Detta bakade Brie mac och ost är spektakulärt krämig och ostliknande. Tillverkad med tre (ja, tre!) typer av ost och toppad med en smörig kexskorpa, det är överseende komfortmat när den är som bäst.

En liten gjutjärnspanna fylld med Brie mac och ost med en gaffel som gräver i den.

Anpassad från Olivia Carney | Styrelsens konst | Gibbs Smith, 2022

Du har säkert provat otaliga recept på mac och ost. Det är trots allt den ultimata komfortmaten, och variationerna är oändliga. Det finns allt från enkel mac och ost med tre ingredienser till snygga tryffelinfunderade alternativ.

Denna överseende, krämiga, ostliknande version toppar listan. Den är gjord med tre sorters ost, toppad med smöriga kexsmulor och gräddad tills den bubblar och är gyllene. Ge det ett försök och se varför testarna har förklarat att det är deras “nya favoritrecept för mac och ost.”


Varför våra testare älskade detta

Testarna älskade denna “uppklädda version av den hemtrevliga klassikern” och kunde inte få nog av den rika och krämiga pastan.

Barbara H. anslöt sig till sin kommentar, “The djupt tillfredsställande crunch av det översta lagret följt av umami krämighet av såsen fick alla att äta mycket mer av den här rätten än förväntat.”

Anteckningar om ingredienser

Ingredienser för Brie mac and cheese -- Brie, pasta, kex, smör, mjölk, mjöl, ost, smör, vitlökspulver och Dijon.
  • Smöriga kex–För att enkelt krossa kexen, lägg dem i en återförslutningsbar påse och krossa eller rulla med en kavel.
  • Brie–För att ta bort svålen från osten, använd en liten vass kniv och arbeta dig runt hjulet, trimma allt eftersom.
  • Ost– Här används en kombination av parmesan och alpin ost. För bästa resultat, använd inte förriven ost, eftersom den inte smälter bra.
  • Pasta– Här kan du använda din favoritpastaform, som armbågar eller skal. Pastan kommer att fortsätta koka medan den gräddas, så se till att bara koka den tills den knappt är mjuk, cirka 2 minuter mindre än vad paketet föreslår.

Hur man gör detta recept

En person som häller smör i en skål med knäcksmulor och smör som smälter i en gryta på spisen.
  1. Blanda kex och 2 msk smör i en liten skål. Värm ugnen till 375°F och klä en bakplåt med bakplåtspapper. Kombinera Brie och andra ostar i en medelstor skål.
  2. Smält smöret i en medelstor kastrull.
Mjöl tillsätts i det smälta smöret i en gryta och rouxen vispas.
  1. Tillsätt mjölet till det smälta smöret.
  2. Vispa i mjölet och koka i 2 till 3 minuter.
Mjölk hälls i en roux i en gryta, sedan staplas ost ovanpå rouxen i samma gryta.
  1. Vispa ner mjölk, senap och vitlökspulver. Koka tills det tjocknat.
  2. Tillsätt osten.
En kastrull med ostsås som rörs om och makaroner tillsätts i kastrullen med ostsås.
  1. Rör om tills såsen är slät. Smaka av med salt och peppar.
  2. Sblanda ner pastan i ostsåsen. Rör om tills pastan är helt täckt.
  3. Plägg pastan i en ugnsform. Toppa med kexblandningen.
  4. Bake tills den bubblar och är gyllenbrun. Garnera med persilja och servera.

Vanliga frågor om recept

Kan jag dubbla receptet?

Ja. Om du föredrar en lättare sås kan du helt enkelt dubbla mängden pasta, eller så kan du dubbla hela receptet. Grädda den i en 9 x 13-tums ugnsform.

Hur undviker jag kornig ostsås?

Temperaturen på din sås och osten är två av de största bovarna bakom kornig ostsås. När du lägger till din ost, se till att din sås är på mycket låg värme. Du kan till och med ta bort den från värmen medan du rör ner osten.

Detta recept kräver mycket ost. Rör ner det i en stor näve i taget, låt det smälta innan du tillsätter mer, för att ge såsen en jämn konsistens.

Vad ska jag servera med detta?

Brie makaroner och ost är mycket rik, så kombinera detta med en lätt dressad ruccolasallad, om du erbjuder det som en förrätt. Om du serverar den som tillbehör, bjud på små portioner tillsammans med knaperstekt kyckling eller ugnsbakade revbensspjäll.

Hjälpfulla tips

  • Detta gör en mycket tjock, rik brie makaroner och ost med mycket sås. Lägg till mer pasta för en mindre fräsig version.
  • Förvara resterna i en försluten behållare i kylen i upp till 3 dagar. För att värma upp, placera macen och osten i en ugnsform och värm upp i en 350°F ugn tills den är genomvärmd.
En liten gjutjärnspanna fylld med Brie mac och ost med en gaffel som gräver i den.
: Olivia Carney

Fler bra recept på mac och ost

☞ Om du gör det här receptet, eller någon annan maträtt på LC, överväg lämnar en recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

Brie Mac och ost

En liten gjutjärnspanna fylld med Brie mac och ost med en gaffel som gräver i den.

Tillverkad med tre typer av ost och toppad med en smörig kexskorpa, detta är den krämigaste, ostigaste mac and cheese du någonsin kommer att prova.

Prep 30 min

kock 30 min

Total 1 hr

För Brie mac and cheese

Gör Brie mac and cheese

  • Värm ugnen till 375°F (190°C). Klä en kantad bakplåt med bakplåtspapper.

  • Putsa skalen från Brien och skär den i små bitar. Tillsätt parmesan och Grand Cru till brien och blanda ihop.

  • Smält smöret i en medelstor gryta på medelvärme. Tillsätt mjölet och blanda tills det blandas. Koka blandningen under konstant omrörning i 2 till 3 minuter. (Detta är viktigt för att koka ut den råa mjölsmaken.)

  • Vispa i mjölk, senap och vitlökspulver och fortsätt koka under omrörning tills såsen börjar tjockna, 2 till 3 minuter.

  • Häll i ostblandningen och rör tills den är helt smält. Krydda med salt och peppar efter smak. (Om såsen är för tjock, tillsätt mjölk, 1/4 kopp i taget, tills önskad konsistens uppnås.)

  • Tillsätt den kokta pastan i grytan och blanda med såsen tills den är väl täckt.

  • Häll pastablandningen i en ugnssäker form, toppa med resterande kexskorpa och grädda tills macen och osten bubblar och skorpan är gyllenbrun, 10 till 15 minuter. Garnera med persilja och servera.

  1. Tillsätt mer pasta –Detta gör en mycket tjock, rik mac and cheese med mycket sås. Lägg till mer pasta för en mindre fräsig version, eller dubbla den och baka den i en 9 x 13-tums gryta.
  2. Förvaring och återuppvärmning –Förvara resterna i en försluten behållare i kylen i upp till 3 dagar. För att värma upp, placera macen och osten i en ugnsform och värm upp i en 350°F ugn tills den är genomvärmd.

Servering: 1delKalorier: 980kcal (49 %)Kolhydrater: 41g (14%)Protein: 48g (96 %)Fett: 69g (106 %)Mättat fett: 41g (256 %)Fleromättat fett: 4gEnkelomättat fett: 19gTransfett: 1gKolesterol: 215mg (72 %)Natrium: 1596mg (69 %)Kalium: 444mg (13 %)Fiber: 2g (8%)Socker: 7g (8%)Vitamin A: 1742IU (35 %)C-vitamin: 0,01mgKalcium: 865mg (87 %)Järn: 3mg (17 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.





Source link

Rate this post

Leave a Reply