Dessa möra bräserade kycklinglår steks tills de är gyllene och tillagas sedan försiktigt i en välsmakande vermouth-, citron- och herbs de Provence-sås. Kycklingen avslutas med salta oliver och salt prosciutto. Det är sydfransk matlagning när den är som bäst.

En holländsk ugn med bräserade kycklinglår och oliver, och ett enda lår och tre oliver på en vit tallrik.

Anpassad från Wini Moranville | Vardags fransk matlagning | Harvard Common Press, 2022

Om du verkligen vill understryka det här receptets syd-frankrike vinkel, gå till en gourmetmarknad med en olivbar och köp en sort, inklusive Frankrikes rynkhyade Nyons-oliver. Om du får några gröna oliver i blandningen, tant mieux—så mycket bättre!–Wini Moranville


Varför våra testare älskade detta

Det finns en hel massa anledningar till att våra recepttestare slukade detta. De fann att det var det fuktig och smakrik, och älskade den briny punchen som oliverna lade till skålen. Linda Pacchiano fann att “stegen var inte långdragen eller kompliceradoch resultatet blev saftiga kycklinglår med en kompletterande och mycket smakrik sås.

Lisa C. anslöt sig till sin kommentar, “Vi blev kära i saftiga kycklinglår med en komplex såsljus från citronskal och saft, salt från oliverna, med en hint av sälta från pancetta.

Anteckningar om ingredienser

Ingredienser för bräserade kycklinglår - kyckling, buljong, vermouth, olja, prosciutto, oliver, lök, vitlök, citron, vitlök och torkade örter.
 • Kycklinglår med ben– Att använda lår säkerställer fuktig, saftig kyckling som tål att tillagas till högre temperatur. Du kan också använda kycklingbröst med ben här, men du måste titta på tillagningstiden och ta ut den från ugnen när kycklingen når 165°F för att undvika torr, överkokt kyckling.
 • Vermouth–Använd torr vit vermouth, som Noilly Prat. Använd inte söt röd vermouth.
 • Oliver–Du kan använda vilken typ av importerad svart oliv som helst här, som Niçoise eller kalamata.
 • Skinka–Du kan ersätta hackad pancetta, om du föredrar det.

Hur man gör detta recept

 1. Värm ugnen till 350°F. Krydda kycklinglåren med salt och peppar.
Kycklinglår bryntas i en gul holländsk ugn och sedan steks hackad lök i kycklingfett.
 1. Bryn kycklingen i en holländsk ugn på medelvärme. Lägg över kycklingen på en tallrik. Häll av det mesta av fettet från den holländska ugnen.
 2. Fräs löken och vitlöken i det återstående kycklingfettet tills det mjuknat.
Vermouth tillsätts i en gul holländsk ugn och sedan hälls kycklingfond i.
 1. Häll i vermouth.
 2. Tillsätt kycklingfonden. Sjud tills det reducerats till 1/4 kopp.
En gul holländsk ugn med bräsvätska i och samma holländska ugn med kokta kycklinglår, oliver och prosciutto.
 1. Lägg till herbes de Provence, citronsaft och skal. Lägg in kycklingen i såsen med skinnsidan uppåt. Täck över och grädda i 20 minuter.
 2. Avtäck och tillsätt oliverna och prosciutto. Grädda utan lock tills kycklingens innertemperatur är 180°F (82°C). Strö över ytterligare citronskal och servera.

Vanliga frågor om recept

Vad är bräsering?

Bräsering är en matlagningsteknik som går ut på att steka kött tills det får färg och sedan försiktigt tillaga det i vätska på spishällen eller i ugnen. Det är en enkel matlagningsmetod i en kastrull som resulterar i mört kött och smakrik sås.

Vad ska jag servera till dessa bräserade kycklinglår?

Du kommer att vilja ha något för att suga upp all den där läckra bräseringsvätskan. Potatismos, krämig polenta eller knaprigt bröd är alla bra val. En enkel sidosallad passar också fint med detta tröstande bräserade kycklinglårrecept.

Kan jag göra detta utan alkohol?

Ja. Du kan använda extra kycklingfond i stället för vermouth i detta recept.

Kan jag göra detta med benfria kycklinglår?

Vi rekommenderar att du håller dig till kycklingbitar med ben när du bräser. Benen hjälper till att hålla köttet mört, tillför smak till rätten, och det är mindre troligt att du får torr, överkokt kyckling när du använder benbitar.

Hjälpfulla tips

 • Välj kycklinglår av samma storlek så att de blir genomstekta samtidigt.
 • Klappa kycklingen torr innan den steker så att skalet blir så krispigt som möjligt.
 • Om din kyckling är helt genomstekt efter den första gräddningstiden, rör helt enkelt ner oliverna och pancettan och låt den stå på spisen i några minuter för att bli varm.
 • Kycklingrester kan förvaras med lite stekvätska i en försluten behållare i kylen i upp till 3 dagar. Värm i en 350°F ugn tills den är genomvärmd.
 • Detta recept är lämpligt för glutenfri och mejerifri dieter.
: Richard Swearinger

Fler bra recept på bräserad kyckling

☞ Om du gör det här receptet, eller någon annan maträtt på LC, överväg lämnar en recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

Bräserade kycklinglår

En holländsk ugn med bräserade kycklinglår och oliver, och ett enda lår och tre oliver på en vit tallrik.

Denna rustika, bräserade kyckling i fransk stil är gjord med kycklinglår med ben, oliver, citron och en vermouth-infunderad sås. Det är en tröstande måltid i en pott.

Prep 15 min

kock 50 min

1 hr 5 min

 • Värm ugnen till 350°F (175°C).

 • Krydda kycklinglåren med salt och peppar. Värm olivoljan i en ugnssäker holländsk ugn på medelhög värme. Tillsätt kycklingen och koka, vänd då och då, tills den är brun på alla sidor, 10 till 15 minuter (minska värmen till medelhög om kycklingen blir för snabbt).

 • Överför kycklingen till en tallrik och rinna av allt utom ett fettsken från den holländska ugnen.

 • Sänk värmen till medel och tillsätt löken. Koka, rör om, tills löken är mjuk, 2 till 3 minuter. Tillsätt vitlöken och koka under omrörning tills den doftar, cirka 30 sekunder till.

 • Ta bort den holländska ugnen från värmen och tillsätt vermouth och kycklingbuljong, var noga med att inte låta vätskan stänka. Återställ den holländska ugnen till värmen och låt koka upp; koka, rör om med en trådvisp för att lossa eventuella brynta bitar från botten av pannan, tills det reducerats med cirka 1/4 kopp, 3 till 5 minuter.

 • Rör ner herbes de Provence, citronskal och citronsaft.

 • Sätt tillbaka kycklingen i den holländska ugnen; täck och överför till ugnen. Grädda i 20 minuter.

 • Avslöja; lägg i oliverna och strö prosciutton ovanpå kycklingen. Täck igen, återgå till ugnen och grädda tills kycklingens innertemperatur registrerar 180°F (82°C) på en direktavläst termometer, 10 till 15 minuter till.

 • Dela kycklingen, oliverna och prosciuttobitarna mellan fyra grunda skålar, häll en sked sås över varje, strö över citronskal och servera.

  1. Storlek spelar roll-Välj kycklinglår av samma storlek så att de blir genomstekta samtidigt.
  2. Torka din kyckling –Klappa kycklingen torr innan den steker så att skalet blir så krispigt som möjligt.
  3. Tillagningstid notering–Om din kyckling är helt genomstekt efter den första gräddningstiden, rör helt enkelt ner oliverna och pancettan och låt den stå på spisen i några minuter för att bli varm.
  4. Lagring-Kycklingrester kan förvaras med lite stekvätska i en försluten behållare i kylen i upp till 3 dagar. Värm i en 350°F ugn tills den är genomvärmd.
  5. Diet-Detta recept är lämpligt för glutenfri och mejerifri dieter.

Servering: 2lårenKalorier: 792kcal (40 %)Kolhydrater: 7g (2 %)Protein: 49g (98 %)Fett: 61g (94 %)Mättat fett: 15g (94 %)Fleromättat fett: 11gEnkelomättat fett: 28gTransfett: 0,3gKolesterol: 288mg (96 %)Natrium: 553mg (24 %)Kalium: 692mg (20 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 1g (1 %)Vitamin A: 306IU (6 %)C-vitamin: 9mg (11 %)Kalcium: 49mg (5 %)Järn: 3mg (17 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Recept © 2022 Wini Moranville. Foton © 2022 David Leite. Foto © 2022 Richard Swearinger. Alla rättigheter förbehållna. Allt material används med tillstånd.

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link
Rate this post

Leave a Reply