyr. Det är så enkelt att göra, det spelar ingen roll om du äter det till middag, efterrätt eller till och med frukost (min man sa att det påminde honom om fransk toast). Jag kommer att göra det igen.

Ursprungligen publicerad 15 november 2017

Source link

Rate this post

Leave a Reply