För detta broccolini med tahinisås, kokt broccolini glammas upp med en lätt tahini, vitlök, citron och olivolja sås. Gå till catwalken, älskling.

En svart tallrik med broccolini med tahinisås.

Anpassad från Michelle Tam och Henry Fong | Nom Nom Paleo: Låt oss gå | Andrews McMeel Publishing, 2022

En hybrid av broccoli och kinesisk broccoli (aka gai lan) broccoli erbjuder en behaglig crunch och en mild sötma som saknas i standardutgåvan av broccoli. Denna snabba sida är utsökt enkel och lägger till ljushet och känsla till vilken middag som helst. Du kan till och med göra broccolin i förväg och servera den kyld. —Michelle Tam och Henry Fong

Vanliga frågor om broccolini med tahinisås

Vad kan jag ersätta broccolini?

Om du har svårt att hitta broccolini på din lokala marknad, prova broccoli eller broccoli rabe (rapini). Även om du använder broccoli rabe, blir den något mer bitter än broccoli, som är milt söt.

Vad mer kan jag använda Nom Nom Paleos tahinisås på?

Vi har dig täckt. Testaren Elsa M. Jacobson föreslår att du använder det på andra grönsaker, inklusive broccoli, spenat, grönsaker som collard, grönkål och senap, morötter, zucchini eller gul sommarsquash, gröna bönor, plus mycket mer. Hon säger också att den kan användas som salladsdressing eller tillbehör till pitabröd.

Broccolini med Tahinisås

En svart tallrik med broccolini med tahinisås.

För denna broccolini med tahinisås, blir kokt broccolini förgylld med en enkel tahini-, vitlöks-, citron- och olivoljasås. Gå till catwalken, älskling.

Prep 12 minuter

kock 3 minuter

Total 15 minuter

Gör tahinisåsen

  • I en medelstor skål, vispa ihop tahini, olivolja, citronskal, citronsaft, salt, spiskummin och vitlök. (Oroa dig inte om såsen ser klumpig eller stökig ut i detta skede.)
  • Vispa långsamt i 1 msk isvatten i taget tills den tjocka tahinipastaen på magiskt sätt förvandlas till en krämig sås. Vanligtvis kommer 4 till 5 matskedar (60 till 74 ml) isvatten att göra susen.

  • Smaka av tahinisåsen och justera med mer salt eller citronsaft, om så önskas.

Servering: 1delKalorier: 238kcal (12%)Kolhydrater: 13g (4 %)Protein: 7g (14 %)Fett: 19g (29 %)Mättat fett: 3g (19 %)Fleromättat fett: 5gEnkelomättat fett: 11gNatrium: 480mg (21 %)Kalium: 93mg (3 %)Fiber: 2g (8%)Socker: 3g (3 %)Vitamin A: 2088IU (42 %)C-vitamin: 109mg (132 %)Kalcium: 117mg (12%)Järn: 2mg (11 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 7 februari 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply