Kalkonbröst med konjakbröst. Det är ett enkelt och säkert sätt att garantera fuktig kalkon. (Hicka.)

Ett kalkonbröst med konjakbröst på en skärbräda av trä med ett par avskurna skivor, en korg med mandariner i bakgrunden och några grillade rödlöksklyftor utspridda.

Det här brännvinssaltade kalkonbröstet kommer säkert att förvisa alla farhågor du kan ha om att kalkonvitt kött är torrt och intetsägande. Allt du behöver är en spritlake och en asiatisk-inspirerad mandaringlasyr. Som en extra bonus kräver det ingen kinkig snidning runt en slaktkropp. Skiva helt enkelt, luta dig tillbaka och låt utmärkelserna rulla in.Angie Zoobkoff


Varför våra testare älskade detta

Testaren Greg C. kallar detta grillade saltlagda kalkonbröst “en av de ömmaste, saftigaste fåglarna jag någonsin haft.” Alla våra testare kommenterade hur otroligt fuktig kalkonbröstet var och var glada över att det är en huvudrätt för semestern som tar inte plats i ugnen.

Anteckningar om ingredienser

 • Kosher salt– Beroende på vilket märke av koshersalt du använder, du kan behöva justera mängden salt som läggs till din saltlake. Kristallstorlekar i koshersalt kan variera dramatiskt. Så om du använder Diamond Crystal kosher salt, använd 3/4 koppar, och om du använder Morton kosher salt, använd en heaping 1/3 kopp. Om du är osäker på märket, väg ditt salt. Du bör ha 3,75 ounces eller 109 g.
 • kalkonbröst–Be din slaktare att bena ut, rulla och knyta ditt bröst åt dig. Det kommer att spara mycket tid och frustration.
 • Soja sås– Vanligt eller lågt natrium fungerar, och om du håller detta glutenfritt, använd tamari eller annan glutenfri sojasås.
 • Mandarinjuice–Om du inte kan få tag i mandariner, fungerar vanlig apelsinjuice.

Hur man gör detta recept

 1. Saltla kalkonbröstet. Blanda ingredienserna till saltlake i en kastrull och värm tills saltet lösts upp. Låt den svalna till rumstemperatur. Lägg kalkonbröstet i en återförslutningsbar jumbopåse, häll saltlaken över och ställ i kylen i 12 till 24 timmar.
 2. Förbered kalkonen. Häll av saltlaken, skölj av kalkonen och låt den stå i kylen tills ytan på kalkonen börjar kännas klibbig.
 3. Koka kalkonen. Använd en grill eller rökare, tillsätt träflis efter behov, för att tillaga kalkonbröstet över indirekt värme tills innertemperaturen når 165°F. Pensla kalkonen då och då med olivolja.
 4. Gör glasyren. Medan kalkonen kokar, kombinera ingredienserna till glasyren och koka tills den är tjock och sirapslik. Anstränga.
 5. Tråckla kalkonen. Under de sista 5 minuterna av tillagningen, tråkla kalkonen med glasyren. Skär och servera med extra glasyr vid sidan av.

Vanliga frågor

Vad gör saltlake för ett kalkonbröst?

Nattens saltlösning hjälper till att dra in den smaksatta vätskan in i kalkonbröstets celler och håller den saftig och smakrik under den långsamma tillagningsprocessen.

Vilken är den bästa typen av trä att använda för rökt saltlagd kalkonbröst?

Körsbärsträ passar utmärkt med kalkon, men du kan också använda äpple, hickory eller mesquite.

Hur mycket benfritt kalkonbröst behöver jag per person?

Planera på minst 1/2 pund kalkonbröst per vuxen. Barn äter lite mindre, men tar alltid fel på det lilla extra.

Hjälpfulla tips

 • Om du inte hittar en tillräckligt stor återförslutningsbar påse för att hålla ditt kalkonbröst, lägg det i en konservburk och häll saltlaken över det. Se till att kalkonbröstet är nedsänkt i saltlaken.
 • Om du inte har kylutrymme för att hålla din kalkon medan den kokas, kan du lägga den i en kylare. Placera påsen med saltlagd kalkon i en kylare och fyll resten av kylaren med is. Om du bor i ett svalt klimat, förvara kylaren utomhus eller i garaget.
 • Detta recept är lämpligt för glutenfri och mejerifri dieter.

Fler bra recept på kalkonbröst

☞ Om du gör det här receptet, eller någon annan maträtt på LC, överväg att lämna en recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

Brandy-brined kalkonbröst

Ett kalkonbröst med konjakbröst på en skärbräda av trä med ett par avskurna skivor, en korg med mandariner i bakgrunden och några grillade rödlöksklyftor utspridda.

Kalkonbröst med konjakbröst. Det är ett enkelt och säkert sätt att garantera fuktig kalkon. (Hicka.)

Prep 30 min

laga mat 3 timmar

Total 18 timmar 20 min

Saltlak kalkonen

 • I en kastrull eller stor skål, kombinera det kokande vattnet, koshersaltet och saltet, om du använder det, och vispa tills salterna löser sig, cirka 30 sekunder. Rör ner isvattnet, konjak eller konjak, kanelstänger och mandarin eller apelsinskal. Låt saltlaken svalna till rumstemperatur, ca 1 timme.

 • Klappa kalkonbröstet torrt med hushållspapper. Om kalkonbröstet är knutet med snöre, låt det vara intakt. Lägg kalkonen i en jumbo återförslutbar plastpåse. Häll i saltlaken, förslut påsen och lägg i en stor skål eller långpanna för att fånga upp eventuella oväntade läckor. Kylskåp i minst 12 timmar eller så länge som 24 timmar, vrid det flera gånger för att jämnt infundera kalkonen med saltlaken.

 • Ta bort kalkonbröstet från saltlaken och kassera saltlaken. Skölj kalkonen och klappa den torr. Lägg kalkonen på ett galler i en långpanna och kyl tills ytan känns torr men ändå klibbig, 1 till 2 timmar. Pensla kalkonbröstet lätt med olivoljan.

 • Om du använder en grill, ställ in grillen för indirekt grillning och förvärm till 350°F (180°C). Pensla och olja in grillgallret. Tillsätt träflisen till kolen. Grilla kalkonen över indirekt värme tills utsidan är gyllenbrun och innertemperaturen i den tjockaste delen av köttet når 165°F (75°C), 1 till 1 1/2 timme. Efter 30 minuter börjar du tråckla kalkonen med extra virgin olivolja och fortsätt tråckla var 15:e minut. Om du använder en rökare, tänd din rökare enligt tillverkarens instruktioner och förvärm till 250°F (120°C). Lägg till veden enligt tillverkaren. Placera fågeln i rökaren. Rök tills utsidan är bronsad av rök och köttets inre temperatur når 165°F (75°C), 2 1/2 till 3 timmar. Efter 1 timme börjar du tråckla kalkonen med extra virgin olivolja och fortsätt tråckla var 45:e minut.

Gör tangeringlasyren

 • Medan kalkonen kokar, ställ in en medelstor kastrull på medelhög värme, rör ihop glasyringredienserna och låt koka upp. Sänk värmen något och låt puttra utan lock tills blandningen är tjock och sirapslik, 8 till 20 minuter. Sila av glasyren i en skål.

 • Under de sista 5 minuterna av tillagningen, tråkla kalkonen med mandaringlasyr. Överför kalkonen från grillen eller rökaren till en skärbräda, täck löst med aluminiumfolie och låt vila i 5 till 10 minuter.

 • Tråckla med mer mandaringlasyr. Ta bort snöret och skär kalkonbröstet i skivor. Servera resterande glasyr vid sidan om.

 1. Salt-Om du är osäker på märket på ditt koshersalt, väg det. Du vill använda 3,75 uns eller 109 g koshersalt i din saltlake.
 2. Kalkonbröst-Spara lite tid och ha ditt slaktben, rulla och knyt kalkonbröstet åt dig.
 3. Brining fartyg-Om du inte hittar en påse som är tillräckligt stor för att hålla ditt bröst, stoppa den i en konservburk och täck den med saltlaken.
 4. Diet-Det här receptet är lämpligt för gluten- och mejerifria dieter. Se till att märket av sojasås du använder är glutenfritt eller använd tamari.

Servering: 1delKalorier: 370kcal (19 %)Kolhydrater: 13g (4 %)Protein: 55g (110 %)Fett: 8g (12%)Mättat fett: 1g (6 %)Fleromättat fett: 3gEnkelomättat fett: 3gTransfett: 1gKolesterol: 135mg (45 %)Natrium: 1425mg (62 %)Kalium: 675mg (19 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 11g (12%)Vitamin A: 166IU (3%)C-vitamin: 5mg (6 %)Kalcium: 70mg (7 %)Järn: 2mg (11 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Source link

Rate this post

Leave a Reply