Denna hemgjorda broccoli cheddarsoppa är både god och enkel att göra!

Den har en rik och ostliknande smak, och den är klar på bara 30 minuter, vilket gör den perfekta vardagsmiddagen.

Servera den med en bit knaprig bröd för doppning.

en gryta med broccoli cheddarsoppa

Broccoli Cheddar Soppa recept

Om du gillar Paneras broccoli cheddarsoppa kommer du att älska denna hemlagade version.

  • Klassisk komfortmat, krämig, ostliknande och rejäl.
  • Den är gjord med enkla, lätta ingredienser som du förmodligen har till hands.
  • Detta sopprecept kan anpassas efter dina önskemål eller behov.
  • Det är en budgetvänlig måltid och perfekt som ett köttfritt val.

Ingredienser

BroccoliDetta recept använder färska broccolibuketter för att lägga till smak och konsistens till soppan. Frysta broccolibuktor kan också användas (utan upptining). För extra konsistens, ställ åt sidan en del av den kokta broccolin innan du puréer soppan.

Ost Det här receptet använder 3 sorters ost: färskost för krämighet, skarp cheddar och parmesan för smak. Att använda färdigriven ost rekommenderas inte eftersom den inte smälter lika bra.

Soppa Bas Soppbasen är gjord med buljong, grädde och lite majsstärkelse för att tjockna den. Broccolin blandas för konsistens och för att tjockna soppan lite ytterligare.

Hur man gör Broccoli Cheddar Soppa

Den bästa hemlagade broccoliostsoppan behöver bara några färska ingredienser!

  1. Fräs lök och vitlök i en kastrull enligt receptet nedan.
  2. Tillsätt broccoli, buljong och kryddor. Sjud tills det är mjukt.
  3. Ta bort lite av broccolin, hacka och ställ åt sidan. Mixa resten av soppan.
  4. Rör ner grädde och färskost, lägg sedan i ostar och hackad broccoli.

Få en perfekt konsistens

Gräddost ska tillsättas medan soppan står på spisen så att den kan smälta smidigt.

Strimlad ost kan separera och stelna om den överhettas. Precis som med ostsås eller mac and cheese, ta bort soppan från värmen innan du rör ner osten. Värmen från soppan kommer att smälta osten och soppan blir slät och krämig.

lägg till de sista ingredienserna i grytan för att göra Broccoli Cheddar Soup

Tips & Variationer

  • Jag föredrar smaken av kycklingfond, men grönsaksbuljong fungerar också.
  • Byt ut din favorit med osten; vi älskar skarp cheddar. En mildare ost kommer att resultera i mindre ostliknande smak.
  • Du kan lägga till en tärnad potatis, blomkål eller sparris tillsammans med broccolin.
  • För en lättare variant kan du använda evaporerad mjölk istället för grädde. Vanlig mjölk kan behöva extra majsstärkelse för att tjockna soppan. För ett extra krämigt alternativ, använd tung grädde.
  • Servera denna soppa i en brödskål för en rolig och smaskig presentation.
2 skålar broccoli cheddarsoppa

Överbliven broccoliostsoppa

Förvara denna broccoli cheddarsoppa i kylen i upp till 4 dagar. För att värma upp, mikrovågsugn, rör om då och då, eller värm på spisen över medel-låg.

Undvik frysen med denna soppa. Dagboken tenderar inte att frysa bra, och den kan ibland bli kornig, eller konsistensen kan ändras något.

Fler goda soppor

en gryta med broccoli cheddarsoppa

5 från 36 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Broccoli Cheddar Soppa

Denna rejäla och magvärmande broccoli cheddarsoppa är lätt att göra och har massor av ostliknande broccolismak.

Förberedelsedags 20 minuter

Tillagningstid 20 minuter

Total tid 40 minuter

  • Fräs lök och vitlök i smör på medelvärme i en kastrull tills de är mjuka.

  • Tillsätt broccoli, kycklingbuljong, timjan, salt och peppar. Koka upp, minska värmen och låt sjuda tills broccolin är mjuk, ca 6 minuter. Tillsätt färskost och koka i ytterligare 2 minuter för att mjukna.

  • Ta bort 1 kopp av den kokta broccolin, hacka den grovt och ställ åt sidan. Använd en stavmixer för att mixa den återstående soppan.

  • I en separat skål, blanda ihop grädde och majsstärkelse.

  • Koka upp soppan och vispa i gräddblandningen. Sjud tills det tjocknat (ca 3-4 minuter).

  • Ta bort från värmen och rör i 1 ¾ koppar cheddarost, all parmesanost och de reserverade hackade grönsakerna.

  • Garnera med ytterligare ost och servera omedelbart.

Kräm: Lätt grädde är ca 10-12% MF. Du kan använda vilken lätt grädde som helst som halv och halv. Grädde kan ersättas med indunstad eller mjölk. Om du använder mjölk kan du behöva extra majsstärkelse för förtjockning.
Ost: För en starkare ostsmak, använd skarpare cheddarost. Undvik att använda färdigriven ost, eftersom den inte smälter lika smidigt och kan göra soppan grynig.
Förvara resterna i en lufttät behållare i kylen i upp till 4 dagar.

Servering: 1,25kopp | Kalorier: 331 | Kolhydrater: 15g | Protein: 16g | Fett: 24g | Mättat fett: 14g | Kolesterol: 76mg | Natrium: 710mg | Kalium: 507mg | Fiber: 2g | Socker: 8g | Vitamin A: 1152IU | C-vitamin: 62mg | Kalcium: 473mg | Järn: 1mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Förrätt, Tillbehör, Soppa
Kök amerikansk
Broccoli Cheddar Soppa i en skål med en titel
pläterad Broccoli Cheddar Soppa med krutonger och en titel
kokt Broccoli Cheddar Soppa i en gryta med skrift
Broccoli Cheddar Soppa i en gryta och pläterad med skrift





Source link

Rate this post

Leave a Reply