Lite smörig fingerling potatis bräserad med vitlök och dill och toppad med fleur de sel salt är det näst bästa du kan hitta Söndagsmiddag. Du kommer att älska den här potatisen!

För mig är potatis perfekt familjens mat. Det är bara något med dem som alltid väcker minnen från Thanksgiving, jul, söndagsmiddagar etc, allt hemlagat av mamma. Men tiderna har förändrats, och det har även potatis.

Jag visste som ung att det fanns russet potatis. Och det var allt som fanns. Jag hade ingen aning om att det fanns andra sorter och att de inte bara skiljer sig utan att vissa potatisar inte kan subpas till annan potatis i recept. Till exempel dessa bruna smör bräserad dill fingerlingar. Läs vidare för att ta reda på varför.

ett foto av en stor serveringsskål full av rostad vitlöksdillfingerlingpotatis.

Vad är Fingerling Potatis?

Fingerlingpotatis är låg i stärkelse och extra krämig inuti med ett papperstunt skal som blir perfekt knaprig när den rostas. Det finns många olika sorters potatisar – röd, gul, lila, gyllene eller en blandning av alla färger.

Hur smakar Fingerling Potatis?

När de är rostade har dessa potatisar en smak som är mild, nötig och jordig, och deras konsistens är fast och fuktig.

Varför använda Fingerling Potatis?

Jag nämnde tidigare att du inte skulle vilja ersätta annan potatis i det här receptet. Anledningen till detta är att fingerlingspotatis brässar bättre än annan potatis eftersom du lämnar den hela eftersom den är så liten. De blir mjuka och möra inuti samtidigt som skalet blir krispigt och gott. Fingerlingar är också perfekta för snabba måltider eftersom de inte behöver skalas och de går snabbt igenom.

ett foto av en stor vit serveringsskål fylld med gyllene rostad fingerlingpotatis toppad med grovt salt och färsk dill.

Ingredienserna för Dill Fingerling Potatis

En av mina favoritsaker med potatisrecept är att de vanligtvis inte tar många ingredienser för att göra dem läckra. Detta recept kräver bara 7 ingredienser. Här är vad du behöver:

 • Smör: osaltat och används för att bräsera potatisen på spisen
 • Fingerling potatis: skölj dem men du behöver inte skala dem och du behöver bara 1 pund av dem
 • Koshersalt: används för att smaksätta de stekande fingerlingarna
 • Svartpeppar: nymalen
 • Färsk dill: Du kommer verkligen att vilja ha färsk dill här, men om du absolut måste använda torkad, använd 1 tesked. Du kommer också att använda en del av dillen medan potatisen brässer och resten tillsätts i slutet innan servering.
 • Vitlök: ger smak åt potatisen när den brässer
 • Kurssalt: fleur de sel eller koshersalt, används för att krydda potatisen precis innan servering

Måtten för varje ingrediens finns i receptkortet i slutet av detta inlägg. Du kan spara eller skriva ut receptet därifrån också.

Vad kan du ersätta Fingerling Potatis?

Om du inte kan hitta fingerlingspotatis är färskpotatis ett jämförbart substitut.

ett foto av en stor vit serveringsskål full av hela gyllene bräserad fingerlingpotatis toppad med grovt salt och färsk dill.

Vad är Fleur de Sel?

Fleur de Sel är salt i sin renaste form. Det bildas när havsvatten avdunstar och lämnar en tunn skorpa på ytan. Den är så ren att den inte har någon bitterhet och ger maten en utsökt smak.

Jag tänker gissa att de flesta inte har Fleur de Sel till hands, så allt annat grovt salt, inklusive koshersalt, fungerar alldeles utmärkt.

Vad man ska äta med bräserad fingerlingpotatis

Jag är övertygad om att potatis är det perfekta tillbehöret till alla måltider. Jag menar tänk på det…de går med frukost, lunch och middag! De kan till och med vara en huvudrätt själva. Prisa himlen för potatis! Vi har ätit dessa bräserade vitlöksdillpotatisar med mängder av olika huvudrätter. Här är några av våra favoriter:

ett foto av en stor skål med gyllene bräserad fingerlingpotatis belagd med färsk dill och grovt salt.

Så om du är som jag var och tror att russetter är den enda potatisen, måste du kasta dina bullar till mataffären och hitta fingerling potatis. Dessa bräserad vitlök dill fingerlingar är ett av våra favorittillbehör!

Fler oemotståndliga potatisrecept

Serveringar: 6

Förberedelsedags: 5 min

Tillagningstid: 35 min

Total tid: 40 min

Beskrivning

Små smöriga fingerlingpotatis bräserad med vitlök och dill och toppad med fleur de sel salt är det näst bästa du kan hitta på din söndagsmiddag. En fingerlingpotatis har en extra krämig istället med ett papperstunt skal som blir perfekt knaprig när den rostas.

 • Smält smöret i en holländsk ugn eller stor tjockbottnad gryta.

  2 msk osaltat smör

 • Tillsätt hela potatisen, salt, peppar, 1/2 msk dill och vitlöken, blanda väl.

  1 pund fingerling potatis, 1 tsk kosher salt, 1/4 tsk nymalen svartpeppar, 1 1/2 msk hackad färsk dill, 3 vitlöksklyftor

 • Täck grytan ordentligt och koka på låg värme i 20 till 30 minuter, skaka grytan då och då eller rör om med en träslev, tills potatisen är mjuk när den testas med en liten kniv.

 • Stäng av värmen och låt potatisen ånga i ytterligare 5 minuter. Överkoka inte.

 • Blanda med den reserverade dillen och salta efter smak och servera sedan varm.

  1 1/2 msk hackad färsk dill, Fleur de Sel

Rester kan stå i kylen i 3-4 dagar

Servering: 3uns.Kalorier: 94kcalKolhydrater: 14gProtein: 2gFett: 4gMättat fett: 2gFleromättat fett: 0,2gEnkelomättat fett: 1gTransfett: 0,2gKolesterol: 10mgNatrium: 393mgKalium: 327mgFiber: 2gSocker: 1gVitamin A: 126IUC-vitamin: 15mgKalcium: 14mgJärn: 1mg

Författare: Söt basilika

Kurs: 200+ enkla sidrättsrecept varje mamma behöver

rekommenderade produkterSource link

Rate this post

Leave a Reply