Denna brownieglass är gjord med bitar av rik brownie som virvlas genom vaniljglass. För när det kommer till efterrätt ska du aldrig behöva välja mellan brownies och glass.

Ja, ett recept på brownieglass. För även om du har krossat brownies i glass sedan du var liten, kan vi alla använda en påminnelse. Det här enkla receptet gör susen. Den skämmer bort galna scheman och cravings som måste tillfredsställas nu genom att föreslå köpt glass eller gelato, även om du kanske vill välja en hemgjord vanilj, bara för att göra det bästa ögonblicket på din dag ännu mer häpnadsväckande.–David Leite

Vanliga frågor om Brownie Glass

Kan jag använda butiksköpta eller brunkakor för detta recept?

Säkert. Använd ditt favoritrecept på brownies – oavsett om det är från en butik, en låda eller mormors recept – vi dömer inte. Använd också din favorit vaniljglass.

Vad ska jag servera med Brownie Glass?

Det är efterrätt – bli gärna lite galen. Vi tror att saker som jordgubbar, bananer och nötter skulle vara fantastiska. Eller chokladchips eller M&Ms, krossade godiskakor, gummiaktiga maskar, krossade Oreos, vispgrädde, körsbär… fan, vet du vad? Vad sägs om allt? Och en stor sked.

Gör brownies (eller ersätt dina favorithemgjorda brownies)

Gör brownieglassen

Gör brownies (eller ersätt dina favorithemgjorda brownies)

  • Värm ugnen till 350°F (176°C). Smöra en 9-tums fyrkantig ugnsform.

  • Lägg chokladen och smöret i en värmesäker skål och ställ den över men rör inte vid en kastrull med nästan men inte riktigt kokande vatten. Värm tills det smält, rör om ofta.

  • Ta försiktigt bort skålen från pannan. Rör ner socker och vaniljextrakt och låt svalna ett par minuter.

  • Rör ner det uppvispade ägget i chokladblandningen. Sikta mjöl och kakao ovanpå blandningen och blanda sedan ingredienserna ordentligt. Rör ner nötterna. Skrapa smeten i den förberedda pannan, fördela den jämnt.

  • Grädda brownies i 12 till 15 minuter, tills de är precis fasta vid beröring. Låt svalna i pannan innan du skär upp.

Gör brownieglassen

  • Flytta glassen till kylen tillräckligt länge för att mjukna men inte så länge att den börjar smälta. Häll i en stor skål.

  • Hacka browniesna i små bitar och blanda ner dem i glassen. Häll upp den i en återförslutbar fryssäker behållare med lock och frys in tills den är fast. Du vet vad du ska göra härifrån.

*Vad kan jag ersätta bittersöt choklad?

Bittersöt choklad ligger i 70 % kakaointervallet och kan användas omväxlande med halvsöt choklad, vilket är cirka 60 %. Däremot kan det finnas ett enormt utbud i mängden socker som används, från märke till märke, så tänk på det. Det finns några andra alternativ som innebär lite mer mätning och blandning. För detta recept kan du använda
—2 msk kakaopulver+2 msk socker+4 tsk smör ELLER
—1 1/3 uns osötad choklad + 4 tsk socker
Lägg bara till endera kombinationen direkt till de andra ingredienserna och fortsätt därifrån.

Servering: 1 portion, baserat på 6 portionerKalorier: 682 kcalKolhydrater: 75 gProtein: 10 gFett: 40 gMättat fett: 19 gFleromättat fett: 4 gEnkelomättat fett: 14 gTransfett: 1 gKolesterol: 125 mgNatrium: 149 mgKalium: 499 mgFiber: 4 gSocker: 61 gVitamin A: 963 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 248 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2010 Linda Collister. Foto © 2010 Ryland Peters & Small. Alla rättigheter förbehållna.


Recepttestares recensioner

Om du läser det här receptet och frågar dig själv, varför kan jag inte bara gå till affären och köpa en pint brownieglass, du har helt rätt – och dessutom ovärdig detta recept. Den fräscha, nötiga browniesmaken är en fullständig uppenbarelse jämfört med de intetsägande browniebitarna du hittar i butiksköpta versioner. Förhållandet mellan nötter och smet är perfekt.

När du gör brownies, oroa dig inte om smeten verkar mager – du gör inte en vanlig sats brownies, utan en glass-tillägg. Jag uppmanar dig att göra detta idag och ha en sked i handen medan du tålmodigt (eller inte så tålmodigt) väntar vid frysdörren på att glassen ska stelna.

Det här var en stor hit – jag vet att vi kommer att göra det igen. Vi gjorde hemmagjord vaniljglass att virvla brownies i. Det här är en fantastisk sådan att få barnen med på.

Detta recept låter dig sätta din egen snurr på glass utan att behöva någon speciell utrustning, eller att behöva gå tillbaka till frysen med några timmars mellanrum för att kärna för hand. Browniesna är så snabba och enkla att göra, och de är smuliga nog att bryta i små bitar samtidigt som de är sega i mitten. De ger smak och konsistens till en kvalitetsglass som köpts i butik. Tanken är så enkel, men det hade aldrig fallit mig in att prova det förut – men jag kommer definitivt att försöka igen.

Det här var utmärkt – inte för att jag förväntade mig att en snabb, enkel brownieglass skulle vara dålig. Jag förväntade mig dock inte att konsumera hela partiet nästan på egen hand inom loppet av 5 dagar.

Jag avslutade med att röra den till nygjord glass, men jag är säker på att det skulle fungera bra med premiumbutiksköpt. Brownies var ganska goda på egen hand när färska, också.

Detta brownieglassrecept är för syndare. Det är en utmärkt idé för en speciell och annorlunda efterrätt.

Här kommer ett tips för mjukare glass: Slå in paketen i ett par lager plastpåsar innan du förvarar dem i frysen. På så sätt är glassen alltid mjuk och redo att ätas. Jag hade bara kaffemockaglass, och det var utsökt för vuxna. Nästa gång ska vi prova med vaniljglass. Tack för idén! Jag är säker på att vi kommer att använda den mycket på sommaren.

Ursprungligen publicerad 23 maj 2011

Source link

Rate this post

Leave a Reply