Jag vet inte vad det är med de här tre ingredienserna tillsammans, men det här bräserade korv, kål och potatis maträtt är min nya favorit lätt middagsrecept! Perfekt för St Patricks Day-middagen!

Jag älskar inte St Patrick’s Day. Jag kan aldrig komma på något gulligt och fällorna, åhhhhh fällorna! De är så roliga och jag älskar att se barnen jobba i timmar med dem, men jag är inte heller listig så jag har inte bara klotter och sånt som ligger och väntar på att bli konstgjort.

Förra året kände jag alla känslor av en aning om att vi snart skulle flytta och då slog den fruktade St Paddy’s Day till. Jag frågade omedelbart min vän Megan varför vi var tvungna att fira och hon kom tillbaka med, “gör bara den gamla kålen, korven och potatisen i en gryta och var färdig.”

Vänta, va? Inget gnäll bredvid mig? Hon hade faktiskt en plan?! Och så gjorde jag, jag följde hennes exempel och recept och voila! Middagen gjordes i 30 och det var utsökt! VARFÖR ÄR DET LÄCKT!? Det är bokstavligen 3 ingredienser men alla åt det hela. OCH det som blev över la jag i Food Saver och frös in och herregud, det höll sig helt perfekt några veckor senare när vi hade det igen!

ett foto av en stor vit skål fylld med bräserad korvkål och potatis redo att serveras till middag.

Är du redo för de 6 (eventuellt 7) ingredienserna du behöver för att göra detta snabb och enkel middag? Det här är vad du behöver:

 • Korv: du kan använda vilken typ av korv du vill…kyckling, kalkon, fläsk, etc…bratwurst fungerar också eller en kielbasa
 • Potatisar: Jag föredrar smaken av Yukon Gold-potatis, men röd potatis fungerar också eller bara rödbruna, skalning är valfritt
 • Röd eller gul lök: båda typerna fungerar utmärkt, det beror bara på vilken smak du föredrar
 • Kål: vanlig grönkål är min favorit, men du kan också använda röd. Om du använder det här för St Patricks Day, ju mer grönt desto bättre!
 • Olivolja: hjälper till att karamellisera löken
 • Salt och peppar: ger smak
 • Vitlök: detta är helt valfritt, det smakar fantastiskt utan det, men det ger en läcker smak om du är en vitlöksfantast

Måtten för varje ingrediens finns i receptkortet i slutet av detta inlägg.

ett foto av en holländsk ugn full av bräserad korv, kål och potatis.

Tips för att göra korv, kål och potatis

 1. Skär potatisen till samma storlek så att den kokar jämnt.
 2. Använd en holländsk ugn, den karamelliserar löken och tillagar korven och potatisen perfekt.
 3. Använd inte för hög värme när du lagar mat. Löken börjar brinna innan allt annat kokar igenom.

Varför du kommer att älska det här receptet

 1. Lätt: du behöver bara 6 (eventuellt 7) ingredienser, och allt är gjort i en kastrull vilket gör det superlätt att städa upp och förarbetet är minimalt
 2. Snabbt: du kan äta middag på bordet på 30 minuter
 3. Billig: du behöver bara ett fåtal ingredienser och alla ingredienser är lätta för budgeten
 4. Familjevänlig: det är sällan jag utvecklar ett recept som hela familjen älskar, men alla älskade och slukade det här!
ett foto av en stor vit skål fylld med bräserad korvkål och potatis redo att serveras till middag.

Kan detta göras i Instant Pot?

Ja, det här receptet fungerar utmärkt i Instant Pot. Du vill koka potatisen först. Skala och skiva potatisen till den storlek du vill ha och släng den sedan i Instant Pot i 2-3 minuter på högt tryck. Låt det sedan släppa naturligt i 5-10 minuter. Ta av locket och växla till sauteläge och tillsätt lite olivolja. Tillsätt lök, korv och kål och koka tills potatisen börjar bli gyllene, löken är genomskinlig och kålen kokt ner. Salta och peppra efter smak.

Lagring, uppvärmning och infrysning av kål, korv och potatis

Bräserad korv, kål och potatis ska vara lagrad i en lufttät behållare i kylen, så håller den i upp till 3 dagar.

Jag har hittat det återuppvärmning den här rätten fungerar utmärkt i mikron. Zappa bara i 1-2 minuter beroende på hur mycket du värmer upp.

Den här rätten fryser bra som jag nämnde ovan! Förvara i en lufttät och fryssäker behållare i upp till 3 månader. Om du vill använda Food Saver håller den i upp till 6 månader.

en närbild av en skål med bräserad korv, kål och potatis. potatisen är gyllene, kålen är saftig och korven är perfekt tillagad.

Detta bräserad korv, kål och potatis recept är ett enkelt men rejäl middagsrecept som är så mättande! Det kontrollerar alla rutor för en stor St Patricks Day middag, men den här gör jag året runt!

Se videon om hur man gör en korv, kål och potatis

Fler St Patrick’s Day-recept:

Serveringar: 6

Förberedelsedags: 15 min

Tillagningstid: 30 min

Total tid: 45 min

 • Ringla olivolja i en holländsk ugn och tillsätt korv och potatis på medelhög värme.

 • Toppa med lök och sedan kål och krydda väl med salt och peppar och vitlök om du använder.

 • Lägg på locket och sänk värmen till medel, rör om ungefär var 10:e minut i 30 minuter. Krydda mer om det behövs och servera.

Kalorier: 986kcalKolhydrater: 107gProtein: 41gFett: 46gMättat fett: 15gFleromättat fett: 6gEnkelomättat fett: 20gTransfett: 1gKolesterol: 122mgNatrium: 1191mgKalium: 3081mgFiber: 22gSocker: 20gVitamin A: 582IUC-vitamin: 257mgKalcium: 269mgJärn: 8mg

Författare: Söt basilika

Kurs: Över 500 idéer för familjemiddagsrecept

rekommenderade produkter

KOM IHÅG ATT PRENUMERERA PÅ vår GRATIS Oh Sweet Basil NYHETSBREV OCH FÅ ENKLA RECEPT LEVERERADE I DIN INKORDA VARJE DAG!

När du provar ett recept, använd hashtaggen #toppratter.seINSTAGRAM för en chans att bli med i våra berättelser! FÖLJ ÅH, SÖT BASILKA PÅ FACEBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST | TWITTER FÖR ALLT VÅRT SENASTE INNEHÅLL, RECEPT OCH BERÄTTELSER

ett foto av en stor vit skål fylld med bräserad korvkål och potatis redo att serveras till middag.

Source link

Rate this post

Leave a Reply